Een heerlijk zonnige zaterdagochtend tegen Katwijk E1

Gepubliceerd op 06 november 2014 door Cornelie van Pe...

Eindelijk gaat onze competitie beginnen nadat we in de beker op een mooie tweede plaats eindigde. Iedereen was weer vroeg z'n mandje uit want we moesten om 0815 verzamelen bij Katwijk. Het eerste veld van Katwijk lag er heerlijk bij en iedereen had er zin in maar helaas speelden we daar niet want we moesten op veld 5 spelen, beetje jammer. Onze jongens speelden vandaag op gras wat ze tegenwoordig niet echt gewend meer zijn. Helaas was Bas V nog geblesseerd , we hopen dat je snel weer fit bent.

Om 09:00 begon de wedstrijd en al snel bleek dat we er geen gras over wilde laten groeien want iedereen ging voor een mooi resultaat. De eerste helft waren we dan ook continu in de aanval en hadden we het beste spel en na een mooie actie schoot Kjell in het zijnet, vlak daarna kopte hij, na een mooie corner van Desley, net over. Bas A was heer en meester op het middenveld en strooide met schitterende passes, waaruit weer een mooie kans was voor Kjell, helaas. Eindelijk was het raak , op een mooie voorzet kwam de bal bij Ferdi die een pass op Bas A gaf en die schootde bal er heerlijk in , 0-1 !! Katwijk kreeg nog wel een vrije trap maar die werd natuurlijk weggewerkt door onze super verdediging. Ferdi was weer een plaag voor de verdediging want hij bleef ze maar opjagen, daardoor kwam er een super-combinatie tussen Kai, Desley en Ferdi waaruit Desley net over schoot. Bas A was vandaag helemaal in vorm en kopte dan via Desley nog een voorzet net over. Door een mooie combinatie tussen Jeremy, Kjell en Ferdi schoot Ferdi de bal door de benen van de keeper, gelukkig de 0-2 zit erin. De verdediging met Jeppe, Hans en Levi stond weer als een huis en niemand die er doorheen kwam. Julius had nog wel een mooie redding op een shot van Katwiijk. Aan het einde van de eerste helft had Ferdi nog een mooie voorzet op Jeremy maar die schoot hij snoeihard tegen de paal. De eerste helft was afgelopen en we stonden met 0-2 voor.

Voordat de tweede helft begon moesten de jongens in de rust naar de kleedkamer , waarschijnlijk om te proberen om Quick uit hun spel te krijgen. Wat ogenschijnlijk nog lukte ook want na 2 minuten scoorde Katwijk de 1-2. Eigenlijk was de tweede helft een beetje rommelig en ging het spel alle kanten op. Door een mooie aanval via Jeremy en Kai rende Kai op de goal af maar schoot net naast. Levi was op z'n plekkie ook de baas over z'n tegenstander, die dan ook niks kon inbrengen tegen Levi.

Na een mooie pass van Desley kopte Kjell net naast jammer, maar de volgende pass van Bas A belande ook bij Kjell op z'n hoofd en toe was het wel raak , 1-3 !!!!!!! Door een overtreding van ons vloog de 2-3 er nog wel in en maakte we het ons weer onnodig moeilijk. De jongens van Katwijk waren waarschijnlijk zo teleurgesteld dat de verdediger van hun Ferdi opzettelijk een doodschop gaf waardoor hij het veld werd uitgestuurd en doordat de emoties wat hoog opliepen besloot de scheids om af te fluiten. Goeie beslissing vonden wij ouders van Quick dan ook , we stonden immers nog voor met 2-3. De eerste punten zijn binnen , op naar volgende week , thuis Verburch om 10:00 :) !!

Groetjes , Rinus Michels

PS: er staan allemaal leuke foto's van deze wedstrijd op de website van Katwijk