Vite Fatigué (zondag 21 januari 2018) door Ed maenhout

Gepubliceerd op 22 januari 2018 door Hans Schiferli

Door afwezigheid van de captain dit keer weer een verslag van Ed, waarvoor onze dank!

Wit: Kees (2x), Cor (1x), Jacques (1 assist op Jos), Jos (2x), Peter K., JL (1x) en Patrick (1x)

Blauw: Ed, Feico, Bibber, Raymond, Henk, Willem (1x) en Robert
Wit wint met 7 – 1
Robert kwam, zag, maar winnen deed hij niet. Hij had last van helderziendheid. Hij kwam Nieuw Hanenburg oplopen met het gezicht van een oorwurm. Oorzaak de keuze van de KVG. Robert voorspelde een overwinning van Wit met ten minste een verschil van vijf doelpunten. De late afmelding van Roelof had wel geleid tot twee teams met zeven spelers, maar Wit leek op papier toch wel wat robuuster en qua loopvermogen wat meer in huis te hebben dan het Blauwe team. Willem zocht veelvuldig naar adem en Henk was een weekje ziek geweest. Feico voelde zich ook wat moe om begrijpelijke redenen.
Voordat de wedstrijd van start ging liep ondergetekende nog even langs een geheimzinnig overleg van het Witte team. Zij zagen in dat ze vooral niet te hard van start moesten gaan om Robert niet direct gelijk te geven. Kees kreeg de opdracht zich van scoren te onthouden. Dat gaf de kans aan anderen om te schitteren aan Witte zijde. Feico kon in het begin Kees goed volgen, maar daardoor zag JL kans om mee op te stomen om een keurige breedtepass op waarde in te schatten en deze snoeihard diagonaal in de kruising te schieten. Na dit prachtige doelpunt (goal van de dag) nam Wit al gas terug en probeerde Blauw voorzichtig en zorgvuldig iets terug te doen. Wit bleef gevaarlijk in de counter, maar ondergetekende kreeg na dat ene schot vooral houdbare ballen. Bij Blauw speelden veel aangevers, maar weinig afmakers. Toch maakte Willem na ongeveer een kwartier de gelijkmaker. Die 1 – 1 bleef lang op het bord, tot dat Kees weer eens alleen op de keeper af mocht gaan. Kees wilde de keeper passeren en raakte de bal verkeerd met de punt van de schoen. De bal rolde langs de keeper net langs de goede kant van de paal voor hem. Hij baalde, want dat was niet de opdracht. Even later vond Jacques met een strakke pass Jos op de doellijn. Missen was geen optie. Ruststand 3 – 1 voor de Witten.
Wit bood in de rust een wissel aan. Robert weigerde het aanbod. Zijn voorspelling zou immers in gevaar komen. Blauw hield nog even stand, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Toen ook nog alle klutsballen voor het Blauwe doel naar vrijstaande Witte spelers bleven rollen en via Patrick, Jos, Cor en toch weer Kees rap de 7 – 1 op het scorebord kwam te staan, vond scheidsrechter Raymond het welletjes. De laatste tien minuten speelde Wit zelfs zonder JL, maar dat leek in de krachtsverhoudingen op het veld niets uit te maken.
Ook in de kleedkamer gaf Robert blijk van zijn helderziendheid. Hij voorspelde een overwinning van 020 over 010 met ten minste twee doelpunten verschil. Henk en Willem waren al naar huis. De resterende aanwezigen zagen samen met Marcel en Wammes dat Robert opnieuw gelijk kreeg en bovendien de derde helft winnend afsloot als laatst aanwezige van de Vite Fatigué deze zondagmiddag op Nieuw Hanenburg. Of hem dat ook punten oplevert…? Ik weet het niet. Daar gaat de captain over. Chris kwam, voordat we naar de ´klassieker´ gingen kijken, nog langs in de kleedkamer en dat was verrassend, omdat hij net weer een ingreep had ondergaan. We waren heel blij hem de hand te kunnen schudden. Jos heeft na de wedstrijd geen extra doelpuntje geclaimd en dat was toch wel bijzonder.