VF, 4 juni 2017.

Gepubliceerd op 05 juni 2017 door Hans Schiferli

Wit: Raymond, Robert, Kees (6), Jos (2 + 1 kop), Henk en Arnoud.
Blauw: Feico (1), Wammes (1), Erik (1), JL (1 + 1 kop), Ton (1e wedstrijd), Jacques en Ed.
Blauw wint 1 keer met 6-4 en verliest 1 keer met 6-0.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moesten we met 13 man uitwijken naar het Daltonveld. Geen bank voor het publiek ( Willem, Frank, Chris en ik), maar wel een mooi en bewonderenswaardig begin. Nadat de dag ervoor via de digitale weg een poging was gedaan om Ton ergens in te delen werd dat uiteindelijk opgelost door hem bij Blauw te plaatsen. Morrende gezichten natuurlijk, maar hij heeft toch ook zijn contributie betaald en moet spelen, als hij niet zaterdag om ongeveer kwart voor zes heeft afgezegd. En dat hij vandaag een beslissende rol zou spelen voor Blauw kon niemand bevroeden.
De wedstrijd …De dag van Wammes, het hoogtepunt van Wammes, het stralende gezicht van Wammes. De wegblijvers hebben dat allemaal gemist. Het begon met een schitterende lob over de lawaaipapegaai heen, vervolgens een fraaie assist aan JL en nadat Feico Erik had laten scoren weer een fraaie assist op het hoofd van JL, die keihard inkopte …5-0, dat had Wit niet verwacht. Blauw ook niet, het publiek ook niet. Maar alle karakters van Wit rechtten de ruggen en Jos kopte mooi de 5-2 in (assist Kees). Feico bracht voor het eerst de tip in praktijk om met de wreef te schieten en kogelde zodoende de 6-2 binnen. Kees had inmiddels het lek boven, het reinigen van zijn lens weerhield hem van effectief voetbal. Nog voor rust scoorde hij twee maal en stond het 6-4. En toen gebeurde het … Ton wilde iets doen wat hij helemaal niet kan en bleef met zijn enkel ergens achter hangen. Weg tweede helft, upgrade in het vliegtuig en met Chris in de auto naar Quick om de enkel in het ijs te leggen.
Nu was Blauw ineens wel erg zwak, nooit gedacht dat Ton zo belangrijk kon zijn. Het combinatiespel van Jacques had ineens geen succes meer, zelfs Kees vond dat hij de bal wel eens af moest spelen. Need I say more? De Witte machine bestond alleen maar uit Kees en Jos, die samen de 6-0 op het bord zetten. Raymond speelde in dienst van het team, stond af en toe best wel vrij, maar er werd geen gebruik van hem gemaakt.
Gelukkig was het lekker weer en smaakte het gele vocht weer prima. Jacques gaf de hapjes wel af, dus dat ging goed. Een bijzonder eind van een bijzonder seizoen …