VF, 31 december 2017.

Gepubliceerd op 31 december 2017 door Hans Schiferli

Wit: Schief (1), Henk (1), Bibber, Willem (1), Jacques (2 + 1 kop), Peter K, Jos en Raymond (2).
Blauw: JL (1 eg), Derick (1), Robert (2), Erik (2), Ed, Feico (2) en Cor.

Wit wint met 10-7.
Op de laatste dag van het jaar was de VF weer het enige actieve team op Nieuw Hanenburg. De KVG had weer goed nagedacht en twee nagenoeg gelijkwaardige teams opgesteld. Dan lijkt het logisch dat je een gelijk opgaande wedstrijd krijgt en dat gebeurde ook. Mooie goals aan beide zijden (o.a. die van Feico waren erg fraai), veel one touch voetbal, kortom, het publiek genoot met volle teugen. Ook mooie missers, Jos voor open goal via het aluminium net niet en Schief voor open goal helemaal niet …
Indien nodig zou er in de rust gewisseld worden, maar die noodzaak werd door Erik teniet gedaan door twee mooi geplaatste doelpunten. Rust 3-3. Na rust gaf Blauw gas en werd het al snel 5-3, maar Wit had karakter en vocht zich terug. JL hielp daarbij door een voorzet met links hoog in het kruis achter Ed te plaatsen en toen Jacques een mooi voorzet van Willem vrij kon inkoppen was het verzet van Blauw gebroken. Peter K was een betrouwbare MIG, Ed deed niet veel voor hem onder. Toen Willem gebruik kon maken van het niet goed inschatten van een effectbal door Feico en halverwege het veld Schief bediende was Ed ineens een MUG ( Man Uit de Goal) en kon de captain de bal loepzuiver over hem heen plaatsen.
Al met al een mooie afsluiting van 2017, de oliebollen van Bibber, de kaas, worst en emping van Schief smaakten prima bij de wijn en het goede bier uit de ledenbar. De vergissing van vorige week werd niet herhaald, gelukkig hebben we de foto’s nog!