VF, 28 januari 2018.

Gepubliceerd op 28 januari 2018 door Hans Schiferli

Blauw: Kees (2), Jos (1), Schief, Ed, Raymond, RJ (2), Feic0 (1), Erik (1) en Ton (1).
Blank: Peter K, Bibber, Henk, Willem (1x), Dick, Cor, Derick (1) en Robert (1 kop)

Blank verliest met 8 – 4.
Ook dit keer had de keuzeheer, voor zover dat kan, twee redelijk gelijk lijkende teams op papier gezet. Uiteraard bleek het op het veld weer anders te zijn en werd er in de rust weer lekker gezeurd over wissels. De captain had gelukkig pijn aan de knieën en viel uit, en dan denk je dat het gezeur over is. Twee weken geleden hetzelfde geval en de zeurende partij won met ruime overmacht. Dit keer echter niet, dus ook na afloop gezeur.
Blijkbaar is het niet voor iedereen duidelijk dat het kiezen geen sinecure is, zeker niet bij ongelijke hoeveelheden. De KVG probeert dan twee teams te maken, rekening houdend met niet meer kunnen lopende VF-ers en fitte mensen. Gaat niet altijd goed, het zij zo. De ene week heb jij pech, de andere keer iemand anders. Speel je 4 weken met Bibber, het zij zo …Er zit geen opzet bij bij de KVG. Maar wisselen van spelers in de rust, als de stand redelijk in evenwicht is, lost dat iets op? Vaak gaat inderdaad de tweede helft verloren door de partij met de speler minder. Soms ook niet. Soms valt het verschil in doelpunten mee, soms ook niet. Belangrijk?  Wat mij en de meesten betreft niet. Helaas voor enkelen wel, we zijn allemaal weleens de sigaar. Als we maar lekker buiten hebben kunnen sporten.
Dit even als intro.
De ochtend begon leuk, na vorige week kwam Willem vandaag voor alle zekerheid met zijn advocaat op Quick aan, had Dick nieuwe schoenen, kousen en een broek (1 zakje te klein gekocht) en zagen we Q2 tegen VOC spelen, dat qua donkere spelers meer om WIC leek.
Het was een leuke partij, die begon met een aantal volkomen verdwaalde passes van de Blauwen, waar uiteraard de captain de schuld van kreeg. Het niet talrijke publiek (lees nul) zag mooie combinaties en knap keeperswerk, maar ook gepruts. Dick zijn nieuwe schoenen waren ook geen garantie voor mooie strakke passes, zeker in het begin niet. Maar hij herstelde zich uiteindelijk knap.
Bij een 1-1 stand en een vermeende handsbal van Derick, aangevochten door Erik, maar uiteraard ook door Burger, leek het allemaal gelijk op te gaan. Raymond kondigde aan Burger niet meer te hoeven dekken, Schief zei, dat hij geen bal meer zou raken en, alsof de duivel er mee speelde, vlak daarna scoorde hij met het hoofd na een fraaie pass van Henk. Nog voor de rust kwam Blauw terug tot 3-2.
Derick begon weer meet een zeurterreur over wissels, die kreeg hij niet, maar Schief stapte wel uit de wedstrijd. Die knieën toch … Met 8 tegen 8 verder, maar ook dat bleek voor Blank te veel. Mede oorzaak: het goede werk van MIG Ed en Feico, terwijl aan de andere kant Peter K de man of the match award verdiende. Dat hij er maar 8 achter zijn oren kreeg was puur aan zijn goede keepen te danken. Al met al een wedstrijd waar bijna iedereen een goed gevoel aan over heeft gehouden. Behalve de captain. Die vraagt zich iedere zondagavond en de dagen erna af, als hij met pijn in zijn  hele lijf door het leven gaat, waar doe ik het nog voor? Uiteindelijk bedenkt hij zich dan, dat de meesten van de VF het ook leuk vinden, of ze nou winnen of niet. Dus we gaan gewoon verder met genieten en plezier hebben.