VF, 25 februari 2018

Gepubliceerd op 25 februari 2018 door Hans Schiferli

Blauw: Jacques (4), Ed, Derick (1 eg), Cor (1 +1 kop), JL, Schief en Willem (2).
Blank: Henk, Kees (4), Erik (1), Bibber, Peter K,  RJ en Jos (2).

Een terecht gelijkspel, 9-9… Met dank aan Arnoud uit India, Ed en de captain en al de late afzeggers. Met vereende krachten hebben Ed en de captain twee mooi groepen neergezet en hoewel het in het veld misschien best anders had kunnen aflopen, bleek een gelijkspel voor iedereen acceptabel. Ook voor Chris, Ronald en Marcel die voor korte tijd de kou durfden te trotseren, maar getrakteerd werden op hartverwarmend voetbal. Blauw kwam beter uit de bekende starblokken en een simpele goal en een fraaie kopbal van Cor toonde een score op het bord van 3 tegen 0. Maar Blank, met allemaal karakterspelers en combinatievoetballers, kwam terug en uiteindelijk bleken beide teams niet te veel te verschillen. In goede doelpunten en gemiste kansen. Het had alle kanten kunnen opgaan, maar een gelijke stand leek van het begin af aan de meest logische uitkomst.
Hetgeen geschiedde, maar wel met bijzondere activiteiten. Bibber, zonder relatiegeleidehond, werd de man waar het bij Blank allemaal om draaide en Willem was niet zo fit als anders. Hoe raar kan het lopen … En Kees had in de eerste helft wel weer snel het niveau van de laatste keer opgepikt, maar herstelde zich deels na de rust. Jos speelde zijn laatst wedstrijd , tenminste als 75-jarige, en was voor zijn team een motivator. Peter K keepte een van zijn mindere wedstrijden, Ed daarentegen een van zijn betere.
Helaas zagen we Q1 niet winnen, maar dank zij de drankvoorziening en de happen via Jacques was het toch weer een VF-waardige dag.