VF, 17 december 2017.

Gepubliceerd op 18 december 2017 door Hans Schiferli

Wit: Jos (1), Schief, Erik (4), Cor(1) en Robert (2).
Blauw: Willem (5), Derick (6), Ronald (1 eg), Bibber en Henk (2).
Peter K keepte bij beide teams een helft. Blauw wint met 13-9.

Op papier 12 man, in de kleedkamer ook, maar 10 tassen en 1 koffer op wieltjes. De goede rekenaar mist een tas. Klopt. Die zat in de achterbak van Ton en die ging niet meer open. De geschiedenis is herschreven … Wat een achterbakse streek van Ton, hij kon dus zonder te spelen, maar wel met een helft scherp coachen vanaf de zijlijn terug naar Oegstgeest.
Van beide 5-tallen had Blauw de fitste lopers en de slimste spelers, dus dat Wit met de rust slechts met 6-3 voorstond beloofde niet veel goeds voor de tweede helft. Zeker niet toen Derick Lucas ging imiteren, alleen dan iets beweeglijker. Het lukte Henk en Willem dan ook meerdere malen om de bal via hem de goal in te schieten.
Het debuut van Ronald ging ook niet ongemerkt voorbij. Kinderen en kleinkinderen lachend langs de lijn, bijna een blessure en toen Erik vanaf de achterlijn de bal door de benen van Peter K nog voor wist te krijgen, schoot Ronald, net als Michel Valke tegen Oostenrijk in 1991, de bal hard in de eigen touwen.
Uiteindelijk werden de woorden van de aanvoerder bewaarheid en was de tweede helft voor Blauw een walk-over. Al met al best een leuke wedstrijd, als we de overtreding van Ronald op Jos buiten beschouwing laten. Onwennigheid en zenuwen, zullen we maar zeggen.
In de ledenbar werden we door mister PSV van voedsel voorzien, en vele anderen zorgden dat de kelen niet droog werden.