VF, 11 februari 2018

Gepubliceerd op 11 februari 2018 door Hans Schiferli

Blauw: Jos (6), Ed, Pieter, Schief (1e helft) en Willem (8).
Blank: Schief (2e helft, 1), Ronald (5 minuten), Derick (1), Dick (1 + 1eg), Erik (5) en Bibber (4).
Blauw wint met 15 – 12.

Na een mooie mosselavond op vrijdag is er eigenlijk reden genoeg om over de gevolgen en gebeurtenissen van die avond kond te doen, maar dat lijkt me niet gepast. Helaas … Want het was wel heel bijzonder, nietwaar Pieter, Derick en Hanco?
De KVG had zaterdagavond al zijn opstelling klaar, een teleurstellende opkomst van 10 man, dank zij gastspeler Pieter, weer even  terug op het oude nest, hopelijk vaker!
Kees deed met de Veteranen mee, dus we konden vrijuit spelen, Burger zat in Hong Kong, kortom alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd waren aanwezig. Op een extra klein veld begonnen we vol goede moed, allemaal eigenlijk overtuigd van het feit dat Blank veel te sterk was. Op papier althans. De eerste doelpunten vielen al snel aan beide zijden tot de angel uit het Blanke team werd gehaald door een spierblessure bij Ronald. Eigenlijk al veel wedstrijden eerder verwacht, maar nu was het dan echt raak. Helaas … Toch ging het nog steeds gelijk op en bleef het leuk voetbal. En gelachen hebben we ook. Een streepharde pass van Dick terug naar Bibber die ongeveer 5 meter van hem vandaan langs kwam, een prachtige openingsgoal van Dick en even amusante misser voor open goal tegen de paal. Erik was in topvorm, Willem ook en die scoorden dan ook continu. De op halve kracht spelende Jos deed ook meerdere duiten in het zakje, de enige niet scorende mensen waren Pieter en Ed. En Ronald natuurlijk. Voor degenen die het niet geloven, de feiten boven dit stukje kloppen echt, ook Bibber scoorde, 4 maal zelfs, waarvan sommige zeer fraai. De tweede helft speelde Blank met 1 man meer, omdat Schief op verzoek van Derick democratisch van kleur wisselde. Helaas bleek het niets uit te maken, Blauw werd al maar beter en sterker.
Na afloop was iedereen het erover eens, het was een heel leuk partijtje voetbal. Dat kan dus ook met mensen die gewoon voor de lol spelen en niet zeuren. Hup Quick, hup VF!