Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

20 jaar VF, 25-8-2017.

Gepubliceerd op 28 augustus 2017 door Hans Schiferli

Een vreemde gewaarwording, op zaterdag wakker worden met hetzelfde stijve gevoel dat je normaal op maandag (en de dagen erna) hebt.
Oorzaak: Een training van Paul van der Zwaan. Om het 20-jarig bestaan van de VF te vieren, aangeboden (gekocht op een veiling) door Kees en Arnoud. Een verrassing voor iedereen in de kleedkamer, een keuzeheer die aankondigt het serieus te gaan aanpakken en de hoofdtrainer van Quick introduceert. Verbaasde en angstige gezichten, wat gaat er nu weer gebeuren?
Op veld 4 aangekomen begon het niet best. Hans Z zakte weg, Bibber bleek weer eens onmisbaar en de ambulance ook. De rest moest er wel aan geloven. De eerste oefening met het Y-chromosoom bleek voor sommigen toch te hoog gegrepen, maar uiteindelijk lukte het bij sommigen wel. In het kleinst mogelijk vierkant aanvallen en verdedigen was net zo moeilijk als het oranje hesje aan- en uit trekken.
Tussen 2 ballen door naar elkaar passen, 20 keer achter elkaar, was voor één partij een koud kunstje, de andere partij moest bukken en in de goal gaan staan. Slechts een paar achterwerken werden geraakt, Jos wist nog wel achterhoofd van Wammes te treffen.
Tot slot een partijtje, waarbij Blauw Hans en Bibber miste. Wit was heer en meester en scoorde regelmatig. In de rust gaf Paul aan hoe dat kwam, en verdomd, de tweede helft ging Blauw verstandiger spelen en scoorde ook een paar maal. De wissel Arnoud en Wammes had daar ongetwijfeld mee te maken.
Het was slechts een training en oefenpartij, dus geen statistieken bij te houden.
Op het terras genoeg drank en het goede bericht dat het met Hans een stuk beter ging. Aanspreekbaar en weer in staat tot praten, wel een weekendje ter observatie blijven. JL haalde Bibber en Sandra op (dank!), zodat ook Bibber aan de drank kon en de kleren van Hans thuis waren.
Paul besprak nog het een en ander na met behulp van het magnetisch bord, interessant en leerzaam. De BBQ smaakte prima, de drank uiteraard ook. Een VF- waardige avond, het seizoen 2017-2018 is geopend!
Nogmaals dank aan Paul, Kees en Arnoud!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon