Echec tegen GDA

Gepubliceerd op 05 september 2017 door Joost van Schelven

Quick 4 verloor zondag met 6-4 van GDA. Een wedstrijd waar Ties om 2:06 over zei dat het niks ging worden. Niks kwam aardig in de buurt. Nou was het niet niks, maar weet ik ook niet precies wat het wel was. Foutenfestival, mankementen manifestatie of de grote belevenis der blunders. Of alle drie. Een wedstrijd waarbij de eindstand het een en ander verbloemt. Het was echter ook mooi weer en ik was getuige van de geboorte van Boenders broodjes klassement.

Even terug naar donderdag 24 augustus. Toen werd er geoefend tegen Quick 3. Paul Beeks equipe werd in de eerst helft overklast. Ruststand 5-0 (Cavalli 2x, Rogier 1x, Ties 2x). De tweede helft deed Quick 3 wat terug en ging het wat gelijkmatiger op. Eindstand 5-3. Maar ik zal ter zake komen, Sander droeg die dag een Fabergé broek. Nu is Sander wel vaker onberispelijk gekleed, maar voerde hij die dag een waar huzarenstukje op.

Fabergé-eieren zijn fameus kostbare juwelen. Peter Carl Fabergé maakte deze eitjes in opdracht van de Russische tsaren. Logischerwijs als paasgeschenk. Eigenlijk zijn het veredelde paaseieren. De 52 eieren zijn na de Russische Revolutie verspreid over de wereld. Tien eieren zijn verdwenen, zestien zijn in bezit van particulieren, vijf zitten in de beautycase van koningin Elizabeth II, één is omgesmolten tot broek en de rest bevindt zich in verschillende musea.

Enter Sander Rooda. De man die in het bezit is van die ene omgesmolten Fabergé broek. Een schitterende constellatie van platina, gesponnen vlas en een veelvoud aan edelstenen waar ik de naam niet van kan raden. Samen vormen deze materialen een pseudo zondagsbroek - dat is iets wat geen echte zondagsbroek is, maar zich wel zo gedraagt - die aanvoelt als pluche, denk ik. Nee, ik heb er niet aan gevoeld, beetje raar om aan iemands broek te voelen. Hoe Sander de broek heeft vervaardigd is een groot raadsel.

Zondag

Ik word opgehaald door Chuff, met de fiets. M’n dag kan niet veel beter beginnen. We spreken om 10:45 af bij mij. Hij is precies 2 minuten te laat, wisselde op het laatste moment zijn lange broek in voor een korte. Een wijs besluit. “Het is mooi weer en we zijn op de fiets, wordt dus warm, en ik moet straks nog naar een Chicken fight.” Zijn woorden snijden hout.

Tijdens het verzamelen voert Ramsie zijn adaptatie van een soort Vaudeville op. Hij is zelf zijn enige fan en Lex begraaft zijn gezicht in zijn handen. Galacticos Rikkert gaat rechtstreeks. Ties belt zijn broer en zeikt over materialen. Sander draagt tot ieders teleurstelling geen Fabergé broek maar is desalniettemin scherp gekleed. Boender is geblesseerd. “Hij heeft zijn frituurvet niet op tijd ververst en kampt hierdoor met hielklachten.” Aldus de klinische constatering.

Opstelling: Ramsie, Fred, Beijer, Lex, Jim, C, Pavel, Sander, Rogier, Ties, Joost
Bank: Rikkert (wissel), Boender, Chuff, Floor (staf)

Pavel symboliseerde op het veld de vorm waar Quick 4 de hele wedstrijd in verkeerde. Hij was fel, zoals altijd eigenlijk, had dus ook vaak de bal, en werd daarbij geteisterd door keuzestress. Keuzes die zich als een rivierdelta met eindeloze vertakkingen voor hem openvouwden. C, Sander, Rogier, Ties en ik stonden vaak vrij. Elke vertakking was een optie die hem beloofde de grootste kans op een doelpunt te zijn. Het probleem was echter dat Pavel stroomopwaarts wilde. Tenminste, zo leek het.

Ruststand 3-2. Ties en Fred scoren, we spelen niet goed maar qua stand is er niks aan de hand. Ramsie, ook wel Mapjesman genoemd of gewoon: Mapjes, ruimt het veld voor Rikkert. Mapjes toont zich kritisch en geeft zijn optreden een 4,6. Lex trekt de tweede helft de handschoenen aan. Hij was vandaag jammerlijk niet zo goed als de vader van Sergio Busquets.

De tweede helft lijkt veel op de eerste. Er worden best veel kansen gecreëerd. De meesten sterven in schoonheid. Daarnaast wordt er niet echt verdedigd door iemand. Jim is populair bij de bank van de tegenstander. Hij heeft er weer wat fans bij, inclusief één taxi chauffeur, maar dat was gisteravond al. Ik moet zeggen dat hij goed met deze aandacht omspringt. Ties maakt z’n tweede, Pavel prikt ook. Mooie goals.

Robin van GDA wilt niet verliezen van een team met een Rikkert in de gelederen. Best onaardig om te zeggen. Hij gaat in de slotfase achter een vrijetrap staan, welke Lex doorlaat, omdat het zo’n sportieve wedstrijd is. Eindstand 6-4.

Tot slot Boenders Broodjes klassement. Het betrof vandaag een broodje bal welke tijdens de rust was gekocht. Het broodje kan buigen over de volgende scores:

Naam broodje: broodje bal GDA
• Het brood  4
• De bal  5
• Pindasaus  3

Eindscore een 4,0. Opvallend dicht in de buurt van het cijfer voor Ramsies keepersoptreden. Eindconclusie van Boender luidt dan ook: “het was een slecht broodje, halverwege weggegooid.” Kan geen toeval zijn dat Ramsie in de rust werd gewisseld.

Gewonnen van Quick 3, verloren van GDA 3. Nu al een seizoen met ups en downs. Volgende week tegen HBS 5, wederom voor de beker.