Quick 3 geeft Velo niets cadeau: 6-0

Gepubliceerd op 14 september 2015 door Hester Hoogland
de coaches

Tijdens de zondagse NOS uitzending lijkt het of een van de commentatoren naar Quick 3 heeft gekeken: “Hoog tempo, veel beweging en intelligente pasjes”. Uitzending gemist? Bekijk dan vlug hieronder het verslag en de fotoreportage.

Vooraf
Velo 4 arriveert ruim op tijd. De gemiddelde leeftijd is 35. De Quickjongens druppelen fris gewassen binnen. De gemiddelde leeftijd is begin 20. De beroemde amateur arbiter Rob Hos heeft vandaag de broek aan. (deze kreet even googelen en dan weet je het weer)

Een Quick kwartiertje
Na het eerste Quick kwartiertje zien we een eerste serieuze doelpoging. Nog niks aan de hand. Wel het startschot voor Ruben Duk. Die niet te stoppen is. Hij brengt Quick in de zeventiende minuut op voorsprong. In de negentiende minuut Schiet Ruben weer op doel. Velo voorkomt keurig het oplopen van de stand. Dat is hoe Velo in later stadium de wedstrijd doorkomt. Vooral in de verdediging. In deze fase is het nog spannend. Velo mist een mooie kans in de twintigste minuut.

Praatje pot en nog een punt voor rust
Er gebeurt wel van alles maar voorlopig scoort niemand. Wulf is in het dagelijks leven een commerciële man in wording. Nu babbelt hij vrolijk een gele kaart bij elkaar. Scheids Rob Hos kletst graag tijdens zijn werk als taxichauffeur. Menig Quicker vervoert hij gezellig naar vakantiebestemming Schiphol. Op het veld valt er niet te dollen. Hij is helder en laat niet met zich sollen. Hij fluit een prima wedstrijd. Wulf heeft overigens veel meer laten zien dan die kaart. Vooral in de tweede helft. Voor die tijd scoort Nick Zwolle in de 41ste minuut 2-0. Tijd voor een verdiende break.

En weer verder
Quick is vlot en vastberaden terug op het veld. Velo komt gretig terug en is nog niet van plan om op te geven. Conditioneel blijkt Velo een stuk sterker dan de gemiddelde leeftijd doet vermoeden. De eerder genoemde Wulf onderneemt een paar pittige pogingen richting doel. Ze komen helaas niet lekker aan. Sander Boässon is er niet dus is Lucas de aanvoerder. Hij is wat stiller dan normaal, maar werkt hard als altijd. Lucas wijdt zich vol overgave en geconcentreerd aan zijn taak. Hij loopt hier en daar vast op de stevige tegenstanders. Het is hoog tijd voor een puntje.

Hij is blond, Lex blond…..
Dan zien de toeschouwers een fantastische actie van de immer bescheiden maar o zo veelzijdige en keurige Lex Peppelenbosch. Hij schudt eerst even iemand van zich af, houdt vervolgens het hoofd koel ………..en scoort meedogenloos terwijl zijn kenmerkende helblonde lok wappert als het vaantje van een winnaar.

De teller loopt op
Er vinden rond 15:40 uur wat wisselingen plaats. Uitgangspunt is dat je bij het derde altijd komt om mee te doen. Allereerst Taco erin en deze wedstrijd debuteert Bram Loef in Q3. Er zijn wat leuke nieuwe pogingen. Govert Lonzieme planeert de bal net over de lat. Wulf probeert vergeefs een rebound alsnog tussen de palen te prikken. Dan scoort prompt weer onze nummer 7 Nick Zwolle.

Vijf minuten later geeft Wulf een voorzet die perfect lukt. Ruben maakt het probleemloos af. De teller staat inmiddels op 5-0

Wat een kanjers!
In de zevenendertigste minuut neemt Quick een corner. Nick de topscoorder stijgt naar grote hoogte en maakt af met een schitterende kopbal. Chapeau voor de niet aflatende inzet en sportiviteit van Velo. Applaus voor Quick 3 dat niets heeft weggegeven. 6-0 in de tas en in de boeken. Nog even nagenieten? Klik op de youtube foto reportage. Tip: bekijk de grootse daden fullscreen met geluid.