Quick 3 als team niet te stoppen en door Erasmus niet te kloppen

Gepubliceerd op 21 september 2015 door Hester Hoogland

Coach Joop Hoornweg kijkt tevreden terug: “Door als team op juiste wijze de samenwerking te waarborgen heeft Quick 3 weer drie punten gepakt!!!” Dat gebeurde zondag 20 september op het complex van sv Erasmus.

De kick off
Vanaf het moment van de aftrap door Erasmus 3 ging Quick op weg naar de overwinning.
Taco maakte een goede actie. Hij sneed de 16 meter in. De reactie van Erasmus was een duidelijke overtreding. De bal kwam dus op de stip. Kai Vonk maakte van deze gelegenheid gebruik en scoorde uit stand 0-1. Na vier minuten kon Erasmus zich achter de oren krabben en opnieuw opstellen voor de aftrap.

Nog meer doelpunten en koppies erbij
In de dertiende minuut werd de bal naar de linkerkant op Taco gespeeld. Vanaf de zijlijn werd de bal  op de "van Basten manier” in de verre kruising gedeponeerd: 0 – 2.

Erasmus maakte op bijzondere wijze een comeback. In de dertigste minuut spelen zij een diepe bal. Die kwam via de scheidsrechter bij Erasmus speler nummer 9:pats 1-2

De Quickspelers hielden het koppie er goed bij. Quick speelde op balbezit. Zo kabbelde de wedstrijd voort tot rust.

Uitstekende samenwerking
Na hervatting van de wedstrijd ging Quick meteen op jacht naar meer doelpunten. Er werd richting Taco gespeeld en Nicky Zwolle maakte al snel 1-3. Daarna speelden Sander en Rogier een prima combinatie. Zij bezorgden de bal bij Nicky Zwolle die zijn tweede doelpunt kon maken 1-4.

Het antwoord van Erasmus
Op de site van Erasmus is het verslag over hun derde team heel bondig: ‘na een snelle 0-2 achterstand kwam het pas op gang en miste te veel kansen. Na lang tegen een 1-2 achterstand aangekeken te hebben, werd het uiteindelijk 2-5 tegen Quick 3.”

Onoverwinnelijk Quick
De tegenpartij deed wat het kon. Erasmus maakte uitstekend gebruik van een vrije trap. De bal werd voorgegeven en keurig ingekopt door de spits: 2-4. Quick was niet van plan de wedstrijd uit handen te geven. In de slotfase ontvouwde zich een goede combinatie tussen Nicky en Taco. De laatst genoemde maakte het uitstekend af: 2-5. Conclusie:

Quick 3 was deze zondag als team gewoon onoverwinnelijk!