Derde wint bij GDA derde bekerwedstrijd op rij!

Gepubliceerd op 03 september 2015 door Hester Hoogland

Zoals veel andere teams is Quick 3 volop in de race voor de knock-out bekercompetitie. Op vermoedelijk de voorlopig laatste stranddag in duel bij GDA. Een conditieslag in vier kwarten met drinkpauzes. Vooral een grappige wedstrijd en de punten mee naar huis!

Even kennismaken
Joop in charge bij de dug out, Willem met de vlag en op het veld: Sander©, Lucas, Rogier, Douwe, Noa, Lex, Niek B, Niek Z, Kai, David, Victor en Rutger Koene(k). GDA had wat meer spelers in de kaartenbak. Het koos voor de mannen met de meeste jaren speelervaring. Langs de kant allerlei analisten met veel of weinig verstand van voetbal. Volgens hen verliep het wat onwennig. Er waren vragen over de creatieve opstelling. Iedereen was het erover eens dat een nieuwe coach uiteraard nieuwe dingen probeert en dat vooral moet doen.

Twee generaties en heel warm weer
In de eerste helft gebeurt niet veel noemenswaardigs. Vanwege het warme weer ontstaat bijna cricketsfeer. Alles op zijn tijd en op tijd een gezellige drinkpauze voor iedereen. GDA speelt netjes en ervaren rond. De jongere Quickers spelen uitgelaten. Niek Zwolle schijnt geboren te zijn als verdediger, maar is nu gewoon aanvaller. Hij doet wat er moet gebeuren: de bal tussen de palen trappen. Voor de thee is het netjes 0-1. De analisten voorspellen dat GDA wellicht nog kan scoren, maar het conditioneel moet afleggen in de tweede helft.

Foutje bedankt
Na de thee een spelerswissel en wat verschuiving in de opstelling. David kan lekker in de zon zitten. Victor ook opgegroeid als verdediger gaat linksvoor en Rogier gaat een tikkie terug aan de slag. Er is een flitsende start met wederom een treffer van Niek Zwolle.  Binnen een paar minuten maakt het ervaren GDA handig gebruik van een beginnersfout bij Quick. Een voorzetje vlak voor de goal door het midden maakt onze keeper kansloos. Twee Loosduiners kunnen kiezen en overleggen links of rechts….pats 1-2.

Nog wat leuke treffers
Na allerlei leuke pogingen maakt Lucas 1-3. Volgens een echte Lucas kenner maakt hij of harde doeltrappen van veraf of frummel goals. Deze hoorde in de laatste categorie. Nog een laatste drinkpauze en pardoes staan twee GDA mannen ruim en relaxed buiten spel. Niemand behalve de grensrechter reageert wanneer de bal hun kant op gaat. Maar verder niemand, dus een fluitsignaal of verdediging. De GDA mannen hobbelen rustig verder en onze keeper is wederom kansloos 2-3.

Door naar de volgende ronde
Het mag de pret niet drukken. De jonge Quick mannen weten dat de tegenstanders versleten zijn. Vier tellen voor tijd zetten ze dus even een tandje bij en knallen de vierde treffer er via een GDA voetje in. Iedereen is tevreden met de uitkomst. Die voor Quick 3 betekent dat de bekercompetitie nog niet klaar is.

Nog even aandacht voor een facilitaire vraag
Terwijl wij nagenieten van de winst is op Quick Jeanette van Beek naarstig op zoek naar ondersteuning.  Er zijn vrijwilligers nodig die facilitaire hand en span diensten in het weekend doen. Geen ingewikkelde taken. Gewoon prullenbakken van verse zakken voorzien, etc.  Wil je eens in de maand of vaker of minder vaak een paar uurtjes helpen? Neem dan contact met Jeanette op via 0651716143.

drinks, do's &don'ts