Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

De eerste competitiepunten zijn binnen voor Quick 3

Gepubliceerd op 10 september 2015 door Hester Hoogland

Zeg dat je voor een leuk potje naar Wippolder gaat….....en er verschijnt meteen een grijns op ieders gezicht. Toch vertrok Quick 3 op een serieuze missie: de eerste wedstrijd in de reguliere competitie. Coach Joop aan de slag met een paar nieuw ingevlogen spelers. De spelleiding in handen van een vrouwelijke arbiter.

Quick voor de wedstrijd al op voorspong
Wat er in onze coach omgaat, valt voor en tijdens de wedstrijd lastig te zien. Hij straalt vooral rust uit. Aan Delftse zijde is de gemoedstoestand gespannen. “ Hebben jullie die enorm sterke verdediger weer bij jullie?” “Ja, die zetten we nu voorin, want we hebben nog sterkere verdedigers meegebracht.” De eerste mentale tik is uitgedeeld.  

Veel actie en mooie doelpunten in de eerste helft
De wedstrijd start in vlot tempo volgens het boekje. De bal gaat rond en de coach oogt tevreden. De boys uit Wippolder ogen wat onrustig. Ze lijken benauwd voor onze aanvallers. De Delftsblauwe ploeg zet prompt hardhandig de aanval in ter verdediging. De scheids is wel in voor een pittig potje aanpoten. Diverse verdiende kaarten blijven dus in het borstzakje. Tot het echt te dol is. Wel gaat de bal op de rand in plaats van op de stip. Lex probeert er iets moois van te maken, maar dat levert nog even niets op. Tot een professioneel opzetje vanuit de achterhoede in de zestiende minuut. De bal komt linksvoor bij Taco. Hij geeft een zwevende voorzet die keurig bij Quincy aankomt. Quincy, vorige week nog grieperig, daarvoor lang geblesseerd…. is het voetballen niet verleerd. Hij maakt het prima af :0-1

In de tweeëntwintigste minuut voert Quick weer een mooie aanval uit met een verdiende treffer. Taco zorgt dit keer dat de bal bij Ruben Duk aankomt. Ook hij maakt het karwei feilloos af. Vlak voor rust dreigt de thuisploeg een treffer te maken. De misser geeft de verhoudingen op dat moment juist weer.

Rare tweede helft met treffers en kaarten
We nemen wat wisselingen waar bij beide clubs. Iedereen komt aan spelen toe en maakt zich nuttig. Na rust schudden de Delftenaren onze jongens even wakker. In de zesde minuut scoren ze zonder pardon. In de achtste minuut speelt onze captain de bal met een rustig tikkie terug. De keeper glijdt uit en de bal rol rustig in het netje:1-3    

Daarna is het allemaal wat chaotisch. De mannen in het veld begrijpen af en toe geen snars van de vrouwelijke touch op de fluit. Er zijn wat kaarten genoteerd, er volgen botsingen en lichte verwondingen. Kortom er is gebikkeld om de punten mee terug naar Den Haag te nemen!  

Gefeliciteerd!
Na drie beker wedstrijden en deze eerste competitiewedstrijd is Quick 3 ongeslagen. We feliciteren hartelijk de coach die met een grijns van oor tot oor de Wippolder verlaat.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon