Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick 2 stunt tegen Heinenoord en bekert verder

Gepubliceerd op 21 november 2015 door Marcel de Kler

Na de scalpen van SC Monster, Die Haghe, HVV en Strijen al gepakt te hebben, was het nu de beurt om het bekersprookje een vervolg te geven voor Quick 2. Het leek bij voorbaat een schier onmogelijke opgave voor de mannen van Albert Spaans, want Heinenoord speelt in de zaterdag Hoofdklasse. Quick 2 startte dan ook vrij logisch wat behoudender tegen de gastheren. Albert Spaans had zijn mannen goede instructies meegegeven, waardoor het Heinenoord niet lukte om het spel te maken. De omschakelingen van Quick 2 bleken dodelijk effectief en hiermee werd de thuisploeg erg veel pijn gedaan. Na ruim een half uur spelen stond namelijk al de 0-3 op het bord.

Vanuit een hoekschop had Jeroen Brand na 10 minuten de score namens de Haantjes geopend met zijn hoofd. Hierna volgde dus een masterclass counteren en werd spits Sander Rooda eerst perfect in de omschakeling weggestuurd door Nicky Danen en hij faalde oog in oog niet met Heinenoord doelman Bobby Janssen; 0-2 dus. Na 35 minuten was het weer een snelle counter, waarbij Steven de Kruijf de laatste pass verzorgde op wederom Sander Rooda, die andermaal koel bleef en de 0-3 aantekende.

Met name Kevin van der Geest ontpopte zich als beste speler aan Quick zijde, door alle duels te winnen en als regisseur binnen de lijnen zijn team scherp te houden. Samen met Steven de Kruijf en Mees Zegveld won Quick 2 zo de slag op het middenveld. Gino Mulder had de score zelfs nog groter kunnen maken, maar beide keren dat hij alleen op de Heinenoord doelman af mocht gaan, lukte het hem niet om het net te vinden, waardoor het 0-3 met de rust leek te worden. Toch wist de thuisploeg vlak voor rust toe te slaan en met een fraaie actie van de linksbuiten gaf hij een strakke voorzet, waarbij oude rot Remi Spier de bal bij de eerste paal binnen kon tikken voor de 1-3.

Na de rust hadden de Haantjes wind tegen, maar bleven ze erg gedisciplineerd spelen. De probeerde met een dubbele wissel nog iets te forceren, maar het lukte de Heinenoorders niet om voor echt gevaar te zorgen en de frustratie nam zienderogen toe bij de thuisploeg. Quick kon er moeilijker uitkomen, maar bleef ook in het tweede bedrijf erg gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd wisselde Heinenoord voor de derde maal en gooide alles op de aanval, maar alle hoge ballen bleken een eenvoudige prooi voor Jeroen Brand. Kort na de wissel raakte een speler van de thuisploeg geblesseerd en moesten ze dus met 10 man verder. De toegenomen frustratie kwam er in de 85e minuut uit, want Gino Mulder was op snelheid langs zijn tegenspeler en kreeg een enorme schop van achteren, zonder dat de bal gespeeld kon worden. Een logische rode kaart voor Marvin Strik wa het gevolg, zodat Heinenoord de slotfase met 9 man speelde. Quick 2 kwam logischerwijs niet meer in de problemen en Ayoub Kaddouri en Laurens Wittmaekers hadden de score beiden nog kunnen uitbreiden, maar wisten de doelman niet te verschalken.

Trainer Albert Spaans was na afloop met recht trots op zijn ploeg, dat ze zo goed in de organisatie bleven spelen en hun taken goed uitvoerde, waardoor de overwinning meer dan terecht was te noemen. “Deze overwinning laat dan ook zien hoe sterk Quick in de breedte is en hoe ver een hechte groep kan komen.”, aldus een trotse Albert Spaans. In de volgende ronde is het dus op 20 december Quick 1 – Quick 2 om een plekje bij de laatste 8 in de districtsbeker, hetgeen een uniek affiche is. Wellicht weet Quick 2 uiteindelijk de prestatie van 1909 en 1910 te herhalen, toen Quick 2 de landelijke KNVB beker wist te winnen.

Opstelling Quick 2:
Mauro Minnaard, Yvo Zuurmond, Jeroen Brand, Noah Munier, Mauro Suarez, Kevin v.d. Geest, Gino Mulder, Mees Zegveld (Quincy Sanches), Sander Rooda, Steven de Kruijf (Laurens Wittmaekers), Nicky Danen (Ayoub Kaddouri)

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon