Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick 2 in Praag

Gepubliceerd op 29 januari 2018 door Krijn Vrolijk

Quick 2 strijdt vol mee om de bovenste plaats in de Hoofdklasse zondag. Om de 2e seizoenshelft minimaal net zo goed te beleven, besluit het 2e niet stil te zitten tijdens de winterstop, er wordt namelijk een trainingsweekend in Praag beleefd. Dit weekend zit vol met gelach, verbroedering en, niet te vergeten, training. Zodoende is het team van Kevin VD Geest helemaal klaar voor de andere helft van dit seizoen.

Donderdag 11 januari:
Iedereen wordt om half 9 op Schiphol verwacht om vanaf daar te vliegen naar de eindbestemming: Praag (Tsjechië). Netjes op tijd komt de een na de ander binnendruppelen, ieder met zijn eigen vervoer. Na een korte, maar goede vlucht komen we aan in, wat ook wel één van de mooiste steden van Europa wordt genoemd, Praag. Na een half-uur durende taxi-rit, komen we aan bij ons (sport)hotel. De kamers worden verdeeld en iedereen heeft rustig de tijd om zijn koffer uit te pakken. In de middag stond een zware fitness-training voor de boeg. De Tsjechiëse instructeur van 2 bij 2 meter maakte ons zowel fysiek als mentaal zeer vermoeid. Desalniettemin werd er hard gewerkt en stond zelfs de Tsjechiëse Hulk met verbijstering te kijken. Na deze training brak de avond aan en kon iedereen zich klaarmaken voor het avondprogramma. Na een korte quiz over Praha (Tsjechië's voor Praag) te hebben gespeeld en lekker te hebben gegeten, vervolgden wij ons programma in de stad, waar de avond/nacht ook zou eindigen. Na verscheidende barretjes op stelten te hebben gezet, kon het nachtleven van Praag beginnen.

Vrijdag 12 januari:
Om 09:30 stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar, waardoor we met een volle maag konden beginnen aan de dag. Allereerst werden we naar het zwembad begeleid, waar we (zware) oefeningen in het water voorgeschoteld kregen. Na zo’n mooie avond/nacht als die van gister, was niet iedereen blij met deze Tsjechiëse Aqua-aerobics-les. Na een uur hard gewerkt te hebben inchloor-water, druppelden we af naar onze eigen kamers om onszelf klaar te maken voor een speurtocht door De Gouden Stad (bijnaam van Praag). Hierbij werden er 3 groepjes van 6 personen gemaakt die, los van elkaar, verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Zo moest bijvoorbeeld elk groepje een groepsfoto op de Karelsbrug maken etc. Na ongeveer 5u gelopen te hebben en daarbij om en nabij 15km bewandeld te hebben, keert iedereen terug naar het hotel om op te frissen voor de komende avond. Na een heerlijk Italiaans diner wordt er besproken wat de avond nog meer gaat brengen, waarmee tegelijkertijd het nachtprogramma wordt gemaakt.

Zaterdag 13 januari:
Vandaag mocht er dan eindelijk gevoetbald worden! Er was een veld voor ons gereserveerd waar wij verschillende pass-vormen hebben uitgevoerd en we sloten af met een toernooitje. Bezweet en al stappen we de taxi in om terug te keren naar ons hotel en was de gehele middag voor eigen invulling. De één ging de stad nogmaals in, de ander ging de sauna’s van het hotel verkennen en weer andere gingen hun slaap inhalen. Nadat iedereen zijn eigen plan had getrokken, vervolgde de dag zich naar een mooi restaurant waar wij onze laatste avondmaal in deze prachtige stad zouden hebben. Dit was ook gelijk een mooi moment om Kevin VD Geest (trainer) en Jerôme (speler) te bedanken voor het regelen van deze mooie trip. Na het diner was er nog 1 laatste doel. Nog 1 keer het nachtleven van Praag op stelten zetten en dat is goed gelukt!

Zondag 14 januari:
Het zit er dan echt op, ook voor ons tikt het astronomische uurwerk door. Iedereen pakt zijn koffers in en neemt nog 1 keer afscheid van de grootste en oudste stad van Centraal-Europa. We komen rond 17:00 met voldoening thuis (en kleine oogjes).

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we een enorm mooie ervaring hebben beleefd die ons nog lang bijblijft. Bij deze willen wij ook gelijk alle sponsoren bedanken die dit  mogelijk gemaakt hebben, zonder hun hadden we niet zo’n weergaloos weekend kunnen hebben. Helaas was van bijkomen geen spraken, want de dag erna volgde een training en de dag daarop speelde we een oefenwedstrijd tegen Maasdijk 1. Nu maar hopen dat deze reis zijn vruchten afwerpt op de komende seizoenshelft, maar daar hebben wij alle vertrouwen in!

Tobias van Emst

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon