Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Veerkrachtig Quick laat twee gezichten zien tegen EVV

Gepubliceerd op 14 januari 2018 door Marcel de Kler

Na een lange en grauwe periode, was het eindelijk weer eens lekker weer. De zon scheen en er was nauwelijk wind. Kennelijk waren niet veel mensen op de hoogte dat de competitie voor de Derde Divisionisten weer was begonnen, want het was rustiger dan gebruikelijk op Nieuw Hanenburg. De paar honder toeschouwers die er wel waren, zagen een bijzondere wedstrijd, waarin Quick twee gezichten toonde.

Van meet af aan leek de winterstop van drie weken te kort te zijn geweest voor de Haantjes. EVV startte sterker en bij Quick oogde het allemaal onwennig. Wellicht dat het ontbreken van de geschorste Rachid Bouyaouzan ermee te maken had, maar het voetbal was niet best. Het was dan ook logisch dat EVV voor de eerste gevaarlijke momente zorgde. Een kopbal kon eenvoudig gepakt worden door doelman Jari Puister en een schot vloog over het Quick doel. Waar de voorhoede van de Haagse ploeg dus niet voor dreiging kon zorgen, lieten de Limburgers uit Echt wel zien gevaarlijk te kunnen zijn. De logische openingstreffer voor EVV was dan ook geheel terecht. De opkomende rechtsachter slingerde de bal perfect voor het doel en over Joost de Gelder. Rick Polman hoefde hierna de bal alleen nog binnen te koppen voor de 0-1 na een half uur spelen.

Kort hierop kwam Quick er gevaarlijk uit en werd Frank van der Heiden onreglementair gestopt op zijn doortocht richting de EVV doelman. Scheidsrechter Jannick van der Laan twijfelde, maar koos uiteindelijk voor de gele kaart, want hij vond de Quick speler uiteindelijk niet doorgebroken. Dit tot onbegrip bij de Haantjes. De vrije trap leverde niets op, evenals de hoekschoppen erna. Wederom was EVV doortastender en  kon het de score enkele minuten later verdubbelen. Een schot van ver kreeg een verradelijke zwabber mee, waardoor doelman Jari Puister de bal nog wel uit zijn doel kon houden, maar kansloos was in de rebound. De goed doorgelopen Rick Polman tekende zijn tweede treffer van de middag aan en zette zo de 0-2 op het bord. Hiermee gingen de spelers ook rusten en de toeschouwers gaven op dat moment geef stuiver meer voor Quick.

Toch ging Quick in het tweede bedrijf meteen fel van start. Binnen vijf minuten leidde dit ook al tot succes, al ging er een niet allerdaagse situatie aan vooraf. Een steekbal op Nabil Hadui werd goed onderschept door de EVV doelman, Waarnaa hij even rustig bleef liggen met de bal onder zijn hand. Toen hij opstond, rolde hij de bal voor zich uit en pakte deze onder druk van een Quick aanvaller weer in de handen. Scheidsrechter Van der Laan liet zien over de juiste spelregelkennis te beschikken en floot de keeper af. De keeper had de bal namelijk zodoende voor de tweede maal in zijn handen, dus leverde dit Quick een indirecte vrije trap op zo’n twaalf meter van het EVV doel op. Met meerdere schutters verdeeld als afleiding, werd toch een klein tikje opzij gegeven, waarna Frank van der Heiden de bal snoeihard over de grond, door een opspringende muur schoot en zo de 1-2 maakte.

Hierna werd het spel ook een stuk beter, met de aansluitingstreffer als motivator. EVV kwam in deze fase niet meer toe aan het goede voetbal dat ze de eerste helft lieten zien, terwijl de Haantjes duidelijk uit een ander vaatje aan het tappen waren. Het spel werd beter en de EVV doelman werd op de proef gesteld. Eerst kon hij een teruggekopte bal nog net onderscheppen en even later kreeg hij enkele schoten op zich afgevuurd. De in de rust ingevallen Can Memisoglu draaide zich eerst goed vrij en schoot op de vuisten van EVV doelman Michel Verkruysse. In de rebound schoot ook Frank van der Heiden tegen hem aan, waarna in de tweede rebound de bal wel langs de doelman ging. Verdediger Tom Hanssen was meegelopen en schoot de bal nog weg. Dit gebeurde duidelijk van achter de doellijn, waarna hij zich al verzoende met een doelpunt. De assistent aan de zijlijn had dit echter niet gezien, waardoor het spel verder ging, tot woede van de Haagse spelers.

Toch lieten de gastheren zich niet van de wijs brengen door deze arbitrale omissie. Na iets meer dan een uur spelen zette Virgil Tjin-Asjoe een aanval op, die via Frank van der Heiden voor zijn voeten terugkwam. Van net binnen het strafschopgebied haalde de Quick verdediger verwoestend uit en schoot de bal langs de kansloze doelman tegen de touwen en zo beide ploegen weer op gelijke hoogte; 2-2. Tijdens het juichen van de Quickers vond EVV doelman Verkruysse het nodig op de bal hard in de kluwe Quickers te schieten, hetgeen natuurlijk tot boze reacties leidde. Het trio had het niet waargenomen en kon dus niet optreden, maar het werd er niet gezelliger op.

Zoals echter zo vaak in het voetbal te zien is, volgde er hierna geen overwicht van Quick, maar leken de Haantjes het gas eraf te halen en zo kwam de wedstrijd weer in evenwicht. EVV verstopte zich niet en ging op zoek naar de derde treffer. Het kwam er dan ook een aantal momenten gevaarlijk uit, maar de Quick defensie had zich duidelijk herpakt, op een tweetal momentel na. Een gevaarlijk schot werd eerst nog tot hoekschop verwerkt door Puister en enkele minuten later moest hij weer handelend optreden, toen Chefrino Eind uit een lastige hoek inschoot. Aan de andere kant kwam de dreiging vanaf de flanken, al leidde dit nog niet direct tot grote kansen. De stugge EVV defensie gaf namelijk ook weinig ruimte weg.

Toch werd er door Can Memisoglu net genoeg ruimte gevonden om het goudhaantje van de middag te worden. Hij was het slimste in een duel tussen twee EVV verdedigers in, ontfutselde de bal, draaide zich knap vrij en kon oog in oog met de EVV doelman de bal uit een lastige hoek toch tegen de touwen schuiven. Een enorme opsteker voor de mannen van Paul van der Zwaan, want de ommekeer was een feit middels de 3-2 voorsprong. Over de hele wedstrijd gezien, iets teveel van het goede, maar gezien de tweede helft wel terecht.

In de laatste fase van de wedstrijd probeerden de gasten een nederlaag nog wel te voorkomen, maar het slotoffensief was te zwak en leverde slechts een mogelijkheid op. Uit de scrimmage viel de bal goed voor de voeten van een EVV speler, die hard inschoot. Gelukkig voor Quick was dit recht op doelman Puister af, die de bal eenvoudig kon vangen. De overwinning was zodanig veilig gesteld en zo kon Quick na jaren weer eens genieten van een driepunter in de eerste wedstrijd na de winterstop. Trainer Paul van der Zwaan kon na afloop vooral genieten van de mentaliteit van de groep, want ondanks een kansloos ogende achterstand bij rust, weigerde de groep te capituleren en trok het de wedstrijd op wilskracht en beter voetbal na de rust over de streep. Hierdoor blijft Quick op de derde plek staan en mag het volgende week in de regioderby aantreden tegen Westlandia. Die wedstrijd wordt overigens zaterdag om 18.00 uur al gespeeld.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom (Yvo Zuurmond), Philip Kouwenhoven (Can Memisoglu), Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Frank van der Heiden, Roderick Meinema (Sjoerd v.d. Kolk), Nabil Hadui

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon