Slordig Quick vergeet te winnen van Chevremont

Gepubliceerd op 19 maart 2017 door Marcel de Kler

Zondag speelde de Haantjes een thuiswedstrijd tegen Chevremont, dat uit Kerkrade afgereist was richting Den Haag. Onderweg hadden ze lekker weer meegenomen, al was het in de wind nog wel fris. De wedstrijd tussen de nummer 2 (Quick) en de tegen degradatie knokkende tegenstanden zou wel eens een leuke middag kunnen opleveren. Van de Limburgse ploegen was Chevremont namelijk de meest voetballende tegenstander, al is dat ook relatief. Ook zou leunden vooral op de verdediging, maar toch bleef het tot de laatste seconde spannend op Nieuw Hanenburg.

Bij aankomst bleek dat hun keuze om geheel in het zwart te spelen logischerwijs geen genade kon vinden in de ogen van de scheidsrechter. Zodoende werden lichtblauwe sokken en de reserver shirt van Quick geleend om toch te kunnen spelen. Het leverde voor de neutrale kijker wel wat verwarring op in het begin, maar de spelers hadden daar geen last van. Quick nam zoals verwacht het initiatief, maar was slordig in de passing. Hierdoor was het nog niet in staat een gaatje in de Limburgse defensie te vinden in de openingsfase. Chevremont kreeg de eerste grote kans, maar tot onbegrip van spits Klinkenberg vergat hij om een voorzet in een leeg doel te schieten. Ook Raymond Baten kreeg nog een grote kans, maar had dit zelf waarschijnlijk niet door. In plaats van te schieten, wilde hij de bal nog overspelen en ging de kans verloren.

Quick herpakte zich en halverwege het eerste bedrijf werd Nabil Hadui richting doelman Mark Voss gestuurd. In het duel met zijn tegenspeler wilde hij met een verdekt puntertje de bal scoren, maar doelman Voss kon de bal nog net met zijn onderbeen van richting veranderen, waardoor deze net naast het doel ging. Uit de toegekende hoekschop was het weer bijna raak. Uit de draai schoot Sijbren Bartlema de bal op doel, maar net niet met de juiste richting. Nu kon de bal door de ene verdediger op de lijn nog net op tijd weggewerkt worden.

De dreiging kwam voornamelijk van de Haantjes en na een dik half uur spelen leek de ban gebroken te worden. Pepijn van Zwieten de Blom werd gelanceerd richting het Chevremont doel en gaf de bal strak voor het doel. Topscoorder Frank van der Heiden had echter net te kleine tenen om de bal te scoren. Even later leek Sijbren Bartlema een strakke voorzet van Marc Boshoff binnen te koppen, maar hij schrampte de bal in plaats van deze te willen koppen. Hierdoor ging zijn inzet jammerlijk naast en was weer een reuze kans om zeep geholpen.

Met meer geluk dan wijsheid wisten de Limburgers de rust zodoende schadevrij in te gaan met de brilstand. De Haagse ploeg baalde van de gemiste kansen en wist dat er nog een schepje bovenop moest in het tweede bedrijf. Quick leek dit te begrijpen en al snel werd Marc Boshoff op snelheid richting het Chevremont doel gestuurd. Vanuit een lastige hoek had hij iets moois in gedachten, maar de doelman liet zich niet verschalken door het strakke schot en zo ging weer een kans verloren.

De gasten kwamen er nauwelijks aan te pas en het was eenrichtingsverkeer op Nieuw Hanenburg, al ging dit vaak in een te laag tempo. Toch was het volgende gevaar snel weer te noteren. Tim Oosterheert was opgekomen en gaf de bal strak voor. Can Memisoglu kon er net niet bij en de bal was ook net te scherp voor de inlopende Nabil Hadui. Halverwege het tweede bedrijf was een vlotte aanval te noteren. Can Memisoglu gaf de bal uiteindelijk tijdig voor, terwijl hij een aanslag te verwerken kreeg. De bal was op maat voor Nabil Hadui, die koos om de bal aan te nemen en hij wilde de keeper nog uitkappen. De ervaren doelman doorzag de poging en plukte de bal van de voeten van Hadui, tot afgrijzen van alle Quickers.

Het laatste kwartier nam Quick alle risico’s om te winnen, want een gelijkspel was niet voldoende voor trainer Paul van der Zwaan. Joost de Gelder verliet de defensie om de voorhoede te versterken en de druk bleef groot op het Limburgse doel. De gasten hadden geluk dat uit een hoekshop de bal net niet voor de voeten van Kai van Hese viel, waardoor wederom een doelpunt uitbleef. Achterin gave de Haantjes meer ruimte weg en dit bleek bijna fataal in de slotfase. De Chevremont spits werd op avontuur gestuurd en had een lob in gedachten. Deze was echter te laag, waardoor deze een prooi was voor Jari Puister, met zijn eerste redding van de dag. Even later had hij een cruciale redding in huis, door een strak schot van de zijkant onschadelijk te maken.

In de laatste minuten leek Quick uit een hoekschop de meer dan terechte winst te pakken. De bal werd ingekopt, maar de uitstekend leidende arbiter Van Leeuwen had een duwfout gezien en keurde de treffer terecht af. In de slotseconden van de wedstrijd volgde nog een enorme kans toen Raymond Baten de bal perfect meegaf op Nabil Hadui, die alleen op de doelman af mocht lopen. In plaats van te schieten, wachtte hij lang en wilde de doelman uitkappen. Hierdoor werd hij bijgehaald door de verdedigers en ging de beste kans van de middag ook verloren. Geen doelpunten dus op Nieuw Hanenburg, met een zeer teleurstellende 0-0 als gevolg.

Mede door de andere uitslagen veranderde er weinig bovin de ranglijst en blijven de Haantjes op de tweede plek staan. Wil men die plek vasthouden, dan zal er in de resterende 8 wedstrijden met scherp geschoten moeten worden, want vandaag bleken er alleen losse flodders beschikbaar te zijn. Volgende week wacht het Eindhovense Gestel, maar eerst speelt Quick dinsdag thuis tegen zaterdag tweedeklasser sc Monster in de tweede ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Tim Oosterheert, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Raymond Baten, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Frank van der Heiden, Rachid Bouyaouzan (Can Memisoglu(Sjoerd v.d. Kolk)), Nabil Hadui