Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick ziet OFC in blessuretijd langszij komen na boeiend duel

Gepubliceerd op 28 januari 2018 door Marcel de Kler

Het was goed toeven langs de lijn op Nieuw Hanenburg deze middag, want niet alleen het weer was aangenaam, ook het affiche was de moeite waard. OFC steekt niet onder stoelen of banken dat het persé richting de Tweede Divisie wil promoveren en versterkte zich in de winterstop dan ook nog. Een goede ploeg dus, die op de vijfde plek huist. Quick heeft al een droomseizoen en wil zich, evenals OFC, voetballen onderscheiden van de rest. Het resultaat mocht er zijn, want het publiek was de grote winnaar in een wedstrijd die van begin tot einde wist te boeien.

Beide ploegen lieten vanaf het begin zien dat het geen taktisch steekspel ging worden en speelden beiden aanvallend voetbal. Hierin werden af en toe behoorlijk stevige duels uitgevochten, maar gemeen werd het nimmer. Wat ook al heel snel duidelijk werd, was dat de Oostzaanse ploeg ook behoorlijk aan het praten was en scheidsrechter Bronsvoort vanaf het begin al weinig goeds leek te doen in hun ogen. Jammer, want dat heeft die ploeg helemaal niet nodig.

Voetballend werd al snel de ban gebroken. Een voorzet van Nabil Hadui viel tussen de verdediging en doelman in, waar die elkaar vooral aankeken. Rachid Bouyaouzan was het scherpste en ging er met de bal vandoor en maakte zo de 0-1 binnen tien minuten spelen. Aanvallend liet OFC zich ook zien, maar de Quick defensie bezweek niet onder de druk, al piepte en kraakte het wel af en toe. Quick was ook nog dicht bij een tweede doelpunt, maar uit een vrije trap van de zijkant, kon Steven de Kruijf de bal net niet de juiste richting meegeven en ging de bal rakelings langs het OFC doel.

Zo speelden beide teams lekker aanvallend, golfde het spel op en neer en genoot het publiek met volle teugen. Beide teams zorgden voor gevaarlijke momenten voor het doel, maar beider defensies hielden stand. Bij Quick leek een tweede treffer in de maak, nadat Nabil Hadui goed doorging en de bal goed voor het doel langs speelde. Tot zijn ongeloof liep er echter niemand voor het OFC doel om de bal van dichtbij binnen te kunnen lopen. Een minuut later kon er echter wel een doelpunt genoteerd worden. De net ingevallen Martijn Tjon-A-Njoek anticipeerde goed dat een voorzet, gedragen door de wind, net over Joost de Gelder zou vallen. Hij nam de bal goed aan en schoot hard binnen van dichtbij en zo kwam de 1-1 eigenlijk toch een beetje uit de lucht vallen.

Tot de rust bleven beide teams dreigend en leek OFC nog het dichtste bij een doelpunt te zijn. Bij een diepe bal was de uitgelopen doelman Jari Puister het eerste bij de bal en kopte deze buiten zijn gebied weg. De bal kwam voor de voeten van een OFC speler, die gehaast schoot en zijn inzet naast het doel zag verdwijnen. Zo konden de teams dus met een gelijke stand de thee gaan nuttigen en hoopte het publiek op een even leuk tweede bedrijf. Geen idee wat de trainers hun manschappen meegegeven hebben in de rust, maar het publiek werd op de wenken bediend.

Ook nu begon het weer met goed voetbal en golfde het spel op en neer. Nu was het OFC dat al snel de ban wist te breken. Binnen vijf minuten na de hervatting viel een diepe bal over de Quick defensie en was Edip Bideroglu sneller dan Kai van Hese en schoof de bal langs Jari Puister voor de 1-2. Het feestende OFC wist echter toen nog niet dat de knotsgekke vijf minuten waren aangebroken op Nieuw Hanenburg. Het duurde namelijk slechts twee minuten voordat de stand weer in evenwicht was gekomen. Een hoekschop van Rachid Bouyaouzan draaide in en werd door alles en iedereen gemist en kwam op de verre paal weer het veld in. Daar stond Steven de Kruijf te wachten en schoot de bal snoeihard tegen de touwen voor de 2-2.

Weer twee minuten later kwam een einde aan de vijf knotsgekke minuten, want Quick had de voorsprong weer in handen. Nabil Hadui had een goede actie in huis en gaf de bal voor. De verdediging en doelman riepen elkaar aan en uiteindelijk wilde Bryan Ottenhoff de bal maar blind wegschieten. Marc Boshoff gaf echter zo goed druk, dat de bal tegen zijn benen geschoten werd en van dichtbij in het OFC doel vloog. Een ongelofelijk fase en het pate helemaal in het beeld van de wedstrijd. OFC was het momentum kwijt en nu was Quick weer de betere ploeg, overigens zonder dat het uitgespeelde kansen wist te creëren.

OFC kwam weer beter in de wedstrijd en kreeg tot twee maal toe een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plek. Beide keren was Jari Puister de baas over de inzetten, zonder zich echt te hoeven inspannen. Hierna golfde het spel weer op en neer en kregen beide teams weer enkele kleine kansjes. OFC was het dichtste bij een treffer, maar uit een voorzet kopte Bryan Ottenhoff weliswaar goed in, maar raakte de dwarsligger. OFC had veel mensen naar voren gestuurd voor het laatste kwartier en hier leek Quick al meteen van te profiteren. Met een snelle omschakeling werd Nabil Hadui alleen richting doelman Koroglu gestuurd. De zeer ervaren doelman doorzag de schuiver van Hadui en maakte deze onschadelijk, waar het 4-2 had moeten zijn.

OFC bleef dus in de wedstrijd en voerde de druk op het Quick doel op. Frank van der Heiden was inmiddels toegevoegd aan de defensie om deze van kopkracht te voorzien en voorin werd de bewegelijke en snelle invaller Can Memisoglu geposteerd, ten koste van Rachid Bouyaouzan. Het leek te werken, want de hoge ballen voor het Quick doel werden vaker een prooi voor een Haantje en voorin kon Quick snel omschakelen. Zo kreeg Marc Boshoff de bal op een presenteerblaadje mee van de ingevallen Roderick Meinema, maar schoot hij wild en dus ver over. Waar OFC dus veel aanviel, wist Quick voor de meeste dreiging te zorgen in de omschakeling. Enkele minuten voor tijd kwam Roderick Meinema goed door en schoof de bal van de achterlijn voor het doel. Deze was net achter de ingelopen Can Memisoglu, waardoor hij de bal er niet in kon tikken vanwege goed verdedigen van Henry Opoku. 

Het was dus aftellen en billen bij elkaar houden hierdoor en na 96 minuten spelen vond alles dat Quick was dat het al ruim tijd was. In de moed der wanhoop mocht OFC nog altijd blijven hopen en pompte de bal er weer eens in. Deze leek weer onschadelijk gemaakt te worden, maar Damien Menzo kon de bal oppikken en van de zijkant de bal in de verre hoek krullen, waarna deze binnenkant paal binnenviel. Een enorme domper voor de Haantjes, die zo een overwinning uit hun handen gerukt zagen worden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze wedstrijd geen verliezer verdiende en de einduitslag terecht genoemd mocht worden. Toch was het moment waarop de gelijkmaker viel erg zuur. Toch was het publiek en de staf zeer te spreken over het goede spel en de enorme werklust van de ploeg.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Philip Kouwenhoven, Steven de Kruijf, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Frank v.d. Heiden, Rachid Bouyaouzan (Roderick Meinema), Nabil Hadui (Can Memisoglu).

De samenvatting van de wedstrijd is te zien via Omroep West.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon