Quick wint afgetekend van RKAVV in tamme derby

Gepubliceerd op 08 mei 2017 door Marcel de Kler

Ongetwijfeld waren er een hoop redenen te verzinnen om niet naar de Kastelenring te trekken in Leidschendam, maar het niet al te aangename weer en de Eredivisie ontknoping op televisie zullen de grootste boosdoeners zijn geweest. Traditioneel zijn wedstrijden tussen RKAVV en Quick namelijk meer dan de moeite waard om te kijken en gaat het er vaak fel aan toe. RKAVV moest winnen om weg te blijven bij de onderste plekken en zo rechtstreekse handhaving te kunnen bereiken. Voor Quick lagen de kaarten anders en was slechts een punt nog nodig om ook officieel zeker te zijn van een nacompetitieplek richting de derde divisie. Toch zouden de toeschouwers niet krijgen wat ze verwacht hadden en zagen ze bij vlagen een saaie wedstrijd.

In de openingsfase was duidelijk te zien dat de scherpte bij de Haantjes ontbrak en RKAVV juist wel fel op de bal was. Het leverde dan ook al snel enkele kansen op voor de thuisploeg, maar het vizier van de Leidschendammers stond niet op scherp. Het eerste schot werd eenvoudig gepakt door Quick doelman Jari Puister. Hierna zag Oalid Faik een schot uit een lastige hoek voorlangs verdwijnen. De grootste kans kwam op naam van Remco Overdevest, die na een slalom en een scrimmage de bal niet langs Jari Puister in het Quick doel kon krijgen. Hierna pakte Puister ook nog een vrije trap uit de hoek en was het aan hem te danken dat de Haagse ploeg nog niet op achterstand stond.

Hierna herpakte Quick zich en kwam het beter in de wedstrijd. De scherpte kwam terug en de concentratie ging omhoog. De aanvallen werden goed opgebouwd en dit leidde ook tot kansen. Nabil Hadui werd na 25 minuten spelen alleen richting het doel van Mike ten Kroode gestuurd, maar wachtte te lang met afronden, waardoor een verdediger redding kon brengen. Even later werd Hadui wederom op maat bediend, ditmaal door de niet zelfzuchtige Marc Boshoff, maar de inzet van de vleugelspeler was te slap en ditmaal kon Ten Kroode redding brengen en bleef de dubbel nul op het bord.

De sterke fase van Quick werd na 37 minuten beloond toen Rachid Bouyaouzan op avontuur richting het RKAVV doel werd gestuurd en doelman Ten Kroode omspeelde, waarna hij eenvoudig de 0-1 binnengetikt kon worden. Enkele minuten later was het weer raak. Nabil Hadui omspeelde zijn tegenstander en trok richting het RKAVV doel. Ditmaal behield hij het overzicht en gaf de bal panklaar breed op de meegelopen Frank van der Heiden, die de 0-2 tegen de touwen schoot. Nog wat de koek nog niet op, want nog voor de rust was het weer raak voor de Haantjes. Raymond Baten ging achter de bal staan bij een vrije trap en schoot onberispelijk binnen en werd het al 0-3 en leken de gastheren voor een schier onmogelijke taak in het tweede bedrijf te staan.

Waar iedereen had verwacht dat RKAVV fel uit de kleedkamers zou komen, bleek het tegenovergestelde waar. Meteen trok Quick weer ten aanval en ging een schot van Virgil Tjin-Asjoe naast en kon Frank van der Heiden een perfecte voorzet van Pepijn van Zwieten de Blom verrassend niet tegen de touwen werken, maar kon doelman Ten Kroode met de voet redding brengen. Toch zou de 0-4 binnen tien minuten na de thee te noteren vallen. Een vrije trap van Marc Boshoff ging via de onderkant lat ruim achter de lijn en stuiterde daarna terug in het veld. De neutrale assistent gaf dus terecht aan dat er gescoord was en de uitstekend leidende John Peeters uit Voorburg kende het doelpunt toe.

Even later kon het boekje weer tevoorschijn gehaald worden, want weer was er een treffer. Ditmaal leek de defensie van Quick er niet helemaal meer bij te zijn en speelde RKAVV de aanval prima uit. Remco Overdevest kreeg de bal keurig aangespeeld van Oalid Faik en schoot keurig de 1-4 binnen. Echt blij leken de gastheren niet, want het geloof op een beter resultaat was er niet. John Peeters had zo een makkelijke middag, al blijven sommige spelers het altijd nodig vinden om te klagen. Mede door enkele wissels van beide kanten leek het spel te vervlakken, waarbij met name Quick het allemaal wel best leek te vinden. Can Memisoglu was nog eenmaal dichtbij, maar werd prima verdedigd

Het spel van beide teams werd steeds slordiger en hierdoor was de wedstrijd eigenlijk saai geworden. RKAVV kreeg nog een grote kans, maar het schot ging voor het doel langs. Frank van der Heiden leek namens Quick nogmaals te scoren, maar doelman Ten Kroode kreeg de vingertoppen nog net tegen de bal en voorkwam zo dat de al afgetekende score nog ruimer zou worden. Toen ook de ingevallen Sjoerd van der Kolk een opgelegde schietkans ruim over het RKAVV doel wist te jagen, was iedereen blij dat de wedstrijd ten einde was gekomen en het bij 1-4 was gebleven.

Voor Quick betekende dit het winnen van de derde periode en is nu officieel geplaatst voor de nacompetitie, waarin het een plek in de derde divisie zal trachten te veroveren. In deze nacompetitie zal op donderdag 16 mei eerst om 20.00 uur uit gespeeld worden tegen de nummer 3 uit de Hoofdklasse A. De return op eigen veld volgt zondag 21 mei.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom (Philip Kouwenhoven), Raymond Baten (Sjoerd van der Kolk), Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Frank van der Heiden, Rachid Bouyaouzan, Nabil Hadui (Can Memisoglu)