Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick verslaat SJC en bereikt finaleronde voor promotie

Gepubliceerd op 21 mei 2017 door Marcel de Kler

Vandaag stond de return tussen Quick en SJC op het programma op Nieuw Hanenburg. Het was heerlijk weer en ook de toeschouwers wisten hun weg naar het Quick terrein te vinden. Met ongeveer 800 toeschouwers was het aangenaam druk. Natuurlijk hadden ze de spannende wedstrijd van afgelopen donderdag (1-1) nog in het geheugen, waar het ook leuk was om te zien. Ook vandaag was de wedstrijd het aankijken waard, met name het eerste uur. Bij deze ontmoeting moest een winnaar uit de bus komen, die de finaleronde van de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie gaat spelen. Vooraf werd de wedstrijd nog opgesierd door de kampioenen parade, die vooraf een erehaag vormde en een ereronde kregen.

Van meet af aan was hetzelfde wedstrijdbeeld te zien als afgelopen donderdag. Heel veel strijd en lange ballen vanuit SJC en het meer technische voetbal van Quick. Binnen enkele minuten liet SJC zien dat vechtlust voorop stond, hetgeen doelman Jari Puister niet was ontgaan. Bij het wegstompen van een hoge bal kreeg hij onbedoeld een elleboog vol in zijn gezicht van SJC verdediger Davi Verweij en had verzorging en tijd nodig om weer bij de les te komen. Verder kenmerkte de wedstrijd zich als een erg sportieve wedstrijd en wilde beide ploegen graag winnen. Het eerste dreigende moment van de Haagse ploeg kwam na een voorzet van Pepijn van Zwieten de Blom, maar die was niet op maat voor de inlopende Marc Boshoff. Aan de andere kant moest Kai van Hese al snel een gele kaart incasseren, na het onderbreken van een veel belovende SJC uitval. Een nuttige kaart, alsdus de voetbalkenners langs de lijn. Hierna claimde heel Quick nog een strafschop, nadat Can Memisoglu de bal tegen een uitgestoken arm van een SJC verdiger schoot. De arbiter had het echter niet waar kunnen nemen en liet doorspelen, tot onvrede van de Quick bank.

Zo had SJC de eerste grote kans toen uit een vrije trap de bal van voorbij de tweede paal teruggekopt werd en Rick van Dijk vergat de bal binnen te koppen, na matig dekken van de Quick defensie. Nadat een schot van Can Memisoglu nipt over het SJC doel vloog, kreeg SJC weer een kans. De lange ballen van SJC waren lastig te verdedigen en de Quick defensie toonde zich nog niet op zijn best. Door af en toe gehaast uit te willen verdedigen, leverde het alleen maar scrimmages op voor het eigen doel, maar kon SJC gelukkig voor de thuisploeg niet toeslaan. Met de werklust van de Haantjes bleek ook niets mis te zijn en hierdoor herpakte Quick zich enigszins. Voetballend kwam het er een aantal keer goed uit, maar de echte kansen ontbraken nog.

Hier kwam na 20 minuten spelen verandering in. Marc Boshoff werd vrijgespeeld en kon oprukken naar de voorhoede. Hij zag Rachid Bouyaouzan vertrekken en bediende hem met een steekbal op maat. De flegmatieke middenvelder schoof de bal vervolgens koeltjes langs de uitlopende doelman Kevin Schelvis en tekende zo voor de openingstreffer; 0-1. De Haantjes voelden dat er meer in moest zitten en gingen door. Dit leidde tot een offensief, waarbij de druk opgevoerd werd op SJC. Rachid Bouyaouzan leek op eigen avontuur te gaan, maar verraste de SJC defensie met een steekbal op de meegelopen Virgil Tjin-Asjoe. Dit kapte zijn tegenspeler uit, maar werd tegen de voet getikt binnen de beruchte lijnen. Strafschop oordeelde de prima leidende scheidsrechter Van der Pol, hetgeen tot weinig tot geen protesten leidde. Kai van Hese nam plaats achter de bal en schoot feilloos de 2-0 tegen de touwen binnen een half uur spelen en vierde het met de jeugd achter het doel.

Kort hierop vloog een vrije trap van Raymond Baten rakelings naast het SJC doel, waardoor een vroegtijdige beslissing uitbleef. Sterker nog, enkele minuten later was de spanning weer helemaal terug. Een aanval van SJC leek eenvoudig onderschept te worden, maar het uitvededigen was knullig. Tot enkele malen toe in de scrimmage verzuimde Quick de bal hard weg te schieten en nu kwam de bal voor de voeten van Stef van der Zalm, die de bal snoeihard van binnen het strafschopgebied tegen de touwen jaagde; 2-1. Hierna kwam de thuisploeg onder druk te staan, maar was de defensie wel bij de les en gaf het geen kansen meer weg. Zelf bleef Quick op zoek naar een doelpunt en werd enkele minuten voor de rust hiervoor beloond. Raymond Baten was ditmaal de architect en gaf de bal perfect mee op de lopende Can Memisoglu, die eerst zijn tegenspeler de hielen liet zien en vervolgens de SJC doelman kansloos liet en zo de belangrijke 3-1 binnenschoot. Met deze stand werd ook de rust behaald.

De thee zal de mannen van Paul van der Zwaan hierdoor prima hebben gesmaakt, al zal hij toch vast aangegeven hebben op de hoede te moeten blijven voor de SJC aanvallen. Het leek tegen dovemansoren te zijn gericht, want de eerste grote kansen waren voor de bezoekers. Een vrije schietkans ging rakeling over het Haagse doel en even later kon doelman Jari Puister redding brengen. Het gaf des te meer aan dat de wedstrijd nog niet was gespeeld. Toch kreeg Quick weer langzaamaan de overhand en begon het weer beter te combineren. Nabil Hadui was weer op dreef en strooide met voorzetten, die echter niet goed genoeg bleken te zijn om binnen te werken. Ook SJC kreeg mogelijkheden, maar was vooral slorig in de afronding. Eerst ging een schot voorlangs en kort hierop kon Jari Puister weer redding brengen na een zwakke inzet bij een vrije schietkans.

Na dik een uur spelen leek Quick op weg naar de beslissing. Nabil Hadui maakte een prima actie naar het SJC doel, maar schoot uit een lastige hoek in het zijnet. De druk op het SJC doel bleef groeien en de lange ballen van SJC sorteerde steeds minder effect. Toch was uit een hoekschop David Verweij erg dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kopte net naast het doel van de thuisploeg. Waar SJC op momenten gevaarlijk was, speelde Quick beter in balbezit, maar vond het rond het strafschopgebeid telkens de hard werkende SJC verdedigers op hun pad. SJC leek de moed een beetje te verliezen en was ook wel moegespeeld. Op het grote veld op Nieuw Hanenburg hadden ze moeite de ruimtes te belopen en zo bloedde de wedstrijd een beetje dood.

Op tien minuten voor het einde konden de Haantjes gevaarlijk uitbreken en was het weer Nabil Hadui die op snelheid de verdedigers achter zich liet. Ditmaal faalde hij niet voor doelman Schelvis en schoot de beslissende 4-1 binnen. De wedstrijd was gespeeld en eigenlijk had alleen Marc Boshoff de stand nog wat meer glans kunnen geven, maar hij zag zijn bekeken schot net naast gaan. Het zou ook wat teveel van het goede zijn geweest. Zonder enige blessuretijd (ook goed aangevoeld) floot arbiter Van der Pol voor het laatst en plaatste Quick zich voor de finaleronde van de nacompetitie richting de derde divisie. Tegenstander hierin is Vlissingen geworden, dat de 1-3 thuisnederlaag evenaarde tegen Jong FC Den Bosch en na verlening en strafschoppen de tegenstander van Quick werd. In de competitie speelde Quick eerst uit gelijk bij Vlissingen (1-1) en won het thuis met 1-0. Twee aan elkaar gewaagde ploegen dus, waarbij slechts één kan promoveren.

Op Hemelvaartsdag, donderdag a.s., speelt Quick om 14.00 uur in eigen huis de eerste wedstrijd, waarna het op zondag naar Vlissingen moet voor de ontknoping.
 

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese (Noah Munier), Pepijn van Zwieten de Blom, Raymond Baten, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema (Philip Kouwenhoven), Can Memisoglu, Rachid Bouyaouzan (Sjoerd v.d. Kolk), Nabil Hadui

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon