Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick verovert derde plek terug op ADO’20

Gepubliceerd op 04 februari 2018 door Marcel de Kler

De topper van het weekend in de Derde Divisie zondag was op Nieuw Hanenburg tussen Quick en ADO’20, met als inzet de derde plek op de ranglijst. Door het late gelijke spel vorige week verloren de Haantjes deze positie aan de Superezels uit Heemskerk. De aanwezigen die uit de wind en in de zon stonden, hadden niets te klagen. Voor de overigens was het gewoon koud in de wind. Het spel was niet zo hartverwarmend als vorige week, maar ook nu bleef het spannend tot het einde.

Van meet af aan was Quick weer goed begonnen. De opdrachten van trainer Paul van der Zwaan waren kennelijk duidelijk overgekomen, want het duurde nauwelijks vijf minuten voor de eerste treffer te noteren viel. Zoals uit analyes was gebleken, zouden steekballen voor gevaar moeten zorgen. Kai van Hese had precies dit in gedachten gehouden en gaf de bal perfect mee in de loop van Rachid Bouyaouzan, die alleen voor de doelman niet faalde en de bal beheerst in het doel schoof; 1-0.

Hierna golfde de wedstrijd op en neer, waarbij Quick de controle over het middenveld wist te krijgen. Op zich wel knap, want het speelde zonder de geblesseerde Pepijn van Zwieten de Blom en Sijbren Bartlema, die in het buitenland verbleef. Toch hadden de gasten na een kwartier hun eerste grote kans genoteerd. De zeer behendige Meraj Allahdad omspeelde zijn tegenspeler en krulde de bal net naast de verre hoek. De defensie van de Haantjes was gewaarschuwd en de aanval werd weer driftig gezicht. Dat schijnt toch de beste verdediging te zijn.

Dreiging was er voldoende van de Haantjes, maar echte kansen kwamen er vanaf de flanken nog niet. De Heemskerkers lieten ook zien een stevig duel niet te schuwen en na een half uur spelen schreeuwde alle Quickers om een rode kaart voor ADO’20 speler Bas Vellema, die Rachid Bouyaouzan met een elleboogstoot geveld zou hebben. Arbiter Ris (Groningen) had het echter niet waargenomen en kon dus ook niet optreden. Gelukkig hielden beide ploegen het hoofd koel en hierdoor bleef het verder sportief binnen de lijnen.

Na enkele schermutselingen voor beide doelen, leek Quick op weg naar de volgende treffer. Rachid Bouyaouzan werd weer op avontuur gestuurd, maar twijfelde te lang voor doelman Van Kampen of hij de bal terug moest leggen, of voor eigen succes moest gaan. Helaas koos hij voor het eerste, terwijl de aansluiting er nog niet was en zo de kans verloren ging. Toch zou de tweede Haagse treffer toch vallen. Op ongeveer vijf minuten voor de rust kon Marc Boshoff op komen zetten en wilde de bal in de verre hoek krullen. De bal werd nog geraakt door een ADO’20 verdediger, waardoor doelman Van Kampen de bal alleen nog de voeten nog kon keren. Frank van der Heiden was er als de kippen bij om de bal langs de geslagen keeper in het lege doel te werken voor de 2-0.

Nauwelijks een minuut later had de wedstrijd al helemaal in het slot kunnen zitten. De ADO’20 defensie werd opgejaagd en Marc Boshoff veroverde de bal. Zijn schot was wel hard, maar ook net naast het doel van de gasten, waardoor de thee met een 2-0 stand genuttigd zou worden. Een onverwacht confortabele voorsprong tegen de koploper uit de tweede periode, maar wel absoluut verdiend.

Wat er in de rust gebeurt in de kleedkamer, is en zal nooit duidelijk worden, maar feit is dat ADO’20 een stuk scherper begon aan het tweede bedrijf. Quick werd naar achteren gedrukt en het eerste gevaar was voor de gasten. Jari Puister kon de hoge ballen vangen, maar de druk werd opgevoerd. Het duurde al met al nog tien minuten voordat de druk te groot werd. Een hoekschop werd enkele malen terug ingebracht en kwam uiteindelijk voor de voeten van Clive Keus, die van dichtbij raak kon schieten; 2-1.

De Superezels wilden doorzetten, in de hoop op een beter resultaat. Toch bleef Quick ook gevaarlijk en een afgeslagen voorzet leverde bijna een treffer op. Govert Lonzième lobte de bal beheerst over de vele verdedigers, maar de inzet kon nog net voor de lijn gekeerd worden door een verdediger, die zo het eerste doelpunt van Lonzième in de hoofdmacht voorkwam. Hierna kwam een fase waarin de gasten net iets makkelijk konden combineren en voor de nodige dreiging zorgde.

In deze moeilijke fase wist juist Frank van der Heiden halerwege het tweede bedrijf de ban te breken. Een voorzet van de ingevallen Roderick Meinema werd gekraakt, maar rolde langzaam richting de Quick spits. Van der Heiden bedacht zich niet en haalde uit de draai snoeihard uit en verraste zo iedereen en zo kwam de 3-1 een beetje uit het niets vallen. Het deerde de Haantjes natuurlijk niets, al wilde de Heemskerkers van geen opgeven weten. Na weer enkele speldenprikjes over en weer, leken de gasten terug in de wedstrijd te komen. Een prima aanval werd uiteindelijk breed gelegd en bij de tweede paal kon Raymond de Waard de bal binnenlopen. Hij had echter buiten doelman Jari Puister gerekend, die zichzelf na een sprint succesvol voor de bal gooide en een zeker doelpunt voorkwam.

Hierna waren beide teams weer gevaarlijk, maar bleven de doelmannen de situaties meester en ook na een hachelijke situatie voor het Quick doel, kon de bal toch weggewerkt worden. ADO’20 ging in de slotfase meer aanvallen en dit leverde natuurlijk ruimte op voor Quick. In een vlijmscherpe uitval leverde dit enkele minuten voor tijd ook een treffer op. Marc Boshoff kon goed opkomen en alleen richting de doelman gaan. Hij omspeelde Van Kampen ruim, waarna de doelman Boshoff onderuit schopte. Terwijl iedereen al aan een strafschop en een rode kaart dacht, ging Rocerick Meinema door en tikte de bal in het lege doel. Met het toepassen van voordeel werd het zo meteen 4-1 en bofte de doelman met slechts een gele kaart.

Iets later konden de Haantjes er weer uitvliegen en werd de bal perfect teruggelegd langs een wederom wild uitkomende doelman. De bal kwam voor de voeten van de vrije Roderick Meinema, maaar tot ontzetting van iedereen tikte hij de bal naast het lege doel. ADO ’20 bleef de ballen naar voren pompen en in de slotminuut werd daarop niet goed geanticipeerd in de Quick defensie, waar na slap ingrijpen de 4-2 opeens gemaakt werd. In de extra tijd bleef ADO ’20 hopen op een wonder en nauwelijks twee minuten later leek dit tweeledig vorm te kunnen krijgen. Een vrije trap van de zijkant vloog over iedereen heen en bij de tweede paal werkte Jesper de Vré de bal in het doel voor de 4-3. De bal was overduidelijk met de hand in het doel geslagen, maar het arbitrale trio was dit ontgaan, tot ontzetting van de Quickers.

Daar bleef het echter wel bij, waardoor Quick er weer een driepunter bij mocht schrijven en er ook weer veel doelpunten te zien waren op Nieuw Hanenburg. Trainer Paul van der Zwaan was na afloop natuurlijk tevreden over de winst, maar ook het prima spel van zijn team. Toch was het ook voor hem een raadsel dat het in plaats van 5-1 een minuut voor tijd, toch nog billenknijpen werd de laatste minuut en het 4-3 was geworden. Nu volgt een vrij weekend en de week erop volgt de uitwedstrijd tegen koploper UNA. Thuis leek Quick leuk mee te kunnen, maar stond na afloop toch tegen een 0-5 nederlaag aan te kijken. Afwachten dus of de Haantjes ditmaal kunnen verrassen.

opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Philip Kouwenhoven, Govert Lonzième, Marc Boshoff, Steven de Kruijf, Frank van der Heiden, Rachid Bouyaouzan, Nabil Hadui (Roderick Meinema)

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon