Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick toont geen genade voor vermoeid Hercules

Gepubliceerd op 24 september 2017 door Marcel de Kler

Een heerlijke nazomermiddag had de nodige toeschouwers naar Nieuw Hanenburg getrokken. De thuisploeg beleeft een droomstart van het seizoen en weet toch ook goed voetbal op de mat te leggen. Ook Hercules staat te boek als een goed voetballende ploeg, dus niet geheel verwonderlijk dat er zoveel toeschouwers een plekje in de zon hadden gezocht. De enige vraag was hoe de Utrechtse formatie de KNVB bekerwedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen donderdag had verwerkt. Het antwoord was al ruim voor het einde bekend.

Quick hield niet van aftasten en klapte er meteen op en dat sorteerde een meer dan gehoopt rendement. Al na 2 minuten spelen werd een voorzet van Marc Boshoff slecht verwerkt door de Hercules defensie en kon Frank van der Heiden op acrobatische wijze knap de openingstreffer noteren; 1-0. Hier hield het niet op, want na vijf minuten spelen werd de voorsprong al verdubbeld. Nabil Hadui werd de diepte ingestuurd, omspeelde zijn tegenspeler en gaf de bal vanaf de achterlijn strak voor. Marc Boshoff had de goede positie ingenomen en kon eenvoudig de 2-0 tegen de touwen schieten. Twee enorme dreunen dus voor de gasten, die hierna toch wat beter in het spel kwamen.

Hercules kwam wat vaker voor het Quick doel, maar wist hierbij geen echte kansen af te dwingen. Een te hoog gmikt schot en een gekraakt schot waren de hoogtepunten van de Utrechtse aanvalsdrang in de eerste twintig minuten. Aan de andere kant werd Nabil Hadui weer eens op avontuur gestuurd en hij had iets fraais in gedachten. Hij omspeeld zijn tegenspeler, maar zag zijn gekrulde schot net voorlangs het Hercules doel gaan. Nauwelijks bekomen van de misser, waren de Utrechters weer terug in de wedstrijd, al had het hiervoor wel een enorm kado voor nodig. Rachid Bouyaouzan twijfelde te lang en verspeelde de bal uiteindelijk knullig. Hercules kon alleen richting het doel van Patrick Zunderdorp, die kansloos werd gelaten door Fouad Belarbi; 1-2.

Gesteund door de aansluitingstreffer werd Hercules sterker en werd de Haagse ploeg wat naar achteren gedrukt. De defensie was echter messcherp en werd geen kans weggegeven. Een bekeken schot van aanvoerder Jeffrey Vlug was nog de beste kans, maar Patrick Zunderdorp kan de bal stijlvol tot hoekschop verwerken. Ook voorin bleken de Haantjes scherp vandaag, want de Hercules defensie werd goed onder druk gezet in de opbouw. Dit leidde tot een slechte inspeelbal, die over twee schijven voor de voeten van Marc Boshoff kwam en die haalde van 18 meter verwoestend hard uit en zag de bal in de kruising tegen de touwen ploffen. De 3-1 kwam als een mokerslag aan bij de gasten na iets meer dan een half uur spelen.

Quick had de controle over de wedstrijd weer helemaal terug en kwam er enkele malen dreigend uit. Door stug verdedigingswerk van de gasten leidde de aanvallen nog niet tot grote kansen en dus ook niet tot doelpunten. Uit de vier verkregen goede mogelijkheden waren er dus drie treffers gekomen voor de rust. Een ongekend hoog moyenne voor de Haantjes, maar wel noodzakelijk om te overleven op Derde Divisie niveau. De thee zal dus wel gesmaakt hebben voor de thuisploeg.

Na de rust nam Quick wederom de touwtjes in handen. Het duurde slechts enkele minuten voordat het scorebord weer aangepast kon worden. Nabil Hadui werd bediend en had wederom een fraaie oplossing in gedachten. Waar dit voor de rust mislukte, ging het nu wel goed en krulde hij de bal met veel gevoel om de kansloze doelman Fons Mulder heen voor de 4-1. Het publiek ging er even goed voor zitten, want dit kon dus nog wel eens een hoge score worden. Zeker toen na een uur spelen ook de 5-1 te noteren viel. Wederom had Nabil Hadui een goede voorzet in huis, die van dichtbij ingetikt leek te worden door Frank van der Heiden. Hij raakte de bal echter niet, maar de doelman was hierdoor wel op het verkeerde been gezet, waardoor de bal bij de tweede paal binnenviel.

De wedstrijd was dus al gespeeld en dit gaf trainer Paul van der Zwaan ruimte om alle wissels al vroegtijdig in te zetten. De Haantjes bleven op zoek naar meer doelpunten en enkele goede aanvallen waren het gevolg. Roderick Meinema ging eerst goed door, maar zag zijn teruggelegde bal net de juiste richting missen voor de meegelopen Can Memisoglu om te kunnen scoren. Een schot van diezelfde Memisoglu ineens uit de lucht ontbeerde net de kracht om doelman Mulder te verrassen en ook een goede actie van Steven de Kruijf eindigde in een gekraakt schot. Hercules liet zich aan de andere kant ook enkele malen zien voor het Quick doel, maar dit bleef ook bij speldenprikjes.

De wedstrijd kabbelde zo richting het einde en de toeschouwers hoopten nog op een extra treffer om de overwinning nog wat meer glans te geven. De treffer kwam er op tien minuten voor het einde ook, maar dan wel gemaakt door Hercules. In een prima aanval werd Belarbi bediend en hij krulde de bal fraai in de verre hoek achter de kansloze Zunderdorp tegen de touwen. Een treffer die vooral voor de statistieken was, want het was kort na rust al duidelijk dat de zware bekerwedstrijd tegen FC Groningen nog in de benen van de Utrechters zal en ze nimmer een vuist konden maken tegen de Haantjes.

Zo boekte Quick alweer haar vierde overwinning in deze prille competitie en vind het zichzelf terug op een vierde plek op de ranglijst. Toch zal Quick zich geen tel rijker gaan rekenen dan nu, want er moeten nog liefst 29 wedstrijden gespeeld worden in de competitie. Toch wordt het primaire doel, handhaving, op deze wijze wel snel behaald. De komende twee tegenstanders zullen van een ander kaliber zijn, want volgende week wacht de uitbeurt tegen OFC, dat vandaag liefst 0-7 won bij Dongen. Toch ook geen misselijke tegenstander, dus een ware test voor de mannen van Paul van der Zwaan.

Opstelling Quick:
Patrick Zunderdorp, Virgil Tjin-Asjoe (Serginho Hynes), Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Steven de Kruijf, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Frank van der Heiden (Can Memisoglu), Rachid Bouyaouzan (Roderick Meinema), Nabil Hadui.

TV beelden van de wedstrijd zijn te zien via Omroep West

Meer foto's via het Flickr account van Quick

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon