Quick start het seizoen uitstekend door overwinning op De Meern

Gepubliceerd op 27 augustus 2017 door Marcel de Kler

Deze zondag mocht Quick debuteren in de Derde Divisie, nadat het afgelopen seizoen promoveerde via de nacompetitie. Hetzelfde had De Meern voor elkaar gekregen, waardoor er zelfs 2 debutanten op Nieuw Hanenburg mochten ervaren wat de Derde Divisie inhield. Eigenlijk viel dat allemaal wel mee en het grootste verschil waren de ballenmeisjes langs de lijn. Verder kon het publiek vooral genieten van het lekkere weer en een meeslepende slotfase.

In het begin was het vooral aftasten door beide ploegen. Een gekraakt schot van Can Memisoglu en een onderschepte voorzet waren de enige wapenfeitjes van de Haagse ploeg. De Meern wist in het begin nog niet voor dreiging te zorgen, dus was het vooral schaken op het middenveld. Toch kwamen de gasten iets beter in de wedstrijd en zagen een schot van Anis Ziani over het doel vliegen. Aan de andere kant zag Rachid Bouyaouzan een bekeken schot nipt naast het Utrechtse doel verdwijnen. Hierop werden de gasten bijna in het zadel geholpen door de Quick defensie. Joost de Gelder speelde een bal te kort terug op doelman Jari Puister, maar had geluk dat de Quick doelman de inzet van Zakarie el Bennay nog net kon keren.

Hierna nam Quick het overwicht over en zag eerst een ziedend schot van Pepijn van Zwieten de Blom gepakt worden door doelman Haneveld en even later pakte de doelman van De Meern ook een schot van Rachid Bouyaouzan. Uit een hoekschop van Quick leek een openingstreffer gemaakt te worden. De bal bleef liggen en in de kluts wilde de bal er niet in. Toch was het vijf minuten voor de rust wel raak uit een hoekschop. Ditmaal kwam de bal perfect op het hoofd van Can Memisoglu, die eenvoudig de 1-0 tegen de touwen kopte en hiermee het eerste doelpunt voor de Haantjes in de Derde Divisie maakte. Nog voor de thee stond het echter weer gelijk, tot ongenoegen van trainer Paul van der Zwaan. Bij een hoekschop van De Meern bleef de bal hangen en greep de Quick defensie niet adequaat genoeg in, waardoor Giovanni Nicolaas de bal kon intikken; 1-1.

Na de rust begon de hitte wellicht zijn tol te eisen op de spelers, want het spel werd er niet beter van. Beide teams grossierden in foute inspeelballen en technische fouten, waardoor het publiek niet echt kon genieten. Toch was Quick wel dreigender en was met name Nabil Hadui een plaag voor de De Meern defensie. In de afronding had hij echter zijn vizier niet scherp staan, waardoor de kansen verloren gingen. Toch leek Quick op voorsprong te komen, want uit een vrije trap van de zijkant had Rachid Bouyaouzan van dichtbij de mogelijkheid de bal in het lege doel te werken. Hij schrampte de bal in plaats van hem goed te raken, waardoor de bal voorlangs ging, tot opluchting van doelman Haneveld. De wedstrijd leek toch weer wat open gebroken, want even later moest Jari Puister handelend optreden, toen El Bennay op hem af kwam lopen en hij plukte de bal voor de voeten  van de aanvaller weg.

De Meern kreeg nog enkele kansjes, maar Jari Puister werd niet zenuwachtig van de schoten van afstand. Can Memisoglu wist voor de Haantjes echter ook niet de juiste richting aan de bal mee te geven bij een schot op doel, waar een voorzet wellicht een betere optie was geweest. De slotfase brandde wel los toen Steven de Kruijf een vlammend schot losliet op het Utrechtse doel, maar weer was Haneveld de situatie meester. De druk werd opgevoerd door Quick en met een dubbele wissel werd de aanval nieuw elan in geblazen. Roderick Meinema liet ook zijn snelheid over de flanken zien, waardoor De Meern steeds verder achteruit geduwd werd. Nabil Hadui had een gaatje in de defensie gevonden, maar zijn voorzet was te hoog en hard om binnen te kunnen tikken door Sjoerd van der Kolk.

De Meern kreeg ook nog een grote kans, want na 78 minuten spelen kwam Ziani weer goed door, maar kon Puister wederom redding brengen. In de scrimmage die erop volgde bleef de Quick defensie de situatie meester, maar duidelijk was dat beide ploegen geen genoegen met een punt wilde nemen. Toch zouden de punten in Den Haag blijven. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Sjoerd van der Kolk, die de bal er niet in kon tikken door ruzie met de bal. Joost de Gelder reageerde adequaat. Hij gleed van achteren door de benen van Van der Kolk en tikte de bal tegen de touwen; 2-1. Quick had het overwicht in een voorsprong omgezet en weigerde nog te capituleren. Nabil Hadui werd in de blessuretijd nog een keer gelanceerd en koos voor eigen succes en schoot over, terwijl een pass breed op de meegelopen Roderick Meinema een zekere treffer had opgeleverd.

Al met al bleef Quick dus overeind en won het de opening van het seizoen. Het spel was nog niet optimaal, maar de punten werden gekoesterd door de Haantjes, die dat dankbaar met het publiek vierde. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Oldenzaal tegen Quick ’20 en zal gekeken worden of de goede start doorgezet kan worden.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Steven de Kruijf, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Can Memisoglu (Sjoerd v.d. Kolk), Rachid Bouyaouzan (Roderick Meinema), Nabil Hadui