Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick speelt goed, maar verliest terecht van Jong Vitesse

Gepubliceerd op 22 april 2018 door Marcel de Kler

Op een heerlijke voorzomermiddag was koploper Jong Vitesse te gast op Nieuw Hanenburg. De bezoekers koersen af op het kampioenschap en doen dit met een groep jonge en zeer goede spelers. Het was de vraag of nummer 3 Quick beter tegenstand zou kunnen geven dan in de uitwedstrijd, waar kansloos met liefst 7-1 klop werd gekregen. Bij deze topper hebben de bijna 1000 toeschouwers zich in ieder geval goed kunnen vermaken, want ondanks dat er weinig doelpunten vielen, was het een erg leuke wedstrijd om te zien. Beide ploegen speelden heerlijk aanvallend voetbal, waar na een zeer sportieve wedstrijd de bezoekers toch net een maatje te groot bleken.

Toch kwam Quick traditioneel goed uit de kleedkamers en had het de score al na een minuut kunnen openen. Roderick Meinema werd gelanceerd en hij kwam oog in oog met doelman Stef Brummel, maar schoot uit een lastige hoek tegen de doelman op. Hierna namen de bezoekers het initiatief en waren dreigend middels de lopende middenvelders. De jonge profs van Vitesse, waarvan enkelen al hebben mogen proeven in de Eredivisie, lieten zien goed te kunnen combineren, al werden ze nog niet echt gevaarlijk. Spits Thomas Buitink kwam dichtbij, maar werd door doelman Jari Puister zover naar buiten gedwongen, dat hij geen kans meer zag te scoren. Toch werd het veldoverwicht halverwege het eerste bedrijf omgezet in een doelpunt. Na een goede aanval kon een schot uit een lastige hoek nog gekeerd worden door Jari Puister. In de rebound viel de bal precies voor de voeten van Anil Mercan, die eenvoudig de 0-1 kon aantekenen.

Quick speelde helemaal niet slecht en werd dan ook niet zoekgespeeld, zoals in Papendal nog wel het geval was. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij ook Quick wat kansen leek te krijgen. De defensie van de jonge profs bleek echter steeds net op de goede plek te staan om de steekballen te onderscheppen. Ook had Quick steeds net iets te veel handelingstijd nodig, waardoor Jong Vitesse net genoeg tijd kreeg om de Quick aanvallen te frustreren. Het was dus niet zo dat Quick slecht speelde, de bezoekers bleken gewoonweg net wat beter en sneller in hun handelen. Aan de andere kant speelde de Quick defensie erg goed en kregen de bezoekers ook nauwelijks kansen meer. Voor de toeschouwers dus een genot om te zien hoe beide ploegen heerlijk voetbal wilde spelen.

Vlak voor rust was er nog een ongelukkige botsing tussen doelman Jari Puister en verdediger Philip Kouwenhoven, waarna de laatstgenoemde op het kunstgras bleef liggen. Met een enorme snee boven zijn wenkbrauw moest hij het veld verlaten en volgde een bezoek aan het ziekenhuis, waarna hij met enkele hechtingen weer huiswaarts mocht treden. Ondertussen genoten beide teams even van de rust, die ze beiden wel verdiende. De eerste helft was namelijk in een erg hoog tempo gespeeld, ondanks de hitte. Een mooi moment voor beide coaches dus om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het spel golfde op en neer, waarbij Quick welk iets beter in haar spel kwam na de rust. De mannen van, de voor de Rinus Michels genomineerde, Paul van der Zwaan leken meer grip te krijgen op de aanstaand kampioen. Marc Boshoff kreeg een schietkans van de rand van het strafschopgebied, maar zag doelman Brummel de bal klemmen. Aan de andere kant liet Jari Puister ook zijn klasse zien door een inzet van Jong Vitesse onschadelijk te maken. Waar beide teams hartstochtelijk de aanval zochten, wisten ze beiden eigenlijk geen echte uitgespeelde kansen te creëren.

Toch zou de ban worden gebroken en ook nu halverwege de speelhelft. Een Quick aanval werd onderschept en Jong Vitesse kwam er razendsnel uit. Bo van Essen werd de diepte in gestuurd en kwam op snelheid alleen richting het Quick doel. Hij verschalkte Jari Puister met een schuiver in de verre hoek en zette zo Jong Vitesse op 0-2 en zo gingen de bezoekers dus dodelijk effectief met hun kansen om. Hierna leken de Haantjes nog even van slag en hadden geluk dat na een snelle aanval Jong Vitesse ook liet zien een kans te kunnen missen. Na een goed teruggelegde bal schoot een middenvelder de bal net over het Quick doel en bleven de Haantjes dus nog in de wedstrijd.

In de slotfase bleef Quick knokken voor een beter resultaat en dat leek er ook bijna te komen. Een vrije trap van de zijkant werd ingebracht en bij de tweede paal schoot Virgil Tjin-Asjoe de bal uit een bijna onmogelijke hoek nog op de paal. Quick bleef knokken voor de verdiende eretreffer, maar die kwam er niet meer. Zo verloor Quick dus met 0-2 van aanstaand kampioen Jong Vitesse in een wedstrijd waarin het erg goed speelde, maar de tegenstander net wat beter was. Verliezen van de jonge profs is dan ook geen schande en het is te hopen voor Quick dat zij dit nog even blijven doen en de derde periode weten te winnen. Dan zou Quick op basis van de eindranglijst wellicht de nacompetitie nog kunnen bereiken en een fantastisch seizoen nog kunnen bekronen met het spelen van nacompetitie. Dan zal Quick de marge van 5 punten voorsprong op OFC in ieder geval moeten verdedigen, te beginnen met de lastige uitbeurt tegen Blauw Geel ‘38 volgende week.

Na afloop werden nog een tweetal spelers van Quick gehuldigd voor een jubileum aantal officiële wedstrijden in Quick 1. Eerst kreeg Steven de Kruijf de Bronzen Haan voor het spelen van 200 wedstrijden in Quick 1 en even later Joost de Gelder voor het spelen van zijn 400e (!) wedstrijd in het keurkorps van de Haantjes. Een enorme prestatie van beiden en het bewijs dat clubliefde nog altijd kan bestaan in de top van het amateurvoetbal.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Philip Kouwenhoven (Kenan Schenkeveld), Pepijn van Zwieten de Blom, Sijbren Bartlema, Marc Boshoff, Steven de Kruijf, Frank van der Heiden, Rachid Bouyaouzan, Roderick Meinema

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon