Quick rekent al snel af met OJC Rosmalen

Gepubliceerd op 08 april 2018 door Marcel de Kler

In het Brabantse Rosmalen was het erg lekker weer en vooral erg warm. Met dik 24 graden was het voor de toeschouwers, bij de grootste vereniging van Nederland, natuurlijk heerlijk, maar de spelers moesten duidelijk nog wel even wennen aan de hoge temperatuur. De zieke Joost de Gelder bleef achter in Den Haag, maar de overige spelers lieten zien ook zonder de 400-voudig Quick 1 speler goed voetbal te kunnen spelen.

OJC Rosmalen kwam het beste uit de startblokken en nam het initiatief, zonder tot echt grote kansen te kunnen komen. De eerste grote mogelijkheid van de middag was echter wel meteen raak. Bij een vlotte aanval werd de meegekomen Virgil Tjin-Asjoe (foto) bereikt en hij krulde de bal heerlijk langs de kansloze doelman in de verre hoek binnen; 0-1 na 12 minuten. Na de treffer kwamen de Haantjes al iets beter in haar spel en dit zorgde al voor enig gevaar. Na weer een goede aanval werd Rachid Bouyaouzan net buiten het strafschopgebied omver gelopen en dit leverde een vrije trap op halverwege het eerste bedrijf. Marc Boshoff schoot deze in, maar eindigde tegen een arm die door een opspringende speler uit de muur ver boven zijn hoofd was. De scheidsrechter kon vervolgens niets anders doen dan de bal op de stip te leggen, waar de OJC spelers zich ook zonder bezwaar bij neerlegde; het voor voor iedereen duidelijk. Kai van Hese nam plaats achter de bal en schoot feilloos binnen en de Haagse ploeg op een 0-2 voorsprong.

Hierna leek er al iets te knakken bij de gastheren. Quick kwam steeds beter in haar spel en OJC Rosmalen kon nauwelijks nog tot een goede aanval komen. Bij Quick wilde men de aanval af en toe te ver doorvoeren, waardoor het zelf wel dreigend was, maar geen grote kansen wist af te dwingen. Ook scheidsrechter Horst wilde niet meewerken, want ondanks dat iedereen duidelijk had gezien dat Rachid Bouyaouzan binnen de beruchte lijnen ten val werd gebracht, leek de leidsman als een van de weinigen er niets in te zien. Hierdoor bleef de echte genadeklap dus nog uit, want de rust werd gehaald met een 0-2 tussenstand. Toch zou na de rust blijken dat het echte geloof bij de Brabanders weg leek te ebben, wellicht ook wel door de hitte op het veld. De Haagse ploeg controleerde de wedstrijd en voetballende gemakkelijk door de linies van de gastheren, al duurde het toch nog redelijk lang voordat de kansen volgde.

Eerst was Roderick Meinema dichtbij een treffer, maar hij zag een ziedend schot op de lat uiteenspatten, tot opluchting van de thuisploeg. Even later kon OJC doelman Bart Tinus weer zijn engeltje op het doel lief bedanken. Een fraaie aanval leverde een strakke voorzet van de zijkant op. Rachid Bouyaouzan had goed positie gekozen en schoot de bal hard richting doel. Ditmaal stond de paal echter de derde Haagse treffer in de weg en zo konden de positief ingestelde toeschouwers nog hopen op een beter resultaat van de thuisploeg. Die leken ook nog even op te leven tussen de 70e en 80e minuut, want toen kregen ze nog een tweetal kansen. Beide malen liet doelman Jari Puister zijn klasse zien, waarbij de redding op een kopbal spectaculair te noemen was. Hij viel achterwaarts na de tegendraads ingekopte bal en sloeg de bal achter zijn hoofd nog wel met zijn arm. Niemand snapte precies hoe hij dat geflikt had, maar de 0-2 bleef dus op het bord staan.

In de slotfase pakte Quick de controle weer terug en kon het onbedreigd de wedstrijd uitspelen tot het laatste fluitsignaal. Quick won zo wederom op volwassen wijze een wedstrijd, waarin het ook goed voetbalde. Hierdoor is de ploeg van Paul van der Zwaan opgeklommen tot de derde plek en mag het volgende week naar Doetinchem om tegen Jong De Graafschap te spelen. Het feit dat de derde maal de nul gehouden werd, deed de staf goed en dat ziet men natuurlijk graag doorgetrokken worden naar volgende week.

Foto's van Jan Verhoeven sportfotografie