Quick met goed gevoel de nacompetitie in

Gepubliceerd op 27 mei 2018 door Marcel de Kler

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen bracht Quick naar het Limburgse EVV. Voor beide teams stond er helemaal niets meer op het spel, anders dan de eer. Hierdoor was het ook rustig langs de lijn en ook in het veld werd het een rustige wedstrijd. Na afloop bestempelden enkele aanwezigen kenmerkend als het belangrijkste van de middag, dat de onweerbuien en hagel niet tijdens de wedstrijd lang kwamen. Tussen de lijnen was er namelijk minder spannends gebeurd deze middag.

Quick kwam met een flink aangepast team binnen de lijnen, want liefst 6 basisspelers kregen rust van trainer Paul van der Zwaan. In de openingsfase moest de formatie nog even aan elkaar wennen en werd relatief snel de bal achter doelman Jari Puister tegen het net geschoten. Balverlies op het middenveld van Quick leidde de counter voor EVV in, maar doelman Puister kon de inzet knap keren. In de rebound schoot de Limburgse spits de bal in het doel, maar overduidelijk in buitenspelpositie. De treffer werd zonder enig protest geannuleerd en de Haantjes leken wakker geschud.

In het verloop van de eerste helft was Quick de dominante ploeg en ging de bal lekker rond. Met name Quincy Does (volgend seizoen ADO Den Haag O19) had het op zijn heupen en wist zijn tegenspeler vaak te passeren. Zijn voorzetten konden spits Ruben Duk helaas niet goed bereiken en zo was er wel continue dreiging, maar eigenlijk geen echte doelrijpe kans. Aan de andere kant wist de Quick defensie de rijen gesloten te houden en dus had ook Jari Puister het rustig. Het behoeft dan ook geen verdere uitleg dat de tamme eerste helft met de brilstand werd besloten.

Na de theepauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. In tegenstelling tot voor de rust wist Quick nu wel gevaarlijker te worden. Tot tweemaal toe had Roderick Meinema kunnen scoren uit een voorzet. De eerste maal koos hij om de bal net een keer af te kappen en werd daarna geblokt. De tweede maal schoot hij ineens, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Ook nu werd nauwelijks ruimte aan de EVV voorwaartsen gegeven en gaf de hechte defensie hoop voor de nacompetitie. Terwijl de meesten zich al verzoend hadden met een bloedeloos gelijkspel, gebeurde er toch nog iets in de laatste minuten van de wedstrijd. Eerst wist scheidsrechter Jarno Akkerman toch nog Mees Zegveld en iets later een EVV speler geel te geven in een zeer sportieve wedstrijd. Kenan Schenkeveld had echter het slotakkoord en ook van een meer positieve noot. Hij schoot een vrije trap beheerst tegen de touwen in de slotminuut, waardoor Quick de wedstrijd alsnog met 0-1 naar zich toe trok.

Zo eindigde de Haantjes de competitie dus op een zeer knappe derde plek en mogen de debutanten zelfs gaan strijden om een plekje in de Tweede Divisie in de nacompetitie. Een prestatie van formaat en in dit toetje is ook nog eens het mooist mogelijke affiche naar voren gekomen voor het Haagse voetbal. In een tweeluik met Scheveningen zal bepaald worden wie er in de finale tegen TEC of Jong Volendam mag strijden om dit felbegeerde plekje. Aanstaande woensdag zal om 20.00 uur eerst op Nieuw Hanenburg worden gespeeld, waarna de return op Houtrust op zaterdag om 17.00 uur gespeeld zal worden. Een derby van jewelste dus, dat waarschijnlijk tweemaal een bomvol sportpark zal opleveren. Hopelijk wordt het weer net zo’n feest voor alle toeschouwers, als dat de wedstrijden tussen Quick en HBS waren.