Quick kan zich bij lange na niet meten met Jong Vitesse

Gepubliceerd op 03 december 2017 door Marcel de Kler

Op de bekende sportaccomodatie Papendal heeft Vitesse haar opleidingsfaciliteiten en die zijn erg fraai te noemen. Deze middag stond de topper tussen de nummers 2 en 3 op het programma, waarbij vooraf de beloften een puntje voorsprong op de Haantjes hadden. De ruim 100 aanwezigen zagen een eenzijdige wedstrijd, die nimmer spannend werd. De Haantjes werden gewogen en te licht bevonden. Wat de Haantjes natuurlijk niet hielp, was dat de hoofdmacht van Vitesse op zaterdag had gespeeld, waardoor er nu meer A-selectie beloften mee konden doen bij de gastheren.

Van meet af aan lieten de jonge profs uit Arnhem zien dat er voor de grote verrassing uit Den Haag vandaag niets te halen viel. Met liefst 6 spelers in de basis die dit seizoen (en eentje ook zaterdag in de Kuip) ook al minuten in de Eredivisie hadden gemaakt, waren de gastheren met de sterkst mogelijke opstelling heer en meester op het veld. Quick wilde graag meevoetballen, maar merkte dat het niveau bij Jong Vitesse hoger lag. Ze waren technisch sterker en het tempo lag hoog in balbezit. In combinatie met de felheid in de duels, werden de Haantjes overklast.

Toch duurde het nog best lang voordat het net werd gevonden. Halverwege het eerste bedrijf stond de brilstand nog op het bord, maar daarna was het liefst vijfmaal raak voor de gastheren. Middels zeer fraaie aanvallen en dit steekballen werd de Quick defensie aan stukken gereten en werd doelman Jari Puister kansloos gelaten. Daartegenover liet Quick ook vechtlust zien, maar werden de aanvallen nimmer gevaarlijk.

De thee werd dus met een flinke deceptie genuttigd, maar ondanks de 5-0 achterstand weigerde de Quickers om de spreekwoordelijke bus te parkeren. Wellicht wat naief, maar wel des Quicks. Ook het tweede bedrijf kon Quick maar met grote moeite door de Jong Vitesse defensie komen, terwijl de jonkies ook het tweede bedrijf de bovenliggende partij waren. Het is dat doelman Jari Puister een zeer goede middag beleefde, want dankzij hem werden de dubbele cijfers uiteindelijk niet gehaald.

Na de 6-0 te hebben moeten incasseren, kon Quick toch de eretreffer noteren. Een vrije trap van Marc Boshoff kwam tegen een uitgestoken arm in het muurtje, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Joost de Gelder schoot de bal feilloos binnen en noteerde zo de 6-1. Niet heel veel later maakte Jong Vitesse de zevenklapper vol, waarna de laatste tien minuten geen verandering in het scorebord meer zouden brengen.

Quick heeft dus zo met de 7-1 nederlaag een enorme oorwassing ondergaan tegen Jong Vitesse, waar het na het 0-5 verlies tegen UNA, nu ook met ruime cijfers verloor van de andere degradant uit de Tweede Divisie. Kennelijk is het gat dus enorm tussen deze twee niveaus, mede ook omdat beide ploegen dus op afstand de bovenste twee plekken bemannen en waarschijnlijk onderling zullen gaan uitmaken wie kampioen zal worden. Toch blijft Quick ondanks dit verlies op de derde plaats staan. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’38, dat vorig seizoen boven Quick kampioen in de Hoofdklasse werd. Hier mag Quick weer proberen de punten in eigen huis te houden.