Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick houdt Vlissingen in leven na magere overwinning

Gepubliceerd op 25 mei 2017 door Marcel de Kler

Op een zonnige Hemelvaartsdag speelden Quick en Vlissingen de eerste wedstrijd om en plek in de Derde Divisie. In de competitie waren de beide teams aan elkaar gewaagd en aangezien veel technische voetballers in beide teams spelen, kon het wel eens een leuke wedstrijd worden. Dit was bij een hoop mensen ook doorgedrongen en totaal waren ruim 1000 toeschouwers aanwezig op Nieuw Hanenburg. Tel daarbij de toeschouwers van het cricket op, want Quick I cricket speelde ook thuis, waardoor het een gezellige ambiance was. De aanwezigen zagen een aantrekkelijke wedstrijd, die verrassend eenzijdig bleek te zijn.

Voor beide teams was dit de derde wedstrijd in een week tijd, waarbij de bezoekers tegen Jong Den Bosch ook nog een verlenging in de benen hadden zitten. Dat bleek echter niet terug te zien in de openingsfase, want beide teams speelden vol op de aanval. De eerste plaagstootjes waren van de Zeelanders, maar de eerste echte kans was voor Quick. Can Memisoglu kon oprukken en alleen richting Vlissingen doelman Van Belzen af. De inzet uit een lastige hoek kon nog gekeerd worden door de doelman, hetgeen de toon zette voor de middag. Quick nam het intiatief en Vlissingen was voornamelijk gevaarlijk in de lange bal met snelle spitsen. Tot kansen leidde het echter nog niet voor de bezoekers op 1 maal na, toen Jari Puister een schot nog kon keren. 

De Haagse ploeg was wel gevaarlijker, maar waar eerst een voorzet van Nabil Hadui net te scherp was, was het vizier van Marc Boshoff even later iets te hoog gericht en zo bleef de brilstand nog altijd op het bord. Het gevaar kwam met name over de vleugels, waarbij de combinaties af en toe net iets tever doorgevoerd werden. Nabil Hadui zag nog een schot geblokt worden en Marc Boshoff vond de uitblinkende Van Belzen op zijn weg. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Vlissingen er gevaarlijk uit, maar ondanks veel technische hoogstandjes, werd de bal achtergelopen. Vooral de gastheren waren gevaarlijk, want na dik een half uur spelen brak Nabil Hadui goed door, maar vond ook de voeten van Van Belzen.

Even later leek de score geopend te worden. Weer kwam Nabil Hadui goed door en legde de bal breed op de meegelopen Can Memisoglu. Die kon de bal intikken van dichtbij, maar werd onderuit getrokken door de Vlissingen verdediger. Tot ontzetting van Quick volgde er geen strafschop en rode kaart, maar liet arbiter Nagtegaal liet doorspelen en zat er helemaal naast. In de slotfase voor de rust zag Marc Boshoff een schot net over gaan en was doelman Van Belzen andermaal de Zeeuwse held toen hij een vlammend schot van Nabil Hadui kon kraken. De thee werd zodoende met de brilstand genoten, waar vooral Vlissingen zijn handen over kon dichtknijpen. De mannen van Paul van der Zwaan hadden namelijk zeker drie doepunten moeten maken om het klasseverschil uit te drukken.

Na de rust bleef hetzelfde spelbeeld, waarbij Quick duidelijk de bovenliggende partij was. Rachid Bouyaouzan kreeg uit een vrije trap de eerste mogelijkheid, maar zag dat Van Belzen de bal kon wegboksen uit zijn doel. Toch kwam Vlissingen er wel enkele malen dreigend uit. De Quick defensie speelde vol passie en wierp zich voor elke inzet, waardoor doelman Jari Puister niet aan het werk gezet hoefde te worden. Binnen het uur spelen was Bouyaouzan weer dichtbij de openingstreffer, maar zijn bekeken schot passeerde weliswaar eindelijk de doelman, maar ging via de buitenkant paal naast. De toeschouwers hoopten dat de voetbalwetten nu eens niet van toepassing zouden zijn. Ze kwamen bijna uit, want Vlissingen kreeg na een goede aanval een enorme kans. Het is dat de Haagse verdedigers net op tijd scherp waren om een schot van dichtbij te blokken en de rebound werd vakkundig naast gekeken door Jari Puister.

Het bleek een van de laatste wapenfeiten van de gasten te zijn, waar de krachten langzaam van weg leken te vloeien. Quick zette aan voor een offensief en al snel was de volgende kans te noteren. Can Memisoglu werd alleen richting het Vlissingen doel gestuurd, maar bleek niet koel genoeg om de bal langs Van Belzen te schuiven. Toch zou even later de meer dan verdiende openingstreffer vallen. Door goed opjagen werd de bal veroverd en werd Marc Boshoff bediend. Hij schoot hard van de rand van het strafschopgebied op doel en omdat de bal nog van richting werd veranderd, was de Vlissingen doelman eindelijk geklopt; 1-0.

De Haantjes bleven aandringen en roken dat een veel hogere score mogelijk was. Marc Boshoff draaide sterk weg en schoot de bal rakelings voorlangs. Even later kon Van Belzen wederom een inzet van diezelfde Boshoff tot hoekschop verwerken. Ook Nabil Hadui had het vizier niet scherp genoeg staan bij een bekeken schot en enkele voorzetten bleken net te scherp om een medespeler te bereiken. De ingevallen Steven de Kruijf kon ook tegendraads een voorzet niet langs de Vlissingen doelman krijgen, die uit was gegroeid tot held van Zeeland deze middag. Gescoord werd er niet meer, waardoor de minimale 1-0 overwinning voor Quick de einduitslag werd.

Achteraf hadden de Haantjes moeite om blij te zijn met de overwinning in de wetenschap dat het vandaag al beslist had moeten zijn. Gezien de kansverhouding was een score van 5-0 helemaal niet raar geweest, zo beaamde ook de Vlissingen aanhang. Dankzij doelman Van Belzen zijn de Zeeuwen in leven gebleven en zal het nog spannend worden in Vlissingen, waarbij de opdracht voor de Haagse ploeg simpel is. Ze mogen niet verliezen en dan is de Derde Divisie bereikt. Dat zal echter nog lastig zal worden op de knollentuin van Vlissingen, waar de thuisploeg met name zal vertrouwen op de snelle spitsen. Toch zullen de Haantjes voor de overwinning gaan en zal het vertrouwen hebben na de wedstrijd van vandaag, al zal het efficiënter met de kansen om moeten gaan.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Raymond Baten, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Can Memisoglu (Sjoerd v.d. Kolk), Rachid Bouyaouzan, Nabil Hadui (Steven de Kruijf)

Omroep Zeeland maakte een televisieverslag. De beelden zijn via deze link te bekijken.
 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon