Quick houdt kruit droog na kleine overwinning op Nuenen

Gepubliceerd op 05 augustus 2017 door Marcel de Kler

Na een week trainen gingen de Haantjes richting Wintelre, vlak onder Eindhoven, op trainingskamp back to basic. Een eenvoudige boerderij met een grasveld is alles wat er nodig is om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Met Quick 1 en 2 samen werd de voorbereiding doorgezet, waarbij een klein aantal nieuwe spelers in sneltreinvaart kennis kon maken met de rest. Het meest serieuze deel was toch de oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser Nuenen, dat vorig seizoen nog competitiegenoot van Quick was.

Een enorme hoosbui voorafgaand aan de wedstrijd deed het kunstgrasveld goed, want het was een snel veld. Door de weinige mutaties in de selectie kon trainer Paul van der Zwaan vrijwel de gehele basis van vorig jaar aan de aftrap op het veld brengen, waarbij Steven de Kruijf, na een persoonlijk rampseizoen door blessures vorig jaar, eindelijk weer vanaf het begin mocht starten. Met name de gretigheid bij hem spatte er vanaf en hij was een genot om te zien spelen op het middenveld. Met name lag de focus op de organisatie en de principes van waaruit Paul van der Zwaan wil gaan spelen met Quick.  Zoals al in het AD aangegeven zal het waarschijnlijk minder dominant voetbal worden in vergelijking met vorig seizoen.

Van meet af aan was de Haagse ploeg de bovenliggende partij. Nuenen moest nog wennen aan vele nieuwe gezichten, waarbij Quick als vanouds kon spelen. Het enige probleem bleken de keuzes voor het doel te zijn. Soms werd de bal breed gelegd, waar eigen succes een logische oplossing was en andere malen was het juist andersom. Het goede nieuws was dat er dus voldoende mogelijkheden voor de Haantjes waren om de score te openen. Met name Nabil Hadui en Can Memisoglu waren een plaag voor de Nuenen defensie, maar vergaten dus te scoren. Achterin had Quick de zaakjes redelijk goed op orde, maar af en toe kwam de thuisploeg er toch gevaarlijk doorheen. Doelman Patrick Zunderdorp stond op deze schaarse momenten zijn mannetje en hield zijn doel schoon.

In de rust werd het volledige Quick team gewisseld en was het dus vooral kijken of de anderen hetzelfde niveau konden halen. Dit bleek haast moeiteloos te lukken, hetgeen aangeeft dat Quick in de breedte aan kwaliteit heeft gewonnen en zodoende trainer Paul van der Zwaan en assistent Hans Verheij opgezadeld zijn met luxe problemen. Dit Quick team bleek wel meer stootkracht te hebben en opende volledig terecht de score na 54 minuten spelen. Nieuwkomer Jerôme Rousseau was het eindstation van een fraaie aanval en schoot de 0-1 beheerst tegen de touwen. Hierop ging Quick verder, waarbij het goed te zien was dat de nieuwkomers moeiteloos konden meedraaien in het beoogde systeem van de technische staf.

Toch werd het na 70 minuten spelen onverwacht gelijk. Achterin werd de bal niet kundig genoeg weggewerkt en leverde dit wat klutssituaties op. Uiteindelijk viel de bal goed voor de voeten van een Nuenen spelers, die de bal langs de kansloze doelman Mauro Minnaard schoof. De Haagse ploeg liet zich hier niet van wijs van brengen en ging door met het aanvallende voetbal. Ruim tien minuten voor tijd leverde dit dan ook weer een verdiende voorsprong op. Een razendsnel uitgevoerde aanval kwam bij Jerôme Rousseau, die een heerlijke steekbal gaf op de watervlugge Ronaldo Minta, die op zijn beurt de Nuenen doelman kansloos liet en de 1-2 aantekende.

In de slotfase waren er nog wat kansen, maar geen treffers meer te noteren. Quick won zodoende de eerste oefenwedstrijd en de manier waarop, na slechts 1 trainingsweek, deed goed. De organisatie stond in beide helften prima en beide teams hebben prima gespeeld. Morgen volgt nog een laatste training in Wintelre, waarna terug naar Den Haag gereden zal worden. Komende dinsdag komt Quick opnieuw in actie, ditmaal bij FC Rijnvogels, dat de degradatie uit de Derde Divisie zaterdag zo snel mogelijk weer ongedaan wil maken. Een pittige tegenstander dus. In Katwijk zal dinsdag om 20.00 uur afgetrapt worden.

Opstelling Quick 1e helft:
Patrick Zunderdorp, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Sjoerd van der Kolk, Pepijn van Zwieten de Blom, Steven de Kruijf, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Can Memisoglu, Rachid Bouyaouzan, Nabil Hadui.

Opstelling 2e helft:
Mauro Minnaard, Quincy Sanches, Yvo Zuurmond, Philip Kouwenhoven, Wulf van der Veen, Bas Paardekooper, Ronaldo Minta, Mees Zegveld (Gino Lauwers), Jerôme Rousseau, Serginho Hynes, Mees Schoonhoven

Op de foto staan de doelpuntenmakers; links Ronaldo Minta en rechts Jerôme Rousseau