Quick heer en meester in Oldenzaal tegen Quick ‘20

Gepubliceerd op 03 september 2017 door Marcel de Kler

Vandaag stond een verre uitbeurt voor de Haantjes op het programma, want Oldenzaal ligt niet echt om de hoek. Wel was de naam van de tegenstander vertrouwd, want aldaar werd in 1920 Quick opgericht. Aangezien men in Den Haag eerder was, werd de naam omgezet in Quick ’20. Waar in het verleden nog wel eens tegen de Oldenzalers gespeeld werd voor de “Quick” bokaal, tesamen met andere Quick’s in Nederland, was het vandaag competitie en stonden de punten op het spel.

Afgelopen donderdag had Quick ’20 hun schitterende vernieuwde (gras)hoofdveld geopend met en wedstrijd tegen Heracles en ging met 0-6 onderuit. Wellicht dat deze wedstrijd nog in de benen van de Oldenzalers zat, want vanaf het begin van de wedstrijd domineerde de Haagse ploeg de wedstrijd. Al snel werden de gastheren achteruit gedreven en was het wachten op een treffer. Dat de brilstand na een tiental minuten nog op het bord stond, konden de Haantjes zich wel aanrekenen. Marc Boshoff en Can Memisoglu hadden beiden namelijk al een 100% kans om zeep geholpen, tot opluchting van de gastheren.

Toch werd binnen het kwartier een logische treffer op het scorebord gezet. Uit een hoekschop wist Can Memisoglu de bal tegen de touwen te werken en zette Quick zo op een zeer verdiende 0-1 voorsprong. De mannen van Paul van der Zwaan bleven hierna zeer geconcentreerd spelen en taktisch had de staf de zaakjes goed voor elkaar. De gastheren wilde wel, maar konden simpelweg geen opening vinden in de ijzersterke defensie van de Haantjes. Quick bleef het meeste dreiging houden en kreeg ook genoeg kansen om de score uit te breiden. Can Memisoglu leek na dik 40 minuten spelen op weg naar zijn tweede treffer, maar zag een lob over de doelman net naast het doel verdwijnen.

Rachid Bouyaouzan weigerde echter met een kleine marge te gaan rusten en had een kunststukje in de aanbieding. Hij draaide zich zeer knap vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek binnen voor de 0-2. Een heerlijke opsteker voor de Haagse ploeg zo vlak voor de rust. De thee zal er prima door gesmaakt hebben. Toch moest de scherpte bewaakt worden, want de voorspelde stormloop van Quick ’20 werd na de rust werkelijkheid. Toch kwam de Haagse defensie niet echt in de problemen, op een vrije trap na. De fraaie inzet werd mogelijk nog knapper uit het doel gehouden door doelman Jari Puister en in de rebound werd de bal van de lijn gehaald door de Quick defensie.

Hierna controleerde Quick de wedstrijd weer en stonden de Haantjes taktisch weer zeer goed. De thuisploeg kwam hierdoor geen moment in de wedstrijd en leek dan ook een kansloze middag te ervaren. Toch leefde de hoop van de thuisploeg weer op na ruim een uur spelen. Na een onschuldig ogend duel om de bal tussen Pepijn van Zwieten de Blom en zijn tegenspeler, ging die laatste gretig naar de grond en tot ongeloof van Quick legde leidsman Bronsvoorst de bal op de stip. Dit buitenkansje werd door Ryan Snelders uitgepakt en zo kwam de spanning weer terug in de wedstrijd; 1-2.

De Haagse ploeg liet zich echter totaal niet van de wijs brengen en ging meteen weer op jacht naar een treffer en hoefde hier slechts enkele minuten op te wachten. Na een vlotte aanval werd Rachid Bouyaouzan aangespeeld net buiten de beruchte lijnen. Wederom kapte hij zich slim vrij en schoot andermaal de bal achter de kansloze doelman van Quick ’20 en bracht met de 1-3 de genadeklap toe aan de Olderzalers. De thuisploeg kwam er in het laatste kwartier ook niet meer aan te pas en de Haagse defensie stond als een huis. In de hele wedstrijd was er geen echte kans weggegeven. Voorin kreeg het zelf nog wel wat mogelijkheden, maar een vierde treffer zou er niet meer komen, waardoor Quick met een 1-3 overwinning aan de haal ging.

De busreis terug is natuurlijk altijd lekker en zeker als je als koploper in de Derde Divisie de terugreis mag maken. Een compleet onverwachte situatie, maar wel een enorme opsteker voor Quick. Wat het waard is, zal pas over enkele weken bekend zijn, wanneer er enkele gerenomeerde en zeer sterk geachte opponenten zijn bestreden. Volgende week zal het gedregradeerde UNA op bezoek op Nieuw Hanenburg komen, hetgeen vandaag met 3-1 won van Westlandia. Ook geen misselijke ploeg, dus wordt het interessant om te kijken hoe Quick tegen een kampioenskandidaat zal spelen.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Yvo Zuurmond, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Steven de Kruijf, Marc Boshoff, Sijbren Bartlema, Can Memisoglu (Frank van der Heiden), Rachid Boyaouzan (Sjoerd van der Kolk), Nabil Hadui (Roderick Meinema)

Beelden met dank aan Quick'20 TV: