Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick en Scheveningen in evenwicht na heenwedstrijd

Gepubliceerd op 31 mei 2018 door Marcel de Kler

In de nacompetitie om een plek in de Tweede Divisie mochten Quick en Scheveningen het tegen elkaar opnemen. Op woensdagavond de heenwedstrijd, waarbij de return komende zaterdag op Houtrust wordt afgewerkt. Voor Quick kan het droomseizoen al niet meer stuk en werd boven ieders verwachting de nacompetitie voor promotie behaald. Scheveningen draait al jaren mee in de top van het zaterdagvoetbal en baalde achteraf van de zwakke start van het seizoen, waardoor nooit serieus om het kampioenschap is gespeeld. In de nacompetitie kwam zodoende het ideale tweeluik voor de regionale voetballiefhebbers naar voren, want een echte derby tussen de hoogst eindigende zaterdag- en zondagploeg uit Den Haag moeten uitmaken wie de finale om een ticket in de Tweede Divisie zal bemachtigen. Ondanks dat de wedstrijd pas om 20.00 uur begon, wisten toch ruim 3000 toeschouwers een mooi plekje langs de lijn te bemachtigen en had na afloop niemand spijt dat ze waren gekomen. De roep om meer derby’s galmde nog lang na, want het was genieten geblazen geweest, waarbij ook nu alle supporters heerlijk door elkaar heen konden staan. Gewoon zoals het hoort.

Dat de bezoekers vooraf als favoriet werden betiteld, leek de Haantjes niet te deren. Frivool spelend nam de thuisploeg het initiatief en had het de score al na een minuut moeten openen. Een vlotte aanval eindigde bij Roderick Meinema, die uit een lastige hoek richting Scheveningen doelman Wolfsheimer mocht lopen. Hij gaf zijn inzet niet genoeg effect mee, waardoor de bal net voor het Scheveningse doel langs ging. De toon was gezet en de Schollekoppen konden geen vat op het spel van de Haantjes krijgen. Kansen kregen de mannen van Paul van der Zwaan ook nog wel. Uit hoekschoppen waren Joost de Gelder en Rachid Bouyaouzan dichtbij een treffer, maar telkens was er een Schevenings been dat in de weg stond. Na dik een kwartier spelen kwam Pepijn van Zwieten de Blom goed door, maar zijn voorzet kwam net achter de ingelopen Frank van der Heiden, die de bal hierdoor net niet kon binnentikken. Halverwege het eerste bedrijf moest doelman Wolfheimer zich weer onderscheiden en tikte een vrije trap van Rachid Bouyaouzan net naast het doel. 

De meeste Scheveningse supporters hadden zo’n dominant Quick niet verwacht en begonnen hem stiekem toch wat te knijpen. De enige kleine mogelijkheid die de gasten hadden gekregen, was een kopbal van Tim Peters, die ruim het doel miste. Iets later mocht Peters in de herhaling, maar ook nu won hij zijn kopduel, maar zag de inzet over het doel vliegen. De eerste tegenvaller kreeg Scheveningen te incasseren, toen na een half uur spelen Levi Schwiebe gebleseerd het veld moest ruimen voor Bjorn Wagenaar. Quick bleef voor meer dreiging zorgen, maar wist geen uitgespeelde kansen te creëren.  Scheveningen kroop af en toe uit haar schulp en middels counters en lange ballen moest voor gevaar worden gezorgd. Verder dan een schotje van Aldogan kwamen de mannen van John Blok echter nog niet. Diezelfde Aldogan kreeg vlak voor rust nog wel een vrije schietkans, maar zag zijn inzet door Sijbren Bartlema weggekopt worden. De rust werd derhalve met de brilstand behaald, na een enerverende eerste helft. Dit was ook mede te danken aan de perfect leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque, die lekker liet spelen, niet te snel naar de borstzak greep en de derby perfect aanvoelde.

Kennelijk had John Blok de juiste snaar weten te raken bij zijn spelers, want na de rust kreeg Scheveningen de overhand. Wagenaar kreeg de eerste kans, maar zag zijn inzet in het blok van Joost de Gelder dusdanig smoren, dat het voorlangs ging. Quick beet ook nog wel van zich af, want de meegekomen Virgil Tjin-Asjoe had een ziedend schot in huis, maar zag het via de lat over gaan. De toeschouwers gingen er weer lekker voor zitten, want het was weer het begin van een heerlijke helft voetbal. Toch kreeg Scheveningen met een tweede tegenvaller te maken. In een duel waarin twee spelers tegen de bal schoten, bleef aanvoerder El Moussaoui op de grond achter en moest vervangen worden door Gula. De Schollekoppen vrezen voor schade aan de knieband en dat zou het einde van het seizoen inhouden voor de aanvoerder. Na iets meer dan een uur spelen kwam Rog goed opzetten en trok de beruchte lijnen binnen. Pepijn van Zwieten de Blom tikte middels een sliding de bal tot hoekschop, waarbij Barry Rog gretig naar de grond ging. Scheidsrechter De Brito Roque bestrafte de Scheveningen middenvelder met een gele kaart wegens een schwalbe, tot ongenoegen van enkele spelers. Hij had het gelijk echter aan zijn zijde.

Toch hoefde Scheveningen hier niet lang om te rouwen, want Tim Peters, die nog wacht op nieuws van de KNVB-tuchtcommissie voor zijn rode kaart tegen Spijkenisse, wist de ban te breken. Na een hoekschop konden de Haantjes de bal niet wegwerken en wist Tim Peters de bal bekeken in de hoek te koppen. Een vlagsignaal volgde en werd ook meteen weer ingetrokken. De leidsman ging verhaal halen en oordeelde terecht dat de buitenspel staande Robinson niet meedeed in het spel en dus werd de treffer goedgekeurd tot opluchting van de gasten; 0-1.  Kort hierna dachten de supporters van het havendorp dat de beslissing zou vallen. Een schot ging echter vlak voor het doel van Jari Puister langs. Diezelfde Puister werd niet veel later vervelend in zijn rug gesprongen door Kevin Gomez Nieto en landde verkeerd met veel pijn in de knie tot gevolg. Gelukkig voor de Haantjes kon hij na een flinke behandeling toch verder.

Hierna kreeg Quick weer wat meer grip op de wedstrijd terug en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor het ingaan van het Haags kwartiertje, waarbij de vraag was of dat ook voor Scheveningen kon gelden, was het raak. Een verre inworp werd door Frank van der Heiden knap in de verre hoek gekopt, waardoor doelman Wolfsheimer kansloos was; 1-1. Voor de aanwezigen was het de vraag hoe dit zou aflopen, want het kon nog alle kanten op. Kort na de treffer meende nu Quick recht op een strafschop te hebben. Pepijn van Zwieten de Blom kwam goed oprukken en werd in de combinatie door het centrum vrijgespeeld. Hij ging de beruchte lijnen binnen en kwam in aanraking met een verdediger, die zijn blok te laat zette. De scheidsrechter vond ook nu dat er te gretig werd geduikeld, waar de meeste toeschouwers heilig van een strafschop overtuigd waren. Toch werd ook hier geel gegeven voor een schwalbe en waren de strafschop claims ook in evenwicht.

Beide teams speelden om te winnen, maar Scheveningen kreeg nog de grootste kans. Barry Rog kreeg de bal aangespeeld na een goede aanval, maar helemaal vrij voor het doel raakte hij de bal helemaal verkeerd en ging de bal ruim naast. Beide teams wisten vandaag het verschil niet meer te maken, waardoor een terechte 1-1 als eindstand op het bord bleef. Quick was in het eerste bedrijf de betere ploeg geweest en Scheveningen was na de rust beter, waarbij beide teams ook nog enkele grote kansen om zeep wisten te helpen. Hierdoor blijft het dus spannend voor de return en zal op Houtrust een winnaar uit de strijd moeten komen, aangezien uitdoelpunten geen extra waarde hebben. De vele toeschouwers hadden in ieder geval genoten en gelukkig voor iedereen is er nog een return, die komende zaterdag om 17.00 uur gespeeld zal worden. Weer dus een heerlijke derby om van te kunnen genieten en laten we hopen dat het wederom een voetbalfeest zal worden. De winnaar zal dan in de finale tweeluik mogen uitkomen tegen de winnaar van Jong Volendam – TEC, dat vanavond in 1-2 eindigde.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon