Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick en JVC Cuijk vermaken publiek met goed voetbal

Gepubliceerd op 31 maart 2018 door Marcel de Kler

Zelden is het saai op Nieuw Hanenburg als Quick thuis speelt, want het is het hele jaar al genieten voor de toeschouwers. Vandaag was hierop geen uitzondering, waarbij er kennelijk toch een aantal paaseieren zo goed verstopt waren, dat de mensen ze te lang aan het zoeken waren en vergeten waren om op de ongebruikelijke zaterdagmiddag naar Nieuw Hanenburg te komen. Het was hierdoor iets rustiger dan normaal, maar de wel aanwezige toeschouwers werden door beide ploegen verwend met goed voetbal en strijd.

Al in de eerste minuut had Quick moeten scoren, want ook vandaag was hun start prima. Een voorzet van Roderick Meinema bereikte Frank van der Heiden, maar die raakte de bal verkeerd en zag hem over het Cuijkse doel vliegen. Even later volgde een schot van Furkan Alakmak na een snelle JVC aanval, maar ook hij mikte te hoog. Het was de opmaak voor een goede pot voetbal, waarin twee voetballende teams elkaar troffen, waarbij de gasten ook nog een fysiek sterke ploeg had. Toch kreeg Quick licht de overhand op het veld. Rachid Bouyaouzan kwam goed door en zag zijn bekeken schot schitterend verwerkt worden tot hoekschop door JVC doelman Kanters.

Hierna waren de aanvallen van prima niveau, maar kon Quick de vrije man voor het doel niet vinden en bleek de Cuijkse defensie een sterke. Ook de kersverse tweede periodekampioen kwam er enkele malen gevaarlijk uit en dit had halverwege de eerste helft tot een treffer kunnen leiden.  Vanaf de zijkant werd een voorzet keurig doorgetikt door Jordie van der Laan, die zo Rik Renirie een vrije schietkans bezorgde. Tot opluchting van de Haantjes vloog de bal voorlangs. Aan de andere kant leek Roderick Meinema er vandoor te glippen, maar werd stevig gestopt door verdediger Jay van Boxtel, die hiervoor een terechte gele kaart ontving.

De druk werd langzaam opgevoerd en dit leidde uiteindelijk tot de openingstreffer. Na een vlotte aanval werd Frank van der Heiden gevonden. Hij wilde tussen twee verdedigers glippen, maar werd hierbij in de mangel genomen en tot val gebracht door Stan Broenland. Scheidsrechter Timmer zag het van dichtbij aan en legde de bal op de stip, tot grote onvrede van JVC Cuijk. Joost de Gelder liet zich niet gek maken en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen voor de 1-0. Hierna zette de Haantjes door en waren ze de bovenliggende partij. Marc Boshoff zag zijn schot in de handen van doelman Kanters belanden.

Nog geen tien minuten na de openingstreffer zo de bal weer op de stip gelegd worden. Roderick Meinema schatte een diepe bal goed in en controleerde deze. Hierna draaide hij weg van zijn tegenstander om oog in oog met doelman Kanters te komen. Hierbij werd hij ongelukkig op de hakken gelopen door Jay van Boxtel, waarna de scheidsrechter terecht de bal op de stip legde en ditmaal ook geen protesten volgde. Hij spaarde de JVC Cuijk verdediger door geen directe rode kaart te geven, maar zijn tweede gele kaart. Het effect was hetzelfde; de gasten moesten met een man minder verder. Ook nu liet Joost de Gelder de doelman kansloos en schoot 2-0 binnen.

De laatste vijf minuten voor de rust wankelden de Brabanders en roken de Haantjes bloed. Eerst kwam Roderick Meinema goed door, maar zijn inzet spatte op de paal uiteen. Hierna kwam een voorzetten niet goed aan en ook Marc Boshoff en Steven de Kruijf zag zijn inzetten het doel missen. Nu bleef het slechts bij 2-0 bij de rust, waar het bij de Brabanders duidelijk aan het donderen was geweest. Ze kwamen als herboren het veld op, terwijl Quick mat oogde. JVC Cuijk zette nog een keer vol aan en dat leidde tot enkele kansjes, al leek de Quick defensie stand te houden. In een omschakeling werd een strakke voorzet op maat gegeven om kon Roderick Meinema de bal binnenlopen. Toch raakte hij de bal helemaal verkeerd en zo bleef het 2-0.

Quick slaagde er niet in de bal in de ploeg te houden en het spel was onrustig. Onbegrijpelijk gezien het spelbeeld voor de rust en dan ook nog met een man meer. De bezoekers bleven geloven in een beter resultaat en na een uur spelen werd een vrije trap op de rand van de beruchte lijnen makkelijk gegeven door arbiter Timmer. Rik Renirie nam plaats achter de bal en draaide deze snel de lege hoek in, terwijl de muur nog op afstand werd gezet op verzoek van JVC. De treffer werd geannuleerd, maar het kunstje herhaalde hij toen het wel mocht en draaide de bal fraai over de muur en de andere hoek; 2-1.

Het geloof bij de bezoekers was terug en het ongeloof af te lezen van Quick trainer Paul van der Zwaan. Toen even later Pepijn van Zwieten de Blom zijn aanvalsdrang te sterk doorzette, doorliep op de verdediger en hier zijn tweede gele kaart voor kreeg, moest Van der Zwaan ingrijpen. De omzettingen sorteerde effect, want de ploeg leek nu ruw wakker geschud te zijn en het laatste half uur was het tien tegen tien. Toch kregen de Cuijkenaren nog een grote kans. Furkan Alakmak schoot uit een lastige hoek hard op doel, maar doelman Jari Puister ranselde de bal uit zijn doel.

Langzaamaan kregen de Haantjes weer meer grip op het spel en de spelers vonden elkaar nu ook beter in de combinaties. Op driekwart van de wedstrijd leverde dit dan ook succes op. Marc Boshoff zag Virgil Tjin-Asjoe vertrekken en bediende hem op maat. Tjin-Asjoe nam de bal goed aan en schoot de bal langs de kansloze doelman voor de 3-1. Hiermee beloonde hij een goede wedstrijd voor zichzelf en belangrijker, zette de marge weer op twee doelpunten.

De bezoekers leken gebroken en gingen plichtmatig nog op zoek naar een beter resultaat, maar het overtuigde niet meer. Tot twee maal toe werd opzichtig gezocht naar een strafschop, maar evenvaak leverde het een gele kaart op voor de schwalbe. Aan de andere kant kwam Quick er nog wel gevaarlijk uit in de geboden ruimtes. Roderick Meinema mocht oprukken langs de lijn en gaf de bal strak voor. Frank van der Heiden werd bereikt, maar alleen voor de doelman faalde hij in de afronding en schoot recht op doelman Kanters. Even later een bijna identieke situatie uit een voorzet van Rachid Bouyaouzan, maar Steven de Kruijf nam de bal verkeerd aan en zo was ook deze opgelegde kans verdwenen.

In de slotfase kreeg de zojuist ingevallen 17-jarige Quincy Does nog een schietkans, maar zag dat deze tenauwernood nog geblokt kon worden. De laatste grote kans kwam van Roderick Meinema, die knap langs de halve Cuijkse defensie slalomde, maar alleen voor de doelman de bal tegen hem opschoot en zo bleef het bij 3-1. Het meest opvallende was achteraf nog dat in een leuke wedstrijd tussen twee voetballende ploegen uiteindelijk liefst 10 gele kaarten getoond werden. De toeschouwers konden in ieder geval tevreden huiswaarts keren, want ook vandaag was het weer de moeite waard geweest naar Nieuw Hanenburg te komen.

Voor Quick is het te hopen dat er nog wat kruit droog gehouden is voor komende maandag, als de inhaalwedstrijd in Utrecht tegen Hercules gespeeld zal worden, dat vandaag met 6-3 bij hekkesluiter Quick ’20 verloor. Indien Quick deze inhaalwedstrijd in winst weet om te zetten, wordt ook de derde plek weer terug heroverd op JVC Cuijk. Gezien de korte rustperiode zal het sowieso een uitputtingslag kunnen worden, maar de drie punten van vandaag zullen als brandstof moeten werken in Utrecht.

Opstelling Quick:
Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Sijbren Bartlema, Marc Boshoff, Steven de Kruijf, Frank van der Heiden (Quincy Does), Rachid Bouyaouzan (Kenan Schenkeveld), Roderick Meinema

Kijk ook de samenvatting op Omroep West

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon