Quick en Hercules komen nauwelijks tot kansen

Gepubliceerd op 02 april 2018 door Marcel de Kler

Voor de tweede maal dit Paasweekend mochten beide teams aantreden in Utrecht. Bij een van de oudste verenigingen van Nederland is nog een grasmat te vinden, maar dat bleek voor de Haantjes een hinder te zijn. De thuisploeg was hier meer mee vertrouwd en kon hier beter op uit de voeten in de zware omstandigheden. De aanwezige toeschouwers zullen inmiddels de wedstrijd al vergeten zijn, want veel boeiends konden de spelers niet op de mat leggen. Wellicht toch te zwaar om twee wedstrijden in twee dagen te spelen. In ieder geval waren er twee jubilarissen aan Haagse kant. Joost de Gelder speelde zijn 400e officiele wedstrijd in Quick 1 en Steven de Kruijf heeft na vandaag de teller op 200 staan en poseerde gretig voor de foto na afloop.

De eerste helft liet Hercules zien de pijnlijke 6-3 nederlaag van zaterdag te willen wegspoelen en nam eht intiatief. Quick kwam niet in haar vertrouwde spel in de jacht op de derde plek. De Utrechters waren dan wel dreigend, echte kansen vielen er nu ook niet te noteren. De Quick defensie stond stevig en hierdoor beleefde Jari Puister een rustige eerste helft.

Aan de andere kant kon Quick ook geen gaatje vinden in de hechte Hercules defensie, dat zich niet massaal had ingegraven. Het was dan wel leuk om voetballend ingestelde teams tegen elkaar te zien spelen, maar kansen moeten er natuurlijk wel zijn om te kunnen scoren. Quick was wel het dichtste bij een treffer voor de rust, maar het feit dat dit een vrije trap van Marc Boshoff was die net naast vloog, zegt eigenlijk genoeg.

De rust kon dan ook goed gebruikt worden door trainer Paul van der Zwaan om zijn manschappen met hernieuwde instructies de mat op te sturen. Dit leek aan te slaan, want in het tweede bedrijf was Quick de betere ploeg. Toch kon ook nu met moeite een gaatje in de Hercules defensie worden gevonden. De gastheren waren met name dreigend door enkele pijlsnelle aanvallers en hierdoor werd de wedstrijd uiteindelijk open gebroken. Een een snelle aanval was Kai van Hese net te laat met een sliding en vloerde zo zijn tegenspeler binnen de beruchte lijnen. Jeffrey Vlug liet doelman Jari Puister kansloos en zo stond opeens de 1-0 op het bord.

Quick weigerde zich hierbij neer te leggen en ging op zoek naar een beter resultaat. Al binnen tien minuten leverde dit resultaat op. Frank van der Heiden werd bediend en ook hij kwam ten val binnen het strafschopgebied. De toegekende strafschop was wellicht wat streng bestraft, maar jubilaris Joost de Gelder had er maling aan en schoot de strafschop onberispelijk binnen voor de gelijke stand; 1-1.

Kort hierop had de wedstrijd helemaal naar Haagse kant moeten kantelen. De net ingevallen Quincy Does werd bediend en hij gaf een snelle voorzet achter de Utrechtse defensie. Frank van der Heiden kwam goed voor zijn tegenstander, maar schoot de bal rakelings langs het doel, mede door een lastige en rare stuit op het gras. Even later werd Frank van der Heiden duidelijk omver getrokken binnen het strafschopgebied, maar ditmaal weigerde de leidsman de bal op de stip te leggen.

In het laatste kwartier was de Utrechtse pijp leeg en begon een Haags kwartiertje. De thuisploeg trok zich terug en wankelde. Toch was Quick ook niet bij machte meer om echt grote kansen te noteren en zodoende werd het logischerwijs een gelijkspel, waar beide teams wel mee konden leven na een matige wedstrijd. Nu dat alle teams op 26 wedstrijden staan, is duidelijk dat Quick zichzelf op een gedeeld derde plek terugvind, met 6 punten voorspong op de nummer 5 en evenveel punten op koploper Jong Vitesse. Volgende week wacht de lastige uitbeurt tegen OJC Rosmalen.