Quick dwingt te weinig af en moet met punt genoegen nemen

Gepubliceerd op 17 december 2017 door Marcel de Kler

De sneeuw is van de velden verdwenen, waardoor weer gespeeld kon worden. In de laatste ronde voor de winterstop moest Quick richting Haaksbergen, om daar tegen HSC’21 te spelen. Op een piepklein kunstgrasveld kon gespeeld worden, maar werd ook duidelijk dat zij de ervaring hadden om te spelen op dit kleine veld.

Vanaf het begin was Quick meer in balbezit en zoekend naar de ruimte. Die was dus nauwelijks te vinden, waardoor HSC’21 veel duels kon spelen. Middels veel strijd wisten ze de Quick aanvalsgolven onschadelijk te maken, maar waren de gastheren zelf ook weinig dreigend. Het lukte de Haantjes steeds net niet om de vrije man te benutten en echte kansen af te dwingen. Zo leek de eerste helft dan ook op de brilstand uit te gaan draaien.

Daar dacht Marc Boshoff anders over, want na 43 minuten spelen wist hij net genoeg ruimte te krijgen om aan te leggen. Zijn afstandschot paste precies en zo scoorde hij op zeer fraaie wijze Quick op voorsprong; 0-1. Lang konden de mannen van Paul van der Zwaan er niet van genieten, want een minuut later werd een enorme fout achterin genadeloos afgestraft. Het leek nog goed af te lopen door een geblokt schot, maar in de scrimmage viel de bal precies voor de voeten van Bas ter Hogt, die droog de gelijkmaker binnen kon schieten; 1-1.

De thee zal met gemengde gevoelens genuttigd zijn, maar bij de thuisploeg toch net iets lekkerder gesmaakt hebben. Na de hervatting golfde het spel op en neer en bleef er vooral door beide teams heel veel strijd geleverd worden. Met hun fysiek gooide HSC’21 er net wat meer de beuk in en bleef Quick weliswaar prima overeind, maar was het net niet goed genoeg om gevaar te stichten. Frank van der Heiden was halverwege nog het dichtste bij, maar zag zijn inzet net naast het doel van de groen-witten gaan.

Doelman Jari Puister had een rustige middag en moest slechts tweemaal handelend optreden uit een afstandschot. Verder liet de defensie van de Haantjes zich niet verrassen en met erg hard werken werden hun schoten verder prima afgeblokt. In de gelijkopgaande tweede helft vielen geen doelpunten meer, waardoor beide teams zich met een punt tevreden moesten stellen.

Na afloop overheerste realiteit in het Haagse kamp. “Vooraf ben je nooit tevreden met een gelijkspel, maar achteraf kan ik er mee leven” was de reactie van trainer Paul van der Zwaan. Het was de spijker op zijn kop, waarbij ook aangetekend mag worden dat de Haantjes in een erg fysieke wedstrijd op een erg klein veld zich prima staande wisten te houden. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Nu kan de ploeg genieten van een welverdiende winterstop, waar de ploeg trots is op de huidge derde plek. Een stuk beter dan de grootste optimist vooraf had durven voorspellen. Na een trainingskamp in Sevilla, zal de ploeg op 14 januari thuis tegen EVV de competitie weer hervatten.