Quick doet zichzelf de das om en verliest dik

Gepubliceerd op 15 april 2017 door Marcel de Kler

Op een ongebruikelijke zaterdag moesten de Haantjes uit naar Halsteren om een afgelaste wedstrijd in te halen. Na drie overwinningen op rij zat de moed er goed in, maar ook de thuisploeg is bezig met een sterke reeks. Niet vreemd, want de ambitieuze gastheren beschikken over een prima ploeg. Ondanks het lekkere weer, was het voor de toeschouwers niet al te warm, maar kregen ze een verrassende wedstrijd te zien.

Van meet af aan liet Quick er geen misverstand over bestaan dat louter voor de drie punten werd gestreden. De Haagse ploeg domineerde en speelde zeer goed en kreeg ook enkele grote kansen. Raymond Baten zag twee schoten op zeer fraaie wijze gered worden en ook Frank van der Heiden vond de uitblinkende doelman Pietersma op zijn weg. Waar het dus wachten was op de openingstreffer, zou het net juist aan de andere kant gevonden worden. Sterker nog, binnen een kwartier liefst driemaal. Een extreme vorm van de voetbalwetten.

Na een 20 minuten domineren werd een slippertje achterin bij Quick genadeloos afgestraft. Uit een voorzet liet oud prof Matthew Amoah een lesje effectiviteit zien en uit het niets maakte hij de 1-0. Hierdoor raakte Quick van slag en verloor het langzaam de grip op de wedstrijd, zeker nadat na 24 minuten de achterhoede weer niet vrijuit ging en Zimmerman de 2-0 scoorde. Na iets meer dan een half uur spelen kwam een voorzet op de achterlijn heel lullig op de arm van de inglijdende Pepijn van Zwieten de Blom en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Doelman Jari Puister was dichtbij, maar was kansloos tegen de graspol voor hem en zag de 3-0 op het bord verschijnen.

Aan opgeven deden de Haantjes niet en op slag van rust werd Frank van der Heiden de diepte ingestuurd. Hij controleerde de bal knap op de borst en schoot onhoudbaar de 3-1 tegen de touwen. Met dit sprankje hoop kon Quick de thee nuttigen en nog hopen op een beter resultaat. Toch lukte het de Haantjes op de knollentuin niet om meteen na rust Halsteren bij de strot te pakken. Op een dag waarin alles tegenzit is het dus ook logisch dat tien minuten na de rust wederom Matthew Amoah er als de kippen bij was om de 4-1 aan te tekenen en hiermee de genadeklap uit te delen aan de Haagse ploeg.

In het restant wilde Quick nog wel, maar lukte het gewoonweg niet meer. Het echte geloof op een Houdini act was vervlogen en verder dan enkele kansjes kwam de ploeg van Paul van der Zwaan niet meer. Dat in de slotminuten ook de 5-1 nog viel, was slechts voor de statistieken.
De toeschouwers die pas na 20 minuten aan waren komen lopen, zouden het een logische en terechte nederlaag van Quick vinden. Toch bleek het verzilveren van de grote kansen in de openingsfase de runner-up fataal en blijkt dat het domineren van een wedstrijd niet genoeg is om deze te winnen. Wat als dat wel gebeurd was, maar als telt nu eenmaal niet.

Komende dinsdag zal Quick zich in de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi kunnen herpakken in Delft bij SEP. Volgende week wacht op zondag de uitbeurt tegen koploper Blauw Geel '38, dat bij winst kampioen wordt. De Haantjes zal er alles aan gelegen zijn dat te voorkomen, want het strijd zelf nog om de tweede plek op de eindranglijst, goed voor nacompetitie voor promotie. Hierin verdedigt het nog altijd 5 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te gaan, mede dankzij een 8-0(!) nederlaag van nummer 3 Nuenen. Dat was dan ook het enige pluspuntje van de dag.