Quick boekt moeizame en doelpuntrijke overwinning op Monster

Gepubliceerd op 06 maart 2018 door Marcel de Kler

In de tweede ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi speelde Quick op eigen veld tegen sc Monster. Onder de hagelnieuwe en zeer fraaie LED veldverlichting werd wederom bewezen dat het nooit saai is op Nieuw Hanenburg en ook nu vielen er totaal acht doelpunten te noteren.

In de eerste helft had de Derde Divisionist het initiatief en meer balbezit dan de Derdeklasser uit het Westland. Toch resulteerde dit nog niet in kansen voor de thuisploeg en had juist Monster enkele gevaarlijke momenten, waarbij doelman Jari Puister tot een redding werd gedwongen. Uiteindelijk werd halverwege de eerste helft de ban toch gebroken. Ditmaal kwam een steekbal wel goed aan en werd Steven de Kruijf binnen de beruchte lijnen tegen de vlakte gewerkt. Joost de Gelder schoot onberispelijk binnen voor de 1-0.

Hierna werkte Philip Kouwenhoven een voorzet van Monster nog bijna in eigen doel, maar zag dat doelman Puister met een reflex de bal nog net kon keren tot zijn opluchting. Monster verstopte zich niet en wilde lekker meevoetballen. Dat lukte vrij aardig, al moest het gevaar in de omschakeling komen. Quick speelde net niet scherp genoeg om Monster de wil op te leggen en de rust werd zodoende met 1-0 gehaald.

Na de rust kwamen de Haantjes scherp en sterk uit de startblokken en binnen vijf minuten kon tweemaal gejuicht worden. Eerst bekroonde Onder 19 speler Quincy Does zijn debuut in de basis met een verdekt schot voor de 2-0 en kort hierop werkte Roderick Meinema een voorzet beheerst tegen de touwen, na een vlotte aanval. De Haantjes dachten hiermee de strijd gestreden te hebben en de gedachten zullen op dat moment al naar zaterdag zijn verzet. Dan wacht immers de wedstrijd tegen HBS. Monster weigerde echter op te geven en kreeg meer ruimte om te voetballen.

Eerst kwam de Haagse ploeg nog goed weg, nadat een inzet na een scrimmage op de paal belande, maar het gaf Monster hoop om door te drukken. Dit leverde halverwege het tweede bedrijf een verdiende treffer op. De Quick defensie was niet bij de les en de geheel vrijstaande Andre Rohan werd bediend en faalde alleen voor doelman Puister niet; 3-1. Enkele minuten later wees arbiter Louis Wagner wederom naar de stip, nadat een Monster speler tegen de vlakte was gewerkt. Oud Quicker Mike Peereboom schoot de elfmetertrap raak voor de 3-2 en de spanning was terug.

Voor Quick sein om de concentratie terug te krijgen De moegestreden Quincy Does werd vervangen door een andere debutant, Damiano Piacenza in de spits en hierdoor kwam de concentratie weer terug in de ploeg van Paul van der Zwaan. Er werd een stapje harder gelopen en dit resulteerde op vijf minuten voor het einde in de 4-2 van Rachod Bouyaouzan, na een opzet via Piacenza. Even later werd een Monster aanval terecht voor buitenspel afgevlagt, waarna vrijwel iedereen stopte. Arbiter Wagner wilde echter als enige van geen buitenspel weten en Mike Peereboom ging als enige door. Zijn voorzet werd onderweg nog aangeraakt en viel pardoes in het Quick doel voor de 4-3. Tot woede van de Quickers telde de treffer en geloofde Monster weer in een stunt. Zo ver kwam het echter niet en in de slotminuut werd het nog 5-3. Marc Boshoff werd op avontuur gestuurd en bediende spits Damiano Piacenza op maat. In plaats van zijn debuut te bekronen met een doelpunt, stapte hij over de bal en liet Roderick Meinema bij de tweede paal de bal in het lege doel schuiven.

Al met al een meer benauwde overwinning voor Quick dan het had gewenst, maar dit was de verdienste van Monster. Dat speelde niet alleen sportief, maar ook wilde het graag spelen om te scoren. De aanwezigen hadden zodoende genoten van een leuke wedstrijd en kunnen dit ongetwijfeld in de volgende ronde weer doen. Dan wacht op dinsdag 20 maart de uitbeurt tegen de winnaar van Te Werve en Ariston '80. Hiermee is de replay van de finale van 2015 mogelijk, indien Te Werve woensdag wint van de Delfste studenten.