Quick behaalt nacompetitie na winst op Quick ‘20

Gepubliceerd op 20 mei 2018 door Marcel de Kler

Op een zonnig Nieuw Hanenburg stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, want beide teams moesten winnen om verschillende redenen. Quick om de derde plek te verdedigen en de bezoekers uit Oldenzaal in de strijd om nacompetitie om handhaving te voorkomen, waarin ze onder andere met HBS om strijden. De trouwe Quick aanhang had weer genoeg om van te kunnen genieten, waarbij met een schuin oog de tussenstanden op de andere velden ook goed in de gaten werden gehouden.

Op het veld wilde Quick van meet af aan domineren en laten zien dat er voor de bezoekers niets te halen viel. Er werd snel druk gezet, maar de gasten wisten hier bij vlagen ook goed onderuit te spelen. Met wat kleine kansjes over en weer ging de wedstrijd redelijk gelijk op in het eerste kwartier. Na een kwartier werd de ban dan toch gebroken. Kai van Hese schoof in en gaf een strakke bal op Frank van der Heiden, die op zijn beurt de bal ineens teruglegde op Rachid Bouyaouzan. Vanaf de rand van het strafschopgebied verraste hij iedereen met een lobje over de doelman, die binnenkant paal binnenviel; 1-0. Een zeer fraaie treffer van een van de smaakmakers van de Haantjes.

Hierna wilde de Haagse ploeg wel doorzetten, maar het lukte niet om echt grote kansen af te dwingen. Achterin had het de zaakjes goed op orde, waardoor Patrick Zunderdorp het relatief rustig had in het eerste bedrijf. Voorin was er wel dreiging, maar was een spelhervatting nodig om tot een doelpunt te komen. Op enkele minuten voor de rust kwam een hoekschop in een scrimmage, waarbij Roderick Meinema het meest attent was en de bal binnenschoot voor de 2-0. Bij Quick was de vreugde groot en bij de Oldenzalers brak er iets. Tot de rust kwam er geen verandering meer in de score, maar de thee bij de gasten zal toch minder prettig hebben gesmaakt.

In de tweede helft was Quick wel duidelijk de bovenliggende partij en ging het op zoek naar de genadeklap voor de dolende bezoekers. Richting de eigen aanhang leek het dan ook een kwestie van tijd eer een doelpunt zou vallen. Kansen waren er ook voldoende. Na een goede actie van Roderick Meinema had hij een even goede voorzet in huis. Frank van der Heiden kon van dichtbij intikken, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Zelf had Meinema tot tweemaal toe zichzelf een vrije doortocht naar het Quick ’20 doel verschaft, maar beide malen was zijn inzet te slap om de doelman te passeren. Hierdoor leek er opeens mentaal iets te knakken bij de Haantjes, dat men zoveel goede kansen onbenut liet. De bezoekers kwamen er toen wat dreigender uit en halverwege het tweede bedrijf viel plots de aansluitingstreffer. Na een prima aanval werd een voorzet goed binnengekopt door Van Breemen-Schneider; 2-1.

Quick ’20 kon opeens dromen van een beter resultaat en zocht wat meer de aanval. Het leek ook de gelijkmaker op te gaan leveren, maar aangezien dit duidelijk in buitenspelpositie gebeurde, werd de treffer terecht geannuleerd. Toch was het een prima wake-up call, want hierna zette Quick weer een tandje bij en zorgde ze ervoor dat er geen hete slotfase zou ontstaan. De regie werd teruggewonnen en de wedstrijd werd beheerst uitgespeeld. Vlak voor tijd werd een aanval van de Haantjes nog onderbroken door een handsbal binnen de beruchte lijnen. De terecht toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Joost de Gelder, die aansluitend meteen een publiekswissel kreeg. Na ruim 400 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, was dit zijn laatste competitie optreden voor eigen publiek. Kort hierna werd afgefloten en werden ook de stoppende Sijbren Bartlema en vertrekkende Sjoerd van der Kolk (Vitesse Delft) nog in het zonnetje gezet.

Zo wonnen de Haantjes en bewees het HBS ook een goede dienst. Hiernaast werd duidelijk dat alle uitslagen verder gunstig waren. Westlandia en Dongen wisten beiden niet te winnen en Jong Vitesse deed dat wel. Niet alleen werden de Arnhemse beloften hierdoor kampioen, ze wonnen tevens de derde periode. Quick is zeker van de derde plek en neemt de periodetitel over van Jong Vitesse. Een hoop blije gezichten dus na afloop, waarna nog een klein feestje gevierd werd. Dat Quick op het eind van de rit nacompetitie om promotie naar de Tweede Divisie zou gaan spelen, had vooraf niemand verwacht en is de enorme kers op de taart.

In de nacompetitie treffen de Haantjes de hoogst eindigende periodekampioen van de zaterdag Derde Divisie. Momenteel is dat Scheveningen en indien zij volgende week niet gelijkspelen, dan blijven ze dat. Slechts bij een gelijkspel van Scheveningen en winst van concurrent DVS’33 uit Ermelo, wordt de laatstgenoemde de tegenstander van Quick. Er dient zich dus waarschijnlijk een schitterend Haags tweeluik tussen Quick en Scheveningen aan, waarbij eerst op woensdagavond 30 mei op Nieuw Hanenburg wordt gespeeld en vervolgens zaterdag 2 juni de return op Houtrust volgt. De voetbal liefhebbers uit de regio kunnen deze twee datums dus het beste vast reserveren!!

Foto's: Bert Tielemans, Haaglandenvoetbal.nl