OFC en Quick kunnen beiden het net niet vinden

Gepubliceerd op 01 oktober 2017 door Marcel de Kler

Op een aangename herfstdag stond de topper in de Derde Divisie op het programma, tussen de nummers 3 en 4. Op het gezellige complex in Oostzaan hadden de toeschouwers een plekje ingenomen langs het kleine veld, het oud kunstgras in de hoop een leuke wedstrijd te kunnen gaan zien. De aanwezigen hadden lange tijd weinig om van te genieten gezien, waarbij het venijn in de staart zat.

Beide trainers hadden hun huiswerk gedaan om elkaars sterke punten te neutraliseren. Wat er dus overbleef was een taktsiche strijd, die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Dat beide teams slordig in balbezit waren, hielp de amusementswaarde ook niet. De Quick defensie had de beide OFC spitsen goed in de tang en hetzelfde kon gezegd worden van de OFC defensie. Kansen waren er voor beide teams niet te noteren en het bleef slechts bij speldenprikjes. De twee compact spelende teams gaven elkaar dus geen ruimte om te voetballen en zo werd de rust haast logischerwijs gehaald met de brilstand; 0-0.

Na de rust was er nauwelijks verandering in het spelbeeld. De voorhoede van Quick had niet haar beste dag en kon geen gaatjes in de OFC defensie vinden. Eenmaal leek Steven de Kruijf die wel gevonden te hebben, maar aangezien dit in buitenspel positie was, stierf de kans een stille dood. OFC schakelde om naar een 3-spitsen systeem en leek hiermee meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar de echte dreiging ontbrak lange tijd. Nadat OFC alle drie de wissels had ingezet, waarbij het lekker is om 3 ex betaald voetbalspelers op de bank te hebben, begon de druk op het Quick doel in het laatste kwartier flink toe te nemen.

OFC speelde vol op de aanval en drukte Quick steeds verder naar achteren en het was wachten op de kansen. Die kreeg de thuisploeg dan ook, maar de Quick defensie speelde vol passie en gooide zich voor elke inzet. Met name Joost de Gelder voorkwam zo een zeker ogend doelpunt van de thuisploeg. Middels volwassen spel en slim verdedigen werden de kansen dan ook geneutraliseerd. Paatrick Zunderdorp kon ook uitgroeien tot Haagse held, want middels enkele zeer goede reddingen hield hij de Haantjes op de been. Enkele minuten voor tijd werd hij onnodig hard tegen de vlakte gebeukt bij een hoekschop, maar ondanks een dikke enkel, keepte hij op karakter de wedstrijd uit. En met succes, want hij zou de nul houden. Aanvallend probeerde Quick zich nog wel onder de druk vandaan te voetballen, maar was te onnauwkeurig in de omschakelingen.

Zodoende bleef Quick dus op de been in Oostzaan en koesterde men het punt tegen een zeer sterke tegenstander. Ondanks de toenemende druk liet niemand zich gek maken of intimideren en deze volwassenheid van de ploeg was dan ook hetgeen de technische staf na afloop erg tevreden over was. Met dit gelijke spel blijft Quick op de vierde plek en mag het zich opmaken voor weer een topper, maar ditmaal op eigen veld. Dongen komt dan als nummer 6 naar Nieuw Hanenburg en beschikte ook over een sterke selectie. Vooralsnog doen de Haantjes het nog beter dan een ieder vooraf had ingeschat en dat wil Quick natuurlijk nog veel langer volhouden.

Zie ook het OFC verslag op hetamsterdamschevoetbal.nl met enkele foto's.