Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick 2 wint 1ste periodetitel

Gepubliceerd op 20 november 2017 door Krijn Vrolijk

door Marcel Snoeks

Door afgelopen zondag met 4-1 van RKAVV 2 te winnen heeft Quick 2 beslag gelegd op de titel van de 1ste periode in de reserve Hoofdklasse zondag West 2. De eerste 8 wedstrijden leverden 7 overwinningen (HBS 2 thuis 6-2, SJC 2 uit 1-2, Laakkwartier 2 thuis 5-0, TOGB 2 uit 0-4, Foreholte 2 uit 1-3, Olympia 2 thuis 5-3 en RKAVV 2 thuis 4-1) en 1 nederlaag (Westlandia 2 uit 2-0) op. Totaal 21 punten en een doelsaldo van 29 voor en 10 tegen. Het eerste succes voor trainer/coach Kevin van der Geest en zijn staf dit seizoen, want hiermee is het bekertoernooi 2018-2019 voor standaardelftallen zat/zon West 2 veilig gesteld. Dat betekent deelname in de poulefase met 1ste elftallen uit de 3de en 4de klasse. Deze vindt plaats de eerste 3 zaterdagen/zondagen van september. Resultaten uit het verleden hebben inmiddels geleerd dat Quick 2 deze poulefase overleeft en vervolgens in de koker zit voor de 1ste ronde. Op zaterdag  11 november j.l. was Noordwijk 1, een tegenstander van kaliber, nog de opponent. Helaas verloren (1-3), maar wel een goed leermoment.

Het leek er trouwens even niet op dat Quick 2 een gemakkelijke ochtend zou hebben tegen RKAVV 2, dat verzandde in lange halen gauw thuis voetbal en de nodige fysieke energie in de wedstrijd stak. Quick 2 had het daar lastig mee en vond in het begin zeker niet het gepaste antwoord op deze spelwijze. Helemaal niet toen RKAVV 2 na 10 minuten wedstrijd ,een miscommunicatie verdediging/keeper en wel of niet buitenspel , brutaal de 0-1 voorsprong nam. Na ongeveer een half uur claimde een ieder van RKAVV 2 een penalty. De nummer 7 van RKAVV 2 liet zich echter wat te opzichtig vallen binnen de 16-meter en de scheidsrechter wuifde de reclamaties terecht weg.  Het duurde pas tot de 41ste minuut eer Quick 2 wat terug kon doen. Dat had al eerder gekund, maar ondanks het enorme veldoverwicht , stond het vizier bij de gecreëerde kansen nog niet op scherp. Quick 2 had daarbij wel de hulp van RKAVV 2 nodig. Een mooie inzet van Mees Schoonhoven werd nog schitterend gepareerd door de keeper van RKAVV 2. Vervolgens kwam de bal via wat omzwervingen voor de voeten van Ronaldo Minta. Zijn inzet werd door een verdediger van RKAVV 2 met het scheenbeen in het eigen doel gewerkt. Ook meteen de ruststand: 1-1.

Na de thee een veel energieker Quick 2. RKAVV 2 stribbelde nog wel tegen, maar moest ook ervaren dat Quick 2 toch even van een ander kaliber was. Binnen 5 minuten in de 2de helft werd de wedstrijd beslist. Eerst scoorde Ronaldo Minta rechtstreeks uit een hoekschop en nog geen paar minuten later werd de mooiste Quick 2-aanval van deze middag, met in de hoofdrol Mees Schoonhoven, afgerond door Bart Ruwaart, die van dichtbij kon intikken: 3-1. RKAVV 2 had het hoofd reeds in de schoot geworpen en Quick 2 liet ook de gaspedaal hierna even wat los, want de winst was nu wel binnen. Nog één hoogtepunt was er in deze tweede helft te noteren. Ruben Duk, net ingevallen en nog geen bal geraakt, werd in de 65ste minuut de diepte ingestuurd en verschalkte de keeper van RKAVV 2 in de korte hoek: 4-1. Ook Daan Vierling (reeds een wedstrijd gespeeld met Quick 3) mocht zijn opwachting maken in Quick 2, maar er werd niet meer gescoord. De 4-1 eindstand was dus voldoende om de 1ste periodetitel in de wacht te slepen. Gefeliciteerd!

Opstelling Quick 2: Patrick Zunderdorp, Govert Lonzième (Pim Schmidt), Kenan Schenkeveld, Noah Munier, Gino van der Water (Wulf van der Veen), Mees Zegveld, Bas Paardekooper, Sjoerd van der Kolk, Mees Schoonhoven, Bart Ruwaard (Daan Vierling)en Ronaldo Minta (Ruben Duk).

(foto: Haaglanden Voetbal)

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon