Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Ook een betere voetballer worden door multisport? - Sportmixz

Gepubliceerd op 13 februari 2018 door Danielle Schaaf...

Beste ouders van de jeugdleden O8 - O9 - O10 - O11,

Sportmixz, het jeugdprogramma van sportstichting SportMindz is op 12 februari gestart met een nieuwe actie: Ook een betere voetballer worden door multisport? Met deze actie willen zij het belang van multisport bij jonge voetballers/ters onder de aandacht brengen. 

Mulitsport

Multisport betekent het doen van meerdere sporten. Voor jongeren is het ideaal wanneer zij 1 of 2 sporten beoefenen die het totale lichaam zoveel mogelijk gevarieerd belasten. Waarom is dit zo belangrijk? Eenzijdig sporten geeft beperkte impulsen naar de spieren, gewrichten en het skelet. Dat kan leiden tot een onevenwichtige ontwikkeling van het lichaam, wat weer een grotere kans op blessures en groeiproblemen tot gevolg heeft. Daarnaast bewegen kinderen zich beter en soepeler wanneer ze naast de voetbaltraining ook regelmatig een andere sport beoefenen.

Sportmixz - Quick

Voor Quick heeft Sportmixz een speciale website gemaakt waarop ouders geïnformeerd worden over het belang van multisport voor hun opgroeiend en sportend kind.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door KBC Haaglanden. Het Kennis en Behandelcentrum (KBC) Haaglanden is een praktijk voor fysiotherapie, sportfysiotherapie en manuele therapie in Den Haag. KBC Haaglanden werkt nauw samen met de sportartsen en orthopeden van het Medisch Centrum Haaglanden. De praktijk is actief betrokken bij onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Therapeuten van KBC doceren aan de Hogeschool Rotterdam, de Hogeschool NCOI/ProEducation en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de site van Sportmixz

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon