Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Nabeschouwing: 'Voorjaarsvakantie deel 1'

Gepubliceerd op 26 februari 2018 door Danielle Schaaf...

De Olympische Spelen in Zuid Korea beleefde zijn laatste weekend. Twee weken van geweldige sport in winterse omstandigheden. Opnieuw een fantastische prestatie van Team NL. In totaal 20 medailles, een meer dan unieke prestatie. Trost op onze Nederlandse sporters mag er meer dan zijn. In Nederland begon de voorjaarsvakantie. Dus veel gezinnen op weg naar de wintersport. Ook hier is het winter. ’s Nachts vriest het en overdag net boven het vriespunt. De schaatsen kunnen deze week ondergebonden worden. Er werd ook nog, maar in beperkte mate gevoetbald. Ook op Quick.
 
4 thuiswedstrijden: 4x winst
Er stonden slechts 9 wedstrijden (5x thuis en 4x uit) op het programma. Vanwege de nachtvorst werd de wedstrijd RKDEO  JO9-4 – Quick JO9-4 afgelast. VELO JO8-5 –Quick JO8-5 werd alsnog vanwege de voorjaarsvakantie verschoven naar een andere datum.  En ook Quick JO9-8M tegen Leidschenveen JO9-6M vond op het laatst ook geen doorgang.  Van de overgebleven 6 wedstrijden werden er 5 gewonnen, waarvan alle 4 de thuiswedstrijden en slechts 1 verloren.

En dat goldt voor de JO13-3. De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Tegenstander FC ’s-Gravenzande JO13-3 bleef in hun thuiswedstrijd de JO13-3 met 3-0 de baas.

Het bekeravontuur van de JO17-4 is opnieuw met één ronde verlengd. In de achtste finale trof het op veld 1 van Nieuw Hanenburg om 11.45 uur Rijnsburgse Boys JO17-3. Op papier een redelijk zware tegenstander. In de praktijk toch minder dan gedacht. Er waren dit keer geen penalties voor nodig, want Quick JO17-4 maakte het al af in de reguliere speeltijd. Na een 1-0 ruststand, werd het uiteindelijk 3-0.

De JO17-6 zorgde op hetzelfde tijdstip op veld 4 voor de grootste dagzege. Het was duidelijk een maatje te groot voor Naaldwijk JO17-2. Dat was de competitie al met twee nederlagen begonnen en ging nu met de derde naar huis. Een oppermachtig JO17-6 won met maar liefst 9-3.

De JO17-1 boekte een zeer nuttige overwinning bij Alexandria ’66 JO17-1in Rotterdam. Bij de hervatting van het tweede deel van de  competitie werd er met 0-1 gewonnen. Dat was voldoende voor de drie punten en ook om meer afstand te nemen van de gevarenzone.

Een zeer aantrekkelijk duel vond plaats op veld 1 om 14.00 uur. Na een wedstrijd de nummer 3, Quick JO19-3 tegen de nummer 2, BMT JO19-1. Inzet was winst met als gevolg de koppositie. Het boeiende duel werd door Quick met 2-0 gewonnen door twee beauties van doelpunten. Daardoor medekoploper met HBS JO19-2.

Op veld 1 een boeiende wedstrijd zo ook op veld 4. Ook om 14.00 uur begonnen de JO17-2 tegen koploper DCV JO17-1. Bij de rust een gelijke stad van 1-1, maar uiteindelijk slaagde Quick JO17-2 er in om een 3-2 overwinning over de streep te trekken. Een knappe prestatie en daarmee ook naar de gedeelde koppositie.

Het was koud op Quick, maar de spannende wedstrijden vergoedde veel.

De benoemenswaardigheden van dit weekend:

  • Blauwe Haan (pupil van de week) Nick van der Werff (JO13-1) had zich ongetwijfeld een andere zondagmiddag voorgesteld. Na de winst op koploper UNA van vorige week, hoopten we uiteraard met zijn allen op een vervolg tegen nummer laatst Be Quick 1887. Het liep echter anders dan gedacht, want de mannen uit Haren (Groningen) gingen er met een 2-3 overwinning vandoor. De ene zondag is dus zeker de andere niet. Quick blijft nog wel 3de op de ranglijst.
  • Er was geen Quick penalty-bokaal in de rust, dus we blijven staan op 11 koplopers na 3 ronden.
  • Voor de thuiswedstrijd tegen HBS op zaterdag 10 maart a.s. zijn nog voldoende ballenjongens nodig. In de leeftijdscategorie JO11 tot en met JO15 kun je je aanmelden. We hebben er in totaal 8 nodig. Moet lukken, toch? Meld je vóór 6 maart a.s. via jeugdevenementen@quick.nl Ik zou zeggen gewoon doen!

De hele week vrij en vorst. Voetballen en schaatsen, het kan allebei. Komende donderdag ook gewoon weer een voorbeschouwing voor komende zaterdag, want dan wordt er ook gewoon weer gevoetbald. Check bijtijds de website of de wedstrijd wel of niet doorgaat.

Tot donderdag!

Door Marcel Snoeks

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon