Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Nabeschouwing: 'Regen…regen…en nog eens regen'

Gepubliceerd op 11 september 2017 door Danielle Schaaf...

We hadden ons zo verheugd op een mooie 2de bekerronde afgelopen zaterdag. Vorige week regende het doelpunten op Nieuw Hanenburg, konden we dat evenaren? Nee dus, het regende wel, maar met bakken uit de lucht. Zowel vrijdag, als vrijdagnacht liet Pluvius zich niet onbetuigd. Om half 9 zaterdagochtend waren de velden redelijk bespeelbaar, maar toen de sluizen boven opnieuw werden opengezet in samenhang met onweer, was het inpakken en wegwezen richting clubhuis. Een ieder kwam doorweekt binnen, op het veld liepen we inmiddels met onze enkels in het water. Kortom we konden niet doorvoetballen en dus ook niet doorbekeren. Alle wedstrijden op het gras werden vroegtijdig afgelast. Dat waren in totaal 17 van de 24 wedstrijden.

Aan de andere kant van de wereld was het deze week nog heftiger, dus als er één ding is dat we niet in eigen hand hebben vandaag de dag, dan is het Moeder Natuur wel.

7 wedstrijden overleefden de regen
De overige 7 wedstrijden op veld 1 en 4 konden gelukkig wel doorgaan. En ’s middags klaarde het ook gelukkig weer op met een lekker najaarszonnetje. Dat bracht toch nog het nodige publiek naar Quick, die overigens wel moesten toezien dat 5 van de 7 wedstrijden werden verloren en er dus slechts 2 in een overwinning eindigden.
De JO15-5 konden het helaas niet bolwerken tegen HBS JO15-5 (2-5) en ook de JO17-2 moesten nipt hun meerdere erkennen in DHC JO17-1. Het werd 2-3 voor de Delftenaren. Ook de JO19-2 bleef aan de negatieve kant van de score tegen Quick Boys JO19-2 (0-2).

Opnieuw goed nieuws te melden over de JO15-1. Vorige week werd al voor de beker gewonnen in Sittard met 2-1 van Fortuna Sittard en zaterdag werd opnieuw een Limburgse vereniging met een nederlaag naar huis gestuurd. Stichting MVV JO15-1 werd knap met 2-1 opzij gezet. Knap gedaan, jongens.

Quick JO17-3 was zeker niet de mindere van Loosduinen JO17-1, maar als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander (1-3).  Daar dacht RKDEO JO17-7 anders over tegen JO17-6. De teller bleef steken bij 3-13. Gelukkig maar! De JO19-3 tenslotte wonnen verdiend van MVV’27 JO19-2 met 4-1, maar vergaten aan hun doelsaldo te denken. Een score met dubbele cijfers lag toch zeker in het verschiet.

Daarmee kwam een einde aan een zaterdag die heel nat begon, maar toch nog redelijk zonnig eindigde.

De benoemenswaardigheden:

  • Omdat de veteranen ook op gras moesten spelen en de wedstrijd werd afgelast, konden een aantal jeugdleden helaas niet hun vaders zien voetballen op veld 2;
  • De JO19-1 won ook vrij eenvoudig van Rijnsburgse Boys JO19-1. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-1.
  • Komende zaterdag de  3de bekerronde.

Wanneer de afgelastingen van afgelopen zaterdag worden ingehaald is nog onduidelijk.

Vorige week zaterdag regende het doelpunten, afgelopen zaterdag kwam het met bakken uit de lucht. Dan toch maar minder doelpunten en geen regen. Hopelijk zijn de weergoden ons komend weekend beter gezind. Komende donderdag volgt de voorbeschouwing.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon