Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Nabeschouwing: 'Het voetbalseizoen zit er nu echt bijna op'

Gepubliceerd op 04 juni 2018 door Danielle Schaaf...

Afgelopen zaterdag was er nog één regulier competitieduel voor de JO15-6, de bekerfinale van de JO17-4, de nacompetitie voor de JO19-1 en de returnwedstrijd Scheveningen 1-Quick 1 in de 1ste ronde nacompetitie voor promotie naar de 2de Divisie. Komende zaterdag staan er nog maar twee wedstrijden op het programma. Vandaar dat dit de laatste nabeschouwing is van het voetbalseizoen 2017-2018.

Geen thuiswedstrijden
Het weer zat gelukkig mee deze zaterdag. Geen strakblauwe lucht, maar wel droog en een lekker temperatuurtje om te hockeyen en te cricketen en daarna nog feesten tot in de late uurtjes met een geweldige live-band (iedereen ging uit zijn dak op het terras) en geweldige DJ binnen in de ledenbar. Het ZAMIX-toernooi kan weer de boeken in als zeer geslaagd.

Competitie JO15-6: verlies
De JO15-6 was waarschijnlijk al met hun hoofd bij de zomervakantie. Het kwam er niet aan te pas tegen GSC ESDO JO15-3, dat de JO15-6 met 7-0 toch wel enigszins declasseerde. Daardoor blijft het gedeeld laatste (10-7 en 11de) met FC ’s-Gravenzande JO15-5 (11-7 en 12de). Of de laatste wedstrijd tegen Laakkwartier JO15-3 nog gespeeld gaat worden is nog maar de vraag.

Nacompetitie JO19-1: winst en door naar 2de ronde
De vaste schrijver van de JO19-1 kan nog niet met zomerreces. En misschien na volgende week zaterdag ook nog niet. De JO19-1 boekte in een zeer spannende en enerverende wedstrijd een 0-2 overwinning op ARC JO19-1, dat hiermee is uitgeschakeld. Daar was overigens wel een verlenging voor nodig, want in de reguliere speeltijd was de stand 0-0. Quick JO19-1 door naar de 2de ronde waarin Barendrecht JO19-1 (thuis 3-1 winst tegen UDI ‘19/CSU JO19-1) komende zaterdag op Nieuw-Hanenburg om 14.30 uur de tegenstander is. In de competitie werd thuis met 4-2 van Barendrecht (toen nog koploper) gewonnen, maar uit had de JO19-1 geen schijn van kans: 5-1 nederlaag. Bij winst volgt op zaterdag 16 juni a.s. de finaleronde, ook op Quick, tegen de winnaar van de tweeluik: De Treffers JO19-1 – winnaar Geldrop JO19-1/JVOZ JO19-1. Wordt spannend dus!

Bekerfinale JO17-4: verlies na strafschoppen
De JO17-4 moest deze zaterdag naar het complex van RCL, Sportpark De Bloemerd te Leiderdorp voor het spelen van de bekerfinale tegen Nieuwerkerk JO17-4. Er was veel support vanuit Den Haag meegereisd. Het werd een echte bekerkraker. Nieuwerkerk JO17-4 komt voor rust op 0-1. Na de rust scoort de JO17-4 de verdiende gelijkmaker. Het blijft spannend tot het einde, maar er wordt niet meer gescoord. Penalty’s moeten de beslissing brengen. Hierin zijn de jongens uit Nieuwerkerk duidelijk koelbloediger dan onze jongens en winnen de beker. Gefeliciteerd, namens Quick! Geen dubbel voor de JO17-4, maar wel een geweldig seizoen (kampioen) en een mooi einde (bekerfinale). Daar mag je echt trots op zijn.

De benoemenswaardigheden van dit weekend:

  • Ook meer dan trots zijn we op ons vlaggenschip Quick 1.Deze zaterdag opnieuw volop inzet, strijd en passie in de returnwedstrijd op Houtrust tegen Scheveningen 1. Ook in deze wedstrijd kwamen de “Schollenkoppen” op voorsprong. Nu gaven ze deze niet meer uit handen, ondanks de aanvalsdrang en het overwicht van Quick in de 2de helft. Scheveningen door naar de finaleronde tegen TEC op woensdagavond 6 juni en zaterdag 9 juni. Quick kon met opgeheven hoofd het veld verlaten en verdiend alle complimenten voor een meer dan geslaagd seizoen als promovendus in de 3de Divisie van de zondagamateurs. Het uitje straks naar Valencia is jullie meer dan gegund. Veel plezier!

Zo dit was het dan voor het seizoen 2017-2018. Voor de wedstrijden die nog volgen (JO11-2 en JO19-1) volgt een aparte aankondiging op de website. In totaal 76 voor- en nabeschouwingen werden wekelijks op de website geplaatst met dank aan Tina Munier, voor het aanleveren Blauwe Haan/Roze Hen en team ballenjongens- en meisjes en Daniëlle Schaafsma-Bouman, voor het 2x per week plaatsen op de website. Het was een groot plezier om iedere week de verschillende jeugdteams te mogen becommentariëren. We gaan nu ook even van een voetbalpauze genieten en komen rond half augustus weer bij u terug.

We zien elkaar vast nog op zaterdag 9 juni a.s. bij de afsluiting van het seizoen vanaf 17.00 uur na de wedstrijd van de JO19-1 en anders veel kijkplezier bij het WK Voetbal in Rusland (is ook weer 4 weken voetbal) dat op vrijdag 14 juni begint en alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst.
Tot augustus op Quick!

Door Marcel Snoeks

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon