Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Nabeschouwing: 'Een rustig Paasweekend'

Gepubliceerd op 03 april 2018 door Danielle Schaaf...

Het was een zeer rustig Paasweekend op Quick. Geen enkele jeugdcompetitiewedstrijd op het programma. Op één na dan voor de JO15-1. Wel het jaarlijkse Gouden Kraaien Ei-toernooi bij HBS voor diverse jeugdelftallen. Ook Quick was vertegenwoordigd met 14 jeugdteams op de vrijdag en 5 jeugdteams op de zaterdag. Gelukkig was het weer ons gunstig gestemd. Het bleef droog. Verder waren er jeugdtoernooien bij VFC in Vlaardingen (JO15-3) en bij RKVV Westlandia (JO10-1).

Slechts één uitwedstrijd
De enige jeugdcompetitiewedstrijd was zaterdag voor de JO15-1. Een volledig programma in de 1e Divisie. Twee en een half uur en 228 km in de bus naar Maastricht, voetballen en dan twee en een half uur en 228 km weer terug. Er was er de JO15-1 alles aangelegen om met een overwinning richting Den Haag terug te keren. Dat lukte helaas net niet. MVV JO15-1 won nipt met 2-1. Daardoor Quick een plaatsje gezakt (nu 10de) en zeker nog niet uit de gevarenzone.

De benoemenswaardigheden van dit weekend:

  • We hadden maar liefst 2 Blauwe Hanen agelopen zaterdag bij de thuiswedstrijd van Quick 1 tegen JVC Cuijk. Sam Koehler (Benjamins) en Tygo Nupoort (JO9-5) hadden de eer om het eerste elftal van dichtbij mee te maken en de aftrap te mogen nemen. Vanaf de reservebank konden ze zien dat een scherp, geconcentreerd en goed spelend Quick met 3-1 won. De strijd om de Quick Penaltybokaal werd gewonnen door Bram Henderson (JO13-1). Op zondag 20 mei a.s. is de finaleronde. Inmiddels hebben 13 spelers zich voor deze finaleronde geplaatst.
  • Maandag 2 april (2de Paasdag) kon Quick een belangrijke stap zetten richting de 3de plaats en aansluiting bij de nummers 1 en 2 Jong Vitesse en UNA. Door de gele kaarten van afgelopen zaterdag een paar schorsingen en dus omzettingen. Het lukte Quick niet om Hercules te verslaan. Het werd 1-1 door twee benutte strafschoppen van beide teams. Quick blijft op doelsaldo op de 4de plaats.
  • Quick 1 kreeg dit weekend drie strafschoppen mee in twee wedstrijden. Een unicum. Ze werden ook alle drie benut. De maker: Joost de Gelder, die tevens tegen Hercules zijn 400ste officiële wedstrijd voor Quick speelde. Nog een jubilaris, namelijk Steven de Kruijf. Hij speelde zijn 200ste officiële wedstrijd voor Quick 1. Chapeau voor beide heren en van harte gefeliciteerd.

Het lange Paasweekend zit er weer op. Op naar komend weekend. Dan weer een volledig competitie-programma voor de jeugd. Op naar de topper van de JO19-1. Tot donderdag met de voorbeschouwing.

Door Marcel Snoeks

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon