Quick JO9-8 vs REMO JO9-3: Quick strijdt om plek 5

Gepubliceerd op 08 april 2017 door Selwyn Ubels

Na de langverwachte ommekeer bij de JO9-8 vorige week moest er vandaag wederom gewonnen worden. Anders is het geen ommekeer. Vrij simpel.

Vorige week tegen de nummer laatst dan eindelijk de reeks verloren wedstrijden weten te stoppen. Dat was hard nodig, want we zijn te goed om onderin te eindigen. Vandaag dan tegen REMO, dat een na laatste staat op de ranglijst. Ook een ploeg die - zeker thuis - te pakken moet zijn.

De JO9-8 staat momenteel 5e en plek 4 lijkt niet meer haalbaar. GDA hijgt ons wel in de nek, maar die moeten vandaag tegen De Ster. Dat wordt huilen. Khalid (de sterspeler van De Ster, red.) riep gister op het schoolplein dat hij z'n energie kwijt moest. Succes GDA.

Wint Quick vandaag, doet het goede zaken. Volgende week wacht Scheveningen en dat is een lastige. Veel bijzonderheden binnen de selectie waren er niet te melden. Gedurende de week wat lichte blessures, maar vandaag kon er een redelijk fitte selectie aantreden. Iedereeen heeft woensdag kunnen zien hoe je een mindere ploeg met 8-0 oprolt, dus we gingen er even lekker voor zitten.

- Vanaf het fluitsignaal is het een beetje een rommelige pot. Alsof de klok een paar maanden terug is gezet. Kluitjesvoetbal, het loopt niet.

- En halverwege de eerste helft verandert er weinig, is het gemakzucht? Hebben we een betere tegenstander nodig om goed te spelen? Geen idee, het oogt nog niet des JO9-8's zeg maar.

- Dan eindelijk een kans voor Quick, Robarth maakt keurig af. Hopelijk gaan we nu voetballen.

- En ja, dat gaan we. Maar REMO ook. Dat was niet afgesproken jongens. Toch maken ze de 1-1. Nou ja, daar zal het wel bij blijven ook. Geen paniek.

- Stijn krijgt het in de goal nog aardig zwaar te verduren, daar had niemand rekening mee gehouden. Komt Quick aan voetballen toe dan winnen ze, maar het wil nog niet echt in deze eerste helft.

- De tweede helft keept Max, en Quick ziet de noodzaak van een andere aanpak.

- REMO schakelt echter ook over op wat meer voetbal, dus het wordt almaar beter en leuker.

- De wedstrijd gaat redelijk gelijk op, waarbij Quick beetje bij beetje de overhand krijgt. Het voetbal is in ieder geval stukken beter dan de eerste helft. Was niet veel voor nodig ook.

- De wedtsrijd nadert alweer het einde, Quick is de beter voetballende ploeg maar REMO heeft zeker geen slechte dag en doet aardig mee. Maar gelijkspelen is geen optie vandaag. Moet je wel scoren.

- En dan...tsja, er is er altijd eentje die doorheeft dat die ene goal extra ook 2 punten extra zijn: Luuk. Natuurlijk weer opkomend vanaf de zijlijn en schiet hem snoeihard in de verre hoek. Wat een klasse goal. Die zie je alleen maar op de trainingen.

- Laatste minuutjes is het toch nog spannend, REMO blijft tegensputteren en Quick moet alert blijven. Gelukkig is iedereen nu wakker en tikken ze de pot professioneel uit. Zo, 2-1. Niet hoogstaand, wel heel vermakelijk.

We staan nu vrij stevig op plaats 5, maar volgende week moeten we echt aan de bak hoor. Scheveingen is gewoon fysiek sterk, en maken met harde afstandschoten behoorlijk veel doelpunten. Maar een gewaarschuwd team....juist. Bedankt gasten en succes volgende week !!!

#dortmundaanzee