Die Haghe JO9-6 vs Quick JO9-8. Volg 't hier live!

Gepubliceerd op 01 april 2017 door Selwyn Ubels

Vandaag is het feest. We MOGEN tegen Die Haghe. Iedereen in onze competitie vindt dat heerlijk. Uit tegen Die Haghe is zomeravondvoetbal. Flauwe 1 april grappen maken in het veld. Lekker rondtikken, ook voor je eigen goal. Achteloos afronden. Onbezweet thuiskomen. Pure ontspanning. Uit tegen Die Haghe staat wel bekend als "mindfulbal". Ieder yoga- en meditatiecentrum kan spontaan haar deuren sluiten als iedereen eens per week tegen Die Haghe zou spelen.

En waarom is dit dan zo'n fijn potje? Nou, Die Haghe heeft nul punten. En maakte zelf tot op heden een handvol goals en kreeg er 76 tegen. Dan ga je je veters niet extra strak aantrekken zeg maar.

Vanuit een druilerig Ockenburg:

- Quick begint rustig aan de wedstrijd, het is frisser dan de afgelopen dagen en het begint steeds harder te regenen. Maak je een goal, dan ligt het spel weer even stil, dus blijven de mannen van Quick lekker in beweging. Balletje rond laten gaan, diepte zoeken, terug naar de keeper, dat werk.

- Het wordt snel duidelijk dat Quick de betere ploeg is, alhoewel Die Haghe helemaal zo slecht niet is als de cijfers op de ranglijst doen vermoeden. Ze weten aardig mee te voetballen.

- Quick heeft het echter prima onder controle en er is wat twijfel over de aanpak: volle bak aanvallen of doseren en met een kleine overwinning naar huis. Doelsaldo is niet meer van belang dus waarom zou je tot het gaatje gaan?

- Bij vlagen gaat het gelijk op maar het is Quick dat snel herstelt. Na een tiental minuten is het mooi geweest, het is Tigo die als eerste de trekker overhaalt en behendig de 0-1 maakt.

- Na de zware nederlagen van onze JO9-8 is het zelfvertrouwen niet zo groot dat 0-1 genoeg is, dus Tigo tekent ook maar even voor de 0-2. Dat voelt al beter.

- Toch weet Die Haghe terug te komen tot 1-2. De wedstrijd lijkt in de tas maar 1-2 is nou niet de meest comfortablele stand.

- Luuk is on fire vandaag, en zorgt met een formidabel schot voor de 1-3. Zo, dit geven ze niet meer weg.

- In de slotfase blijft Quick gewoon heel goed spelen, veel vrijlopen, diepte zoeken en strak inspelen. Het klopt als een bus vandaag. Zoals gezegd is het best fris en niemand zit op spelhervattingen te wachten, dus Quick tikt vrolijk in het rond. Lekker hoor, als het bij deze jongens loopt dan is het ook echt heel goed.

- Vlak voor het eindsignaal maakt Tigo nog de 1-4, daar kon je op wachten. Die trekt z'n schoenen aan om hattricks te maken, dat weten we van 'm.

Zo...het zit erop, hopelijk kunnen we de laatste wedstrijden van het seizoen zo blijven spelen en winnen. Dan was deze pot de ommekeer die iets te lang op zich heeft laten wachten, maar meer dan verdiend is. Een topwedstrijd. Punt. Dankjewel mannen!

#dortmundaanzee