Verpletterende winst voor Haantjes JO9-3 op Kraaien JO9-5

Gepubliceerd op 21 november 2017 door Francis Dorlas

18 november – Het is koud langs de lijn op sportpark Craeyenhout. Maar de kou deert de ‘mannen’ onder de 9 niet. Zij staan op het punt om hun eigen derby te starten.
De HBS’ers komen in de eerste 5 minuten van de wedstrijd op voorsprong dankzij een sterke counter. Maar de vreugde onder de jonge Kraaien is van korte duur want Quint maakt een minuut later de gelijkmaker: 1-1. Het gaat daarna mooi gelijk op. Als HBS een corner neemt, stelt Tijmen zijn teamgenoten vakkundig op. Om te voorkomen dat HBS weer op voorsprong komt.

Tigo weet lichtvoetig door de verdediging van HBS heen te breken en krijgt kansen op goal. Quick is weliswaar het meest in balbezit maar de enkele keren dat HBS de bal heeft, heeft Tijmen het druk in het goal. Hij weet de enkele schoten echter goed te pareren. Datzelfde geldt voor de keeper aan HBS-zijde die zijn team voor heel wat meer doelpunten heeft weten te behoeden door een knap staaltje keeperswerk. Na een tweetal mooie voorzetten van Luuk, weet Quint al snel voor de 1e time-out nog twee doelpunten te maken: het is 3-1 voor Quick.

Daarna voltrekt zich een spreekwoordelijke slachting op de helft van HBS. Jonathan, Robarth en Sam weten een stevige verdediging neer te zetten waar de HBS’ers niet doorheen weten te breken. En als dat al lukt, weet Tijmen de meeste ballen uit het goal te houden. Pal voor de rust, weten Luuk en Sam ook nog 2 doelpunten te maken. Het is dan 5-1.
Na de rust weten de HBS’ers dan toch nog 2 doelpunten te maken. Maar die vreugde is van korte duur want Thomas, Luuk, Sam en Jonathan blijven druk uitoefenen op de tegenstander wat resulteert in nog eens 3 doelpunten. Stand: 8-3 voor Quick.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd weet Tigo de tegenstandiger een aantal keer behendig de bal afhandig te maken. En ook Thomas, Quint en Luuk krijgen nog volop kansen op goal. Dankzij een sterk staaltje teamwerk weten de jonge Hanen nog eens 5 doelpunten te maken. Terwijl Robarth en Tijmen het doelsaldo van HBS op 3 weten te houden dankzij hun ijzersterke verdediging. Eindstand: 13-3 voor de Haantjes. Die punten gaan mee terug naar Nieuw Hanenburg.