's-Gravenzande JO9-5 - Quick JO9-3

Gepubliceerd op 08 april 2018 door Francis Dorlas

7 april 2018 - Het is al druk bij FC ‘s-Gravenzande als we er aankomen. Deze grote Westlandse vereniging heeft maar liefst 1600 leden en 11 voetbalvelden. We laten de zoektocht naar onze kleedkamer (25!) dan ook voor wat die is en onder leiding van interim-coach Gijs gaan de jongens richting veld 4B. Daar spelen we tegen de JO9-5.

Meteen vanaf het begin van de wedstrijd houden de Westlanders het tempo hoog. Quint en Thomas jagen op de bal waardoor Luuk al snel de 1e corner van de wedstrijd kan nemen.Robarth zet vanaf zijn positie linksachter behoorlijk de druk erop. Toch weet de tegenstander in de eerste helft een paar keer gevaarlijk dichtbij het goal te komen. Gelukkig is Tigo in topvorm vandaag. Hij houdt alle ballen koelbloedig tegen.

Richting de rust komen er dan een paar mooie kansen voor Quick. Thomas weet de bal uit de voeten van de tegenstander te houden waardoor zowel Luuk als Thomas een kans krijgen voor een schot op doel. ‘s-Gravenzande blijkt echter over een gevaarlijke counter te beschikken maar dankzij een spectaculaire redding van Tigo en de sterke verdediging van Jonathan en Robarth blijft het 0-0.

Na de rust pakt de tegenstander de draad weer op. Er wordt geschoten op doel maar gelukkig voor Quick raakt de bal de lat. Samen met Luuk zorgt Sam ervoor dat er beweging in het spel blijft en Quick ook kansen krijgt. De tegenstander schroeft de druk inmiddels op en Tigo heeft het druk in het goal. Robarth, Thomas en Quint weten door de verdediging te komen met een aanval volgens het boekje. Helaas weet de keeper het schot op doel tegen te houden. Ook Robarth probeert het nadat hij in z’n eentje door de verdedigingslinie heen weet te breken. Maar zijn schot gaat helaas naast. En dan is de tegenstander onze ijzersterke keeper een keer te slim af en is het 1-0 voor ‘s-Gravenzande.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd proberen Quint en Luuk er nog een doelpunt uit te halen, maar dan klinkt het fluitsignaal. De punten blijven vandaag achter in het Westland.