QUICK_JO9_3 - SCHEVENINGEN_JO9_2

Gepubliceerd op 13 oktober 2016 door Jasper Roelvink

De wedstrijd tegen Scheveningen was een spannende uitdaging. Scheveningen stond er namelijk in de poule goed voor en leek een team te zijn dat lekker kon voetballen. Bij de start van de wedstrijd gaf Quick echter gelijk gas en gingen in de aanval. Daaruit volgde al snel een aanval over rechts met Sem en een voorzet waaruit Bilal met een lekkere droge knal de bal de touwen inschoot.

Scheveningen gaf zich echter niet gewonnen. Het bleek een taaie ploeg te zijn die wel tegen een stootje kon. Dat bleek als snel toen er goede aanvullen van rechts kwamen waarvan de gelijkmaker niet snel op zich liet wachten. De eerste 10 minuten van de eerste helft waren voor Quick echter de andere 10 minuten kwamen voor rekening van Scheveningen. Ze vielen aan met snelle ballen over de rechter en linker flank. Onze verdediging afgewisseld met Jelmer, Teake, Zeger en Ralph deden hun taak en verdedigden goed. Maar hun aanvallers hadden voor de rust, twee goed uitgespeelde kansen benut. Philippe en Lars geven de jongens in de rust nog wat tips om de 2e helft door te komen.

Na de rust zijn Dailey en Luca zijn inmiddels in het spel gekomen. Nu blijkt dat Quick toch niet zomaar de handdoek in de ring gooit en dat de jongens toch behoorlijk veerkrachtig zijn geworden. Uit een prachtige voorzet van Dailey weet Luca deze dan ook in 1 keer loeihard op de slof te nemen en deze heel mooi in te schieten: 3-2 !  Daar blijft het echter niet bij. De aanval gaat door. Met Willem in het doel afgewisseld met Jelmer, Teake, Zeger, Ralph en Sem in de verdediging en op het middenveld wordt de deur dichtgehouden. Willem staat zijn mannetje en onze aanvallen nemen toe. We worden steeds gevaarlijker. Taeke speelt rechts steeds vaker zijn mannetje uit. Uiteindelijk schiet Bilal de gelijkmaker er na een voorzet van Luca in.

Yes ... nog minder dan 10 minuten te spelen en de spanning neemt toe. Niet bij de spelers en de trainers hoor maar de ouders aan de kant staan er wel wat gespannen bij. Wat gaan de mannen doen in deze fase van de wedstrijd?  Dat antwoord liet niet snel op zich wachten. Na een mooi samenspel vanuit de achterhoede naar de voorhoede krijgt Luca de bal en weet Teake te vinden die de bal ook in de touwen knalt. De stand 4-3 ! We hebben de wedstrijd omgebogen ! En hoe... de jongens zijn los en spelen goed combinerend naar voren. Dit team heeft wat voor elkaar over. Achterin strijden de mannen hard en het zijn doorzetters. Willem staat zijn mannetje in het doel en schiet de bal goed het veld in. Het laat dan ook niet lang op zich wachten of Dailey krijgt ook zijn kans die hij volop benut !! Uitslag 5-3 voor Quick JO9 !Gefeliciteerd !

​gr Jack